فیسبوک بتازگی از پروژه جدید خود مبنی بر استفاده از هوش مصنوعی در اسکن MRI خبر داده که از طریق آن، اسکنها با سرعت بیشتری انجام میشوند و برای بیماران هزینه کمتری دربر دارند.
معمولا اسکن MRI به زمان زیادی نیاز دارد و اغلب، نیم ساعت یا بیشتر طول میکشد. فیسبوک قصد دارد با استفاده از هوش مصنوعی، این فرآیند را سرعت ببخشد و در زمان تصویربرداری، روی موارد مهم تمرکز کند.
این غول شبکههای اجتماعی، روز دوشنبه اعلام کرد که در یک پروژه تحقیقاتی جدید مشغول به کار است. هدف این پروژه استفاده از هوش مصنوعی در اسکن MRI (تصویربرداری رزونانس مغناطیسی) است؛ به طوریکه سرعت این عملیات را تا ده برابر افزایش دهد. این شرکت برای پروژه خود، به حدود سه میلیون تصویر MRI بدون نام، از 10 هزار مورد بالینی دست یافته است. فیسبوک در بیانیه وبلاگی خود چنین گفت:
در این پروژه که براساس قوانین حریم خصوصی «هیپا» (HIPAA) صورت میگیرد، نام و دیگر اطلاعات شخصی بیماران، از دادههای در دسترس فیسبوک حذف شده است.
این پروژه، با همکاری میان آزمایشگاه هوش مصنوعی فیر (FAIR) فیسبوک و بخش رادیولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه نیویورک (NYU) انجام میشود.
تلاشها اخیر فیسبوک به حوزه پزشکی وارد شده است و این شرکت میخواهد تا تجربیات تحقیقاتی خود از هوش مصنوعی را برای حل مسائل دنیای واقعی مورد استفاده قرار دهد. فناوری پزشکی علیرغم اینکه دارای امکانات فراوان است، اما با مشکلات بالقوه و نگرانیهایی در مورد نقض حریم خصوصی افراد همراه است. برای مثال DeepMind، یک آزمایشگاه هوش مصنوعی متعلق به گوگل است که طی سالها درگیر بررسی دقیق به اشتراکگذاری دادههای کاربران با NHS انگلیس (سرویس سلامت ملی) بود، و سازمان تنظیمکننده دادههای بریتانیا در نهایت حکم داد که این آزمایشگاه قوانین حفظ حریم خصوصی بریتانیا را نقض کرده است.
اسکن MRI کاری وقتگیر است، در حالی که بیمار باید بدون هیچ حرکتی در تونلی تنگ قرار بگیرد. با استفاده از دستاورهای این پروژه، فیسبوک قول داده که زمان انجام MRI میتواند با استفاده از فناوری هوش مصنوعی به طور مؤثری کاهش یابد. در این روند، در واقع اطلاعات کمتری در تصاویر ثبت میشود و تمرکز اسکن روی مواردی است که بیشترین اهمیت را دارند.
خطرات بالقوهای برای این برنامه وجود دارد. نگرانیهایی از این دست که آیا ممکن است در جمع آوری اطلاعات کمتر، چیزی از دست برود؟ اما مزایای بالقوه این پروژه بسیار قابل توجه است. به این معنی که بیماران میتوانند اسکن را راحتتر انجام دهند و هزینههای آنها نیز کاهش مییابد. فیسبوک در پست وبلاگی خود ادامه میدهد:
با استفاده از هوش مصنوعی، اطلاعات کمتری ثبت میشود و در نتیجه اسکن سریعتر انجام میشود. در حالیکه همان اطلاعات ثبت شده، اطلاعات اساسی و مورد نیاز هستند و حتی ممکن است با افزایش محتوای اطلاعات غنی از تصاویر MRI روبهرو شویم. نکته این است که هوش مصنوعی طوری آموزش ببیند که بتواند از طریق اطلاعات زیربنایی، مواردی که در تصویربرداری سریع حذف شده است را استخراج کند.
این رویکرد شبیه عملکرد طبیعی شبکه اعصاب انسان در برخورد و پردازش اطلاعات حسی است. هنگامیکه ما جهان را تجربه میکنیم، مغز ما اغلب یک تصویر ناقص دریافت میکند؛ همانطور که در مورد اشارات مبهم یا در برابر نور کم، وقتی اطلاعات حسی محدود را ثبت میکند، خودش سعی میکند تا آنها را تکمیل کند.
فیسبوک در حال حاضر با حاشیههای مربوط به سیاست حفظ حریم خصوصی و استفاده از دادههای کاربران از طرف کمبریج آنالتیکا درگیر است. این شرکت تلاش میکند تا این نگرانیها را در خصوص پروژه MRI خود نادیده بگیرد. فیسبوک در این باره میگوید:
هیچ گونه اطلاعات کاربران ما از هر نوع در این پروژه استفاده نمیشود.
پیش از این نیز در سال جاری، CNBC گزارش داده بود که فیسبوک در مورد به اشتراک گذاشتن اطلاعات بیماران با بیمارستان صحبت کرده و شرکت بعدا اعلام کرد که این پروژه به تعویق افتاده است.
کلام آخر
برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.