دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس در بررسیهای DxOMark با توجه به قابلیتهایی که دارد در جایگاه دوم قرار گرفت و با امتیاز کسب کرده میتواند انتخاب مناسبی برای مشتاقان عکاسی با دوربینهای هوشمند باشد.
کمپانی تایوانی اچ تی سی در گوشی هوشمند اچ تی سی یو 12 پلاس دوربینی واقعا مثال زدنی را قرار داده است تا رقبای سرسخت این وادی را به رقابت با این گل سرسبد فراخواند. این گوشی هوشمند از یک دوربین دوگانه در پشت بدنه و همچنین جلوی بدنه بهعنوان دوربین سلفی بهره میبرد که قادر است تصاویری خیرهکننده را ثبت نماید. باید بگوییم که در بخش بدنه پشتی اچ تی سی یو 12 دوربین دوگانهای تعبیه شده است که دوربین اصلی آن 12 مگاپیکسلی بوده و به دیافراگم f/1.75 و ویژگی OIS مزین شده است. درواقع OIS که مخفف عبارت Optical Image Stabilization است به معنی لرزش گیر اپتیکال بوده و یکی از امکاناتی است که برای ثبت تصاویری با حداقل میزان تاری و در عین حال با بالاترین کیفیت در دوربینهای امروزی مورد استفاده قرار میگیرد. دیگر دوربین این آرایش دوگانه در اچ تی سی یو 12 پلاس دوربینی 16 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.6 است که وظیفه زوم اپتیکال 2x (جهت کمک به بزرگنمایی) را برعهده دارد. به همه این امکانات برای دوربین یک دستگاه هوشمند، قدرت آخرین پردازنده کوالکام یعنی تراشه اسنپدراگون 845 را نیز اضافه کنید که قدرت قابلتوجهی را برای کمک به اجرای درست و قدرتمند وظایف عکاسی به ارمغان میآورد که با حالت عکاسی «Pro» نیز همراه شده است. درواقع این امکان از کنترل دستی بهتر و همچنین فایلهایی با فرمت RAW پشتیبانی میکند.
درواقع فرمت RAW یکی از حالتهای ذخیرهسازی تصویر است که همه اطلاعات ثبت شده توسط سنسور را بدون هیچ تغییری بر روی حافظه ذخیره مینماید. درواقع تفاوت اصلی این فرمت با فرمتهایی مانند JPEG همین مورد است. چراکه در ذخیره فایل تصویر به فرمت JPEG بسیاری از اطلاعات در جهت رسیدن به فایلی فشرده و کم حجم از بین میروند. بنابراین در فرمت RAW این فشردگی وجود ندارد و تصاویر ثبت شده از کیفیت بالاتری نیز برخوردارند.
علاوه بر همه این امکانات، اچ تی سی امکانات دیگری نیز در دوربین خود گنجانده است. این امکانات به بهرهمندی از سیستم آلترااسپید اتوفوکوس با نام اصلی Ultraspeed Autofocus 2 اشاره دارد که شامل وظایف تشخیص فاز و همچنین فوکوس اتوماتیک با کمک لیزر خواهد بود. علاوه بر این، شبیهسازی بوکه نیز برای جداسازی تصویر از پس زمینه و تار کردن آن در تصاویر پرتره، به همراه فلش LED دوگانه در این دوربین قدرتمند حضور دارند.
به دوستداران فیلمبرداری با دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس نیز باید بگوییم که آنها میتوانند فیلمهایی با رزولوشن 4K تا 60 فریم در ثایه را به کمک دوربین این گوشی هوشمند ضبط کنند. بررسیکنندگان این دروبین هوشمند نمونهای بسیار زیادی از تصاویر و فیلمهای ضبط شده توسط اچ تی سی یو 12 پلاس را مورد بررسی قرار دادند و در نهایت توانستند در این زمینه اطلاعات جامعی را در اختیار ما قرار دهند.
