ایلان ماسک: نبود فرازمینی ها، به معنی کشف سیاره‌های جدید است

ایلان ماسک
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

ایلان ماسک مدعی است که تحقیقات جدید نشان می‌دهد آنچه که تضاد فرمی (Fermi Paradox) به آن اشاره کرده، ممکن است غلط باشد و این تنها دلیلی است که انسان باید به سیاره‌های دور دست همانند مریخ سفر کند.

ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس ایکس، به راستی دوست دارد نوع بشر را از روی کره زمین به جای دیگری کوچ دهد و در آنجا برای انسان زندگی جدیدی شروع کند؛ هر چند شاید این تصمیم مستقل از گفته‌های قبلی دیگر پژوهشگران مبنی بر وجود بیگانگان در دیگر سیارات باشد. ایلان ماسک معتقد است که بدون وجود بیگانگان و درصد پایین حضور آن‌ها نیز، انسان باید به زودی از زمین کوچ کند. بر اساس نظریه تناقض فرمی یا پارادوکس فرمی، به علت اینکه جهان هستی به قدر کافی بزرگ است و ما هنوز توانایی شناخت همه آن را نداشته‌ایم، احتمال وجود موجودات فضایی در گوشه‌ای از این جهان هستی بالاست. هر چند ما بر اساس تلاش‌هایی که از زمان درک موجودات فرازمینی انجام داده‌ایم، هیچ مدرک معتبری در مورد وجود آن‌ها به دست نیاورده‌ایم. این خود بخشی از تضاد فرمی است که در عدم وجود شواهد، وجود موجودات فضایی را می‌توان اثبات کرد.

ماسک

به تازگی تحقیقات گسترده و عمیق‌تری بر روی تناقض فرمی و بررسی احتمال وجود موجودات فضایی در دیگر کره‌ها انجام شده است. اگر واقعیت را قبول کنیم و این تضاد علمی را در عدم شواهد کافی، به درستی و بر اساس عقلانیت بررسی کنیم، ما تنها موجوداتی هستیم که تا کنون در دامنه شناختی خودمان از جهان هستی وجود داشته‌ایم و داریم. بر اساس مقاله‌ای که توسط تیمی از موسسه «آینده بشر» از دانشگاه آکسفورد منتشر شده است، این احتمال وجود دارد که ما تنها موجودات زنده در جهانی باشیم که تا به حال برای انسان شناخته شده باشد.

زمانی که این مقاله منتشر و نتایج بررسی‌های این موسسه فراگیر شد، تقریباً همه کسانی که امید داشتند زندگی در خارج از جو را تجربه کنند، ناامید شدند؛ اما در میان آن‌ها، مدیرعامل اسپیس ایکس و مالک اصلی شرکت تسلا هیچ تأثیری از اخبار نگرفت و در ادامه با توییتی امیدوار کننده به این نتایج پاسخ داد:

به همین دلیل است که ما باید سعی کنیم به دیگر کره‌ها سفر کنیم و زندگی روی زمین را به سمت کوچ کردن به دیگر سیاره‌ها پیش ببریم تا بتوانیم دامنه