کریپتوجکینگ منجر به کاهش سرعت و عمر باتری گوشی‌‌ های اندرویدی می شود

کریپتوجکینگ
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

استفاده از سخت‌افزار دیگران بدون اجازه آن‌ها برای استخراج ارز دیجیتال را کریپتوجکینگ می‌گویند که این روزها بسیار شایع شده است. اگر دستگاه اندرویدی شما هدف یک کریپتوجکینگ قرار بگیرد، عمر مفید باتری آن کاهش می‌یابد.

افرادی هستند که قصد دارند به جای استفاده و خرید سخت‌افزارهای خود، از تجهیزات افراد دیگر و بدون آگاهی آن‏ها استفاده کرده و ارز دیجیتال مورد نظر خود را تولید نمایند؛ به این عمل سودجویانه، اصطلاحا «کریپتوجکینگ» گفته می‌شود. در کریپتوجکینگ، مجرمین، بدافزار خود را در کامپیوترهای افراد مورد نظر بدون آگاهی صاحب کامپیوتر نصب یا با کد فعال می‌نمایند.

اگر گوشی اندرویدی شما زیاد داغ می‌کند، کند کار می‌کند و یا خیلی سریع شارژ باتری موبایل خالی می‌شود، این احتمال وجود دارد که یک استخراج‌کننده ارز دیجیتال (cryptocurrency miner)، سیستم شما را هک کرده باشد. هکرها معمولا جوانانی هستند که معادلات پیچیده را برای استخراج بیت کوین و یا هر کدام از ارزهای دیجیتال دیگر، حل می‎‌کنند.

استخراج ارز دیجیتال، نیازمند حل کردن مسئله‌های پیچیده ریاضی است که به نوبه خود به قدرت بسیار زیادی برای پردازش احتیاج دارد و معمولا یک گوشی تلفن همراه چنین قدرتی را ندارد. به همین خاطر، آخرین اخبار مربوط به کلاهبرداری در این خصوص، حاکی از این است که هکرها برای رفع ضعف پردازشگرهای اندرویدی، به طور مخفیانه، قدرت پردازشگرهای چند گوشی تلفن را به هم متصل می‌کنند. شیوه کار به این شکل است که کاربر از همه جا بی‌خبر، یک اپلیکیشن را دانلود و روی گوشی خود نصب می‌کند؛ بدون اینکه بداند آن اپلیکیشن، حاوی یک بدافزار (malicious software) است.

ارز دیجیتال

محققان شرکت امنیت آی تی ESET، کشف کردند که یک بازی موسوم به Bug Swasher، که چیزی بین 1 میلیون تا 5 میلیون بار از پلی استور دانلود شده است، در واقع بدون اینکه کاربر بداند، یک استخراج‌کننده ارز دیجیتال بوده است. واژه‌ای که می‌توان برای این کلاهبرداری ساخت، کریپتوجکینگ (cryptojacking) است.

دیوید ام، محقق آزمایشگاه کسپرسکی در این باره می‌نویسد:

در طول 12 ماه گذشته، هر روز بیشتر و بیشتر شاهد حضور اپلیکیشن‌ها روی پلتفرم‌های مختلفی بوده‌ایم که به طور مخفیانه حاوی ابزار استخراج ارز دیجیتال هستند. قدرت پردازشی گوشی‌های تلفن برای انجام این اعمال خلاف، کافی نیست، اما در عوض تعداد این دستگاه‌ها زیاد است و اگر بتوان آن را به هم وصل کرد، توانایی بالقوه خوبی برای پردازش را ارائه می‌دهند.

در ماه جولای (مرداد) گوگل اعلام کرد که تمام اپلیکیشن‌های استخراج ارز دیجیتال روی پلی استور ممنوع هستند؛ اما موضوع این جا است که خود گوگل هم نمی‌داند، دقیقا کدام اپلیکیشن‌ها حاوی چنین قابلیتی به صورت مخفیانه هستند. مشکل اصلی در این است که چون عملیات استخراج ارز دیجیتال به شدت قدرت پردازشگر را می‌گیرد، در نهایت منجر به بادکردن باتری و کاهش عمر مفید آن می‌شود و البته در بدترین حالت، ممکن است آسیب‌های دائمی به گوشی‌های تلفن بزند.

Laurent Petroque، متخصص حقوقی در امور کلاهبرداری می‌گوید: «کاربران اندروید برای اینکه گوشی خود را از این هکرها حفظ کرده و قربانی کریپتوجکینگ نشوند، باید همیشه از جدیدترین نسخه این سیستم عامل استفاده کنند، برنامه آنتی ویروس را نصب کنند و هرگز یک اپلیکیشن را از یک منبع غیر رسمی به دستگاه خود انتقال ندهند.»

کلام آخر

برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین می‌توانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 2 میلیارد دلار
    فیلم Ne Zha
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 389 میلیون دلار
    فیلم Captain America: Brave New World
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 125 میلیون دلار
    فیلم Dog Man
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 113 میلیون دلار
    فیلم Bridget Jones: Mad About the Boy
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 90 میلیون دلار
    فیلم Mickey 17
    اکران: 07 مارس 2025