آنچه در این مقاله میخوانید:
بررسی دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس از نگاه DxOMark
ویژگیهای کلیدی دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس |
---|
دوربین دوگانه |
دوربین اصلی 12 مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.75 و ویژگی OIS |
دوربین ثانویه 12 مگاپیکسلی دیافراگم f/2.6 با قابلیت لنز تله فوتو |
تشخیص فاز و ویژگی اتوفوکوس لیزری |
فلش دوگانه LED |
ضبط ویدیوی 4K با ویژگی 60 فریم در ثانیه |
درباره تست DxOMark
در این باره باید بگوییم که مهندسینی که این بررسی و آزمایش را بر روی دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس انجام دادند، بیشتر از 1500 تصویر را بررسی کرده و همچنین ساعات زیادی را به فیلمبرداری با اچ تی سی یو 12 پلاس پرداختند. ثبت همه این تصاویر و فیلمها هم در محیط بسته و هم در محیط بیرون صورت پذیرفت تا نتایج دقیقی حاصل شود. نتیجه این آزمایش را نیز ما در ادامه با شما به اشتراک میگذاریم.
خلاصه تست
با کسب نمره 103 در بخش دوربین، اچ تی سی یو 12 پلاس توانست ثابت کند که پیشرفت زیادی در مقایسه با دیگر نسخه پیشین خود یعنی اچ تی سی یو 11 داشته است. بهطوریکه با نتایج خیرهکننده در کنار سایر گوشیهای پرچمدار و یا حتی بالاتر از آنها در بخش دوربین قرار میگیرد که قبلا توسط DXOMARK بررسی و آزمایش شدهاند. درواقع اچ تی سی یو 12 پلاس در بخش عکاسی توانست امتیاز 106 را به لطف بهرهمندی از ویژگیهای خیرهکنندهای مانند پردازش رنگ، اتوفوکوس دقیق، هوش مصنوعی، فلش، زوم و بوکه کسب کند. که البته هنوز هم جای پیشرفت برای دوربین این گوشی هوشمند مشاهده میشود. بهعنوان مثال ارائه ویژگی HDR به طوری که در مقایسه با سایر پرچمداران محدوده دینامیکی گستردهتری را ارائه دهد. از طرف دیگر کاهش نویز در عکاسی با نور ضعیف نیز از دیگر موارد قابل پرداخت هستند. همچنین اگر]ه استفاده از لنز تله فوتو برای بزرگنمایی 2x در این دوربین به خوبی کار میکند، اما گاهی اوقات در فاصله زیاد با سوژه به همه جزئیات پرداخته نمیشود.
همینطور به دست آوردن امتیاز 95 نیز در قسمت فیلمبرداری تعادل خوبی را بین ویژگیهای عکاسی و فیلمبرداری دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس نشان میدهد. نقاط قوت فیلمهای ضبط شده با دوربین این گوشی نیز به عملکرد دقیق در فضای دربسته و همچنین فضای داخل، پردازش رنگ عالی و فوکوس خودکار بر روی سوژه اشاره دارند.
بررسی اولیه
روشنایی زیاد
دوربین اچ تی سی یو پلاس توانایی ثبت تصاویر خیرهکنندهای را فضای بیرون و در معرض روشنایی زیاد از خود به نمایش میگذارد. بهطوری که پردازش رنگ آن به قدری خوب و دقیق انجام میشود که اثری از اشباعشدگی نیز در تصویر مشاهده نخواهد شد. از طرف دیگر ویژگی نور HDR نیز برای ثبت جزئیات در روشنایی زیاد و همچنین نور ضعیف به خوبی کار خود را انجام خواهد داد. اگرچه محدوده دینامیک در دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس در مقایسه با سایر پرچمداران چندان گسترده نیست، اما با این حال عملکرد خوبی را از خود به نمایش میگذارد. دیگر ویژگیهای خوبی که تصاویر ثبت شده در روشنایی زیاد با دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس از خود اراده میدهند، حفظ بافت سوژه در تصویر ثبت شده است. گفتنی است که میتوان این موضوع را به خوبی هم در سوژههایی که ثابت هستند و هم در آنهایی که متحرکند، مشاهده کرد.
از آنجایی که بافت تصویر به خوبی در روشنایی زیاد حفظ میشود، کنترل نویز هم در این شرایط به خوبی انجام خواهد شد و ما با تصویری با حداقل نویز ممکن مواجه خواهیم بود. درحقیقت نویز ناشی از نور را که ما گاهی در رنگ یکدست آسمان آبی مشاهده میکنیم، در تصاویر ثبت شده با دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس مشاهده نمیشود.
البته در تصویر ثبت شده برخی از دستکاریهای و پاشیدگیهای رنگی نیز تنها در زوم زیاد در لبهای تصویر که کنتراست بالایی دارند مشاهده خواهند شد که چندان هم قابل توجه نیستند.
نور ضعیف و فلش
گفتنی است که اچ تی سی در نور ضعیف فضای در بسته و داخل ساختمان هم میتواند تصاویر قابل قبولی را ثبت نماید. درواقع این ویژگی طوری است که این محصول اچ تی سی را به بهترین انتخاب ممکن در میان سایر پرچمداران برای عکاسی در فضایی با نور ضعیف تبدیل خواهد کرد. بهعنوان مثال حتی در فضایی با 5 لوکس نور ( حدودا معادل نور 5 شمع)، تصاویر با دقت هر چه تمامتر ثبت میشوند. بهطوری که تمام جزئیات قابل مشاهده بوده و بسیار طبیعی به نظر میرسند. این در حالی است که سیستم برقراری تعادل رنگ سفید نیز در دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس در چنین موقعیتی تحت منابع نور مصنوعی کار خود را به خوبی انجام خواهد داد. بهطوری که رنگهای اشباع شده در تصویر برای از بین بردن ایردات و همچنین پردازش رنگ نیز بسیار طبیعی برای ثبت تصویری مناسب اعمال خواهند شد. از طرف دیگر در چنین شرایطی که باید پردازشهای بیشتری بر روی تصویر صورت بگیرد، ویژگی اتوفوکوس خیلی سریع و عادی کار خود را با دقت هرچه تمامتر انجام میدهد. پس در هر شرایطی و با هر میزان نور شما میتوانید انتظار ثبت تصویری پویا را از دوربین گوشی اچ تی سی یو 12 پلاس داشته باشید.
درواقع دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس قدرت اصلی خود را در نور ضعیف با نمایش جزئیات پیچیده و در عین حال با حداقل نویز به رخ میکشد. هرچند گاهی در شرایطی با نور اندک، تصویری عاری از نویز اندکی اجتنابناپذیر است اما با این حال اچ تی سی در این زمینه عملکرد قدرتمندی دارد بهطوری که تصاویر ثبت شده توسط دوربین آن حداقل از نویزهای رنگی به دور خواهند بود. فلش دوربین نیز عملکرد خوبی را از خود به نمایش خواهد گذاشت، بهطوری که به کاهش نویز و همچنین سایههای ایجاد شده در لبهها (مناطق فاقد نور) کمک خواهد کرد و در ثبت تصاویر پرتره کار خود را با دقت هرچه تمامتر به مانند سیستم برقراری تعادل رنگ سفید در جهت برخورداری از رنگی دلپذیر و توناژ رنگی صحیح مخصوصا در رنگ پوست انجام خواهد داد.
زوم و بوکه
استفاده از لنز تله فوتو 45 میلیمتری بر روی دوربین ثانویه اچ تی سی یو 12 پلاس در زومهایی با فاصله کوتاه با بزرگنمایی 2x کیفیت تصویر خوبی را به ارمغان میآورد. در این حالت جزئیات پیچیده به خوبی حفظ میشوند و پردازش تصویر هم چه در فضای بسته و چه در فضای باز عملکرد خوبی را از خود به نمایش خواهد گذاشت و تنها در شرایط نوری ضعیف، دستگاه باید اندکی تلاش خود را بیشتر کند. این در حالی است که بیشتر کردن بزرگنمایی و همچنین زوم دوردست، چندان نتایج خوبی به همراه نخواهد داشت. اگرچه دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس تلاش میکند همچنان در این شرایط نیز نویزهای کمتری را در تصویر ایجاد کند و جزئیات پیچیده را بیشتر حفظ نماید اما حفظ پویایی تصویر در زوم و بزگنمایی 4 یا 8 برابر در حالی که نور هم ضعیف باشد، برای مکانیزم کار این دوربین چالشبرانگیز خواهد بود.
با زومهایی در فاصلههای کم، همانطور که در تصاویر ثبت شده مشاهده میکنید، سطح نمایش جزئیات تصاویر به اندازهای است که با آیفون 10 برابری میکند. همچنین گوشهها و لبهها در تصویر ثبت شده با دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس اندکی واضحتر به نظر میرسند. با کلیک بر روی هر تصویر میتوانید مشاهده کنید که تصاویر با چه دروبینی ثبت شدهاند.
بوکه نیز از دیگر خواصی محسوب میشود که دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس را از سایر رقبا متمایز خواهد کرد. درواقع این خاصیت با تارکردن پس زمینه و جداسازی درست و دقیق سوژه از پس زمینه عملکرد خوبی را از خود به نمایش میگذارد. گفتنی است که بکارگیری بوکه هم در فضای در بسته و هم در فضای بیرون به خوبی کار میکند. تغییرات بلور نیز صاف بوده و به خوبی هم در سوژه و هم در پسزمینه مشاهده میشود. از طرف دیگر نویزها در سطح تصویر ثابت نیز ثابت هستند و به خوبی کنترل شدهاند. هرچند عمق مورد تخمین برای بوکه چندان رضایتبخش نیست چراکه در اطراف سوژه ایراداتی مشاهده میشود.
امتیازات DxOMark در بررسی دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس
گفتنی است که دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس در این بررسی توانست نمره 106 را در بخش عکاسی کسب کند و با این نمره در رده اول دستهبندیهای DXOMARK قرار بگیرد. در بخش فیلمبرداری نیز دوربین این گوشی هوشمند امتیاز 95 را کسب کرد و به طور میانگین به امتیاز 103 و در رتبه دوم در بررسی دوربین گوشیهای هوشمند قرار گرفت. جالب است بدایند که جایگاه اول را هواوی P20 از آن خود کرده است و در رده سوم نیز هواوی P20 قرار دارد. شما میتوانید از این لینک رتبه سایر پرچمداران را در آزمایشات DXOMARK مشاهده نمایید.
باید به این موضوع نیز اشاره کنیم که بررسیهای انجام شده در شرایط مختلف صورت پذیرفت و نتایج به صورت آنچه که در ادامه میآید اعلام شده است.
نوردهی و کنتراست (87)
امتیاز 87 در این بخش اگرچه امتیازی عالی محسوب نمیشود اما به هر حال قابل قبول است. درواقع نوردهی و کتراست دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس در نوع خود بسیار عالی بوده و حتی در شرایطی با نور ضعیف مثلا 5 لوکس نور نیز میتواند عملکرد خوبی را از خود به نمایش بگذارد. تکنیکهای HDR اعمال شده در تصویر بسیار هوشمندانه صورت میپذیرد. بهعنوان مثال زمانی که کنتراست بسیار زیاد است، بهطور معمول دوربین در جذب نور لازم برای بخشهای مختلف تصویر با مشکل مواجه میشود. در نتیجه برای رفع این مشکل، HDR میتواند تاریکی سایهها و روشنایی زیاد را کمتر کند که درنتیحه این عمل جزئیات بسیار روشن و بسیار تیره نیز در تصویر حفظ خواهند شد. علاوه بر این، تصاویر HDR شفاف بوده و کنترل خوبی بر روی نویزها و همچنین طبیعی نشان دادن تصویر دارند. با این حال این ویژگی از دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس همچنان جای کار دارد و در مقایسه با سایر پرچمداران اندکی عملکرد ضعیفتری دارد.
در مثال زیر را مشاهده میکنید که دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس علیرغم تنظیمات نوردهی که بر روی سوژه اعمال کرده است، اما همچنان جزئیات زیادی نیز در پسزمینه روشن محو شدهاند.
البته در شرایط با نور بسیار کم عملکرد دوربین یو پلاس خیرهکننده بود. این دوربین توانست در شرایطی با حداقل نور ممکن مثلا 5 لوکس نور تصویری روشن و با اشباع رنگ مناسب را ثبت کند.
پردازش رنگ (87)
دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس در بخش دوربین توانست به لطف بهرهمندی از قابلیت سیستم برقراری تعادل رنگ سفید در شرایط مختلف امتیاز خیرهکننده 87 را کسب نماید. درواقع تصاویر ثبت شده توسط این دوربین هم در فضای داخل ساختمان و هم در فضای بیرون، از کیفیت رنگ فوقالعادهای برخوردار خواهند بود. همچنین دوربین عملکرد خوبی نیز در نور ضعیف از خود به نمایش میگذارد. با کلیک بر روی تصاویر زیر میتوانید تصاویری که توسط دوربینهای مختلف از جمله اچ تی سی یو 12 پلاس ثبت شده را با هم مقایسه کنید و شاهد کیفیت بالای دوربین آن در بخش پردازش رنگ نیز باشید.
در حقیقت رنگهایی که در تصاویر ثبت شده با دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس مشاهده میشود، بدون اینکه بیش از حد اشباع شده باشند، رنگهایی یوپا و دلپذیر هستند. با اینکه برخی از رنگهای تصاویر ثبت شده در داخل ساختمان، مورد پردازش و ویرایش بیشتر قرار گرفته است، اما با این حال این پاشیدگی رنگ خیلی اندک بوده و به خوبی نیز کنترل شده است.
فوکوس خودکار (100)
تشخیص فاز و فوکوس خودکار لیزری در دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس عملکرد بسیار برجستهای دارد. بهطوری که این دوربین با کسب امتیاز 100 در این قسمت توانسته است عملکردی بینظیر را به نمایش بگذارد. تجزیه و تحلیل کنندگان در آزمایشگاه DXOMARK عواملی مانند تاخیر و دقت فوکوس دوربینها را مورد بررسی قرار میدهند که دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس در این بررسی توانست هم عملکرد سریعی داشته باشد و هم نتایج یکسانی را در شرایط مختلف با میزان نور متفاوت از خود به جای بگذارد.
بافت تصویر (71)
اچ تی سی یو 12 پلاس با کمک دوربینی که در اختیار دارد میتواند نتایج درجه یکی را در بخش حفظ بافت تصویر در اختیار شما قرار بدهد. مخصوصا نتایج درخشانتر این دوربین در فضای خارج از ساختمان واقعا تحسینبرانگیز خواهد بود و امتیاز آن به دستگاههایی که در این زمینه بهترین عملکرد را داشتهاند، بسیار نزدیک است. همانطور که با کلیک بر روی تصاویر زیر متوجه خواهید شد، تنها تفاوت اندکی بین نتایج ثبت شده توسط دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس و گوشیهای پرچمداری مانند هواوی پی 20 پرو و گوگل پیکسل 2 در این زمینه مشاهده میشود.
دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس به میزان 80 درصد عملکرد خوبی نشان میدهد. این در حالی بود که بررسیها در شرایط مختلف فضای بیرون و داخل ساختمان (با 20 لوکس نور) صورت پذیرفت. هرچند در شرایطی با نور بسیار ضعیف (1 لوکس نور) این دوربین توانست به میزان 60 درصد بافت تصاویر را حفظ کرده و جزئیات را نیز به نمایش بگذارد.
یکی از موارد دیگری که در دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس به خوبی خودنمایی میکند، عملکرد دوربین برای حفظ جزئیات در نور ضعیف بهخصوص در مقایسه با دوربینهایی مانند هواوی P20 است که از لنز تک رنگ استفاده میکنند. اگر نگاهی دقیق به نتایج زیر داشته باشید که در نور کمتر از 20 لوکس نور گرفته شده است، درمییابید که اچ تی سی یو 12 پلاس در نور ضعیف عملکرد بهتری در حفظ جزئیات تصویر در مقایسه با دوربین گوشیهای هواوی پی 20 و گلکسی S9 پلاس خواهد داشت. درواقع در تصویر اچ تی سی اگر به عبارت 1 یوان نگاه کنیم و آن را با سایر نمونهها مقایسه کنیم، میتوانیم نتیجه بگیریم بافت تصویر به خوبی در مقایسه با دیگر تصاویر حفظ شده اما رنگ آن اندکی با تغییر مواجه بوده است. این در حالی است که همین عبارت در تصویر ثبت شده با دوربین هواوی P20 که بهصورت تک رنگ است، دارای رنگ طبیعیتر بوده اما بافت ضعیفتری دارد. از طرف دیگر از دیدگاه پردازش رنگ، محصول سامسونگ نتیجه بهتری نسبت به هواوی نیز ثبت کرده است اما در حفظ جزئیات عملکرد چندان خوبی ندارد و تصویر اندکی محو به نظر میرسد.
نویز (72)
با کسب امتیاز 72 میتوانیم بگوییم که اچ تی سی یو 12 پلاس نیز قابلیتهای خوبی در زمینه کنترل نویز در بخشهای مختلف تصویر مخصوصا زمانی که تصویر با حداقل نویز ممکن مواجه است، خواهد داشت. میتوانید نمونه تصویر اچ تی سی یو 12 را با تصاویر ثبت شده توسط هواوی P20 و گوگل پیکسل 2 مخصوصا در بخش آسمان مقایسه کنید. درواقع در تصاویر، نشان داده شده است که نویزها در مناطقی که سایه و فاقد نور هستند نیز به خوبی مدیریت شدهاند، بهطوریکه در جزئیات تصویر تغییری رخ نداده است. در کل میتوانیم بگوییم که دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس از مدیریت خوبی بر روی نویزها و در عین حال حفظ جزئیات تصویر سود میبرد.
با این حال در نور کم چگالی نویز بر روی تصویر بیشتر میشود که البته این مسئلهای است که اکثر گوشیهای هوشمند با آن مواجهاند. اما به هر حال در این شرایط عملکرد اچ تی سی یو 12 پلاس در نور کم و کم کردن نویزهای حاصل شده اندکی چالش برانگیز بوده و عملکردی ضعیفتر نسبت به سایر پرچمداران دارد. اما بهطورکلی میزان نویزها اندک بوده و تصاویر قابل قبولی را ارائه خواهد داد.
انحرافات نوری (72)
انحرافات نوری نیز به خوبی در تصاویر ثبت شده با دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس کنترل شدهاند. یکی از آشکارترین نقاط ضعف، پاشیدگی رنگ است که در کنتراست بالا و در لبهها مشاهده میشود و معمولاً در روشنایی زیاد این اتفاق رخ خواهد داد. اما گفتنی است که این ایراد تنها در زوم و بزرگنمایی زیاد قایل مشاهده خواهد بود. همچنین بررسیکنندگان این دوربین مشاهده کردند که در سوژههای متحرک، تصاویر گاهی اوقات با هالهای از نور و یا به صورت طرحی توخالی پردازش میشوند. هرچند این افکت چندان قوی نیست اما بدون شک به تکنولوژیهای پردازش چند فریمی (multi-frame) اچ تی سی یو 12 پلاس مرتبط است. درواقع تکنولوژی پردازش مالتی فریم به پردازش چندین فریم از تصویر به منظور بالا بردن کیفیت تصویر اشاره دارد. بهعنوانمثال و در نتیجه اعمال این ترفند، جزئیات بیشتری از تصویر نشان داده میشود، تصویر پویاتر به نظر میرسد و از میزان نویز تصویر نیز کاسته خواهد شد.
فلش (93)
به لطف فلش LED دوگانهای که اچ تی سی یو 12 پلاس از آن برخوردار است دوربین این گوشی هوشمند در بخش فلش توانست امتیاز 93 را کسب نماید و در عین حال برخی از تصاویر ثبت شده توسط آن جزو بهترین تصاویر ممکن نیز محسوب میشدند. با این حال هیچ مشکل قابل ملاحظهای در مورد فلش LED اچ تی سی یو 12 پلاس در تست موردنظر مشاهده نشد و نتیجه خوبی در شرایط مختلف دارد. به عنوان مثال در شرایط نور کم که تنها متکی به نور فلش باشیم و یا در شرایط نور عادی، این دوربین عملکرد خوبی را با برقراری دقیق بالانس رنگ سفید بین بافت تصویر و میزان نویز از خود به نمایش میگذارد. خروجی فلش چه در کنارههای تصویر و چه در مرکز تصویر بسیار خوب بوده و تنها اندکی با انحراف نور و نویز همراه خواهد بود.
بزرگنمایی (50)
از آنجایی که دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس میتواند جزئیات را به خوبی هرچه تمامتر ثبت کند، قادر است تا بزرگنمایی 2x تصاویر را با جزئیات کامل به ما نشان دهد. البته در تمام شرایط اندکی انحراف نوری در تصاویر حاصل شده نیز قابل مشاهده خواهد بود.
همچنین جالب است بدانید که در زوم متوسط و همچنین دوردست با استفاده از زوم دیجیتال بین 4x تا 8x، دوربین اچ تی سی میتواند تعادل خوبی بین حفظ جزئیات و میزان نویز به وجود آورد. البته نتیجه حاصل شده به خوبی نتایج سایر رقبا در این بخش نیست اما با این حال میتواند نتایجی قابل قبول باشد. مخصوصا در زمان عکاسی در روشنایی نتایج خوبی را در زمینه بزرگنمایی ارائه خواهد داد.
بوکه (50)
امتیاز شبیهسازی بوکه در اچ تی سی یو 12 پلاس بسیار قابل قبول است. درواقع دوربین این گوشی هوشمند با قدرت هرچه تماتمتر میتواند پسزمینهای تار ایجاد کند و در عین حال جداسازی خوبی را بین سوژه و پسزمینه انجام دهد. از طرف دیگر تشخیص عمق نیز در نتایج بدست آمده به خوبی عمل میکند که البته در برخی از بخشها نیز ممکن است تصویر با انحرافات نوری مواجه شود. اما این را هم باید در نظر بگیریم که در نمایش عادی با نمایشگر اچ تی سی یو 12 پلاس چنین ایراداتی قابل مشاهده نخواهند بود.
علاوه بر مواردی که بیان کردیم، رنگ پوست و جزئیات به خوبی در این قابلیت، پردازش میشوند. البته در نور ضعیف نیز طرحی دایرهای برای جداسازی سوژه از پسزمینه شکل میگیرد. با مقایسه تصاویر زیر و کلیک بر روی آنها میتوانید مشاهده کنید که بوکه در تصویر اچ تی سی یو 12 پلاس، جداسازی و محو شدگی بیشتر پس زمینه از سوژه را نمایش خواهد داد.
امتیاز بخش فیلمبرداری
دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس در بخش فیلمبرداری توانست امتیاز درخشانی را کسب کند. این امتیاز درواقع نشان دهنده این موضوع است که هیچگونه ضعف و ایراد اساسی در دوربین این گوشی برای فیلمبرداری وجود ندارد. درواقع دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس توانست در بخشهای مختلف فیلمبرداری امتیازات بالایی را کسب کند که در ادامه مشاهده خواهید کرد:
نوردهی (84)، پردازش رنگ (87)، فوکوس خودکار (95)، بافت تصویر (54)، کنترل نویز (80)، کنترل انحرافات تصویری (81) و تثبیت کنندگی (لرزشگیری) (92).
درواقع نقطه قوت بخش فیلمبرداری دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس را میتوان ویژگی اتوفوکوس آن بیان کرد. چراکه هم ردیابی و شناسایی سوژهها را به خوبی انجام خواهد داد و هم اینکه به خوبی سوژه را تشخیص خواهد داد و درنتیجه تصویری پویا را ثبت میکند. علاوه بر این، دوربین این گوشی هوشمند فیلمهای خوبی را هم در فضای بسته و هم در فضای بیرون ضبط میکند و نتایج درخشانی هم در نورضعیف و هم در روشنایی زیاد با کنتراست بالا میتواند از خود به نمایش بگذارد.
برقراری تعادل رنگ سفید در فیلمبرداری بسیار دقیق انجام میشود، پردازش رنگ قابل تحسین است و رنگها در نور ضعیف تنها اندکی اشباع شدگی را به خود میگیرند. از طرف دیگر با مشاهده نتایج، بررسی کنندگان به این نتیجه رسیدند که در ویدیوی ثبت شده توسط این دوربین، توازن خوبی بین نویز و بافت تصاویر فیلم برقرار شده است. اگرچه در نور ضعیف، جزئیات کمتری نشان داده میشوند اما کنترل خوبی در این شرایط بر روی نویزها صورت میگیرد. در نمودار زیر میتوانید میزان نویز را در سطوح روشنایی مختلف بین گوشیهای همچون اچ تی سی یو 12 پلاس، گوکل پیکسل 2 و هواوی P20 مشاهده کنید.
فوکوس خودکار دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس نتایج درخشانی را برای ما به ارمغان میآورد و لرزشگیری خوبی که توسط دوربین بر روی فیلم اجرا میشود نیز باعث به وجود آمدن فیلمهایی صاف و شفاف خواهد شد. همچنین جالب است بدانید که فیلمبرداری در شرایط مختلف از جمله روشنایی زیاد و نور کم نیز به خوبی انجام میشود و دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس حرکات ناخوشایند را در زمان ضبط ویدیو چه در حالت ثابت و چه در حال حرکت را به خوبی کنترل خواهد کرد و پایداری شفافیت بین فریمها نیز حفظ خواهد شد.
سخن پایانی: بهترین محصولی که اچ تی سی برای ما به ارمغان آورد
با پیشرفت روبهجلوی تکنولوژیها و امکانات عکاسی گوشیهای هوشمند، امروزه دوربینهای میانرده نیز میتوانند تصاویری تحسینبرانگیز را ثبت کنند. درنتیجه فشاری که بر روی شرکتهای تولیدکننده مشاهده میشود، این است که طرفداران عکاسی با گوشیهای هوشمند انتظار دارند که در محصولات پرچمدار شاهد بهترین عملکرد دوربین در مقایسه با دوربین گوشیهای میانرده باشند. در این راستا اچ تی سی یو 12 یکی از پرچمدارانی است که بهعنوان دومین گوشی برتر سال 2018 از نظر دوربین انتخاب شد. چراکه این گوشی هوشمند از دوربین دوگانه کارآمدی بهره میبرد که به کمک آن و سایر امکانات میتواند در هر شرایطی، تصاویری تحسینبرانگیز را ثبت کند. درنتیجه اگر به دنبال محصولی پرچمدار با دوربینی درجه یک هستید، یکی از پیشنهادات ما به شما این محصول اچ تی سی است که میتوانید به آن اطمینان کنید و ثبت تصاویری با کیفیت را از آن انتظار داشته باشید. از طرف دیگر ویژگیهایی مانند بوکه و بزرگنمایی اپتیکال به میزان 2x، از دیگر ویژگیهایی است که میتواند دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس را به یکی از قدرتمندترین دوربینها در جهت ثبت تصاویر پرتره تبدیل نماید. البته بخش ویدیوی آن نیز در بررسیهای انجام شده توانست بالاترین امتیاز را کسب کند که با این حساب فکر نمیکنیم دیگر نیازی به توضیحی اضافه در این مورد باشد.
مزایای دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس | معایب دوربین اچ تی سی یو 12 پلاس |
---|---|
اتوفوکوس دقیق و سریع | مقداری انحراف نور در تصاویر HDR مشاهده میشود |
ایجاد رنگهای دلپذیر و برقراری صحیح تعادل رنگ سفید | در نور کم در زمان عکاسی در تصویر نویزهایی ایجاد خواهد شد |
نوردهی دقیق و گستردگی دینامیک | نمایش جزئیات در فاصله دوردست و در زمان بزرگنمایی چه در عکاسی و چه در فیلمبرداری کم میشود |
نمایش جزئیات دقیق و حفظ بافت تصویر | تعادل رنگ سفید در فضای بسته در زمان فیلمبرداری ثبات چندانی ندارد |
نمایش طبیعی و جذاب شبیه سازی بوکه | |
لرزشگیر کارآمد در زمان فیلمبرداری | |
ردیابی خوب و دقیق اتوفوکوس در فیلمبرداری | |
نوردهی عالی و رنگهای شفاف در فیلمهای ضبط شده | |
میزان حداقلی نویز در فیلمهای ضبط شده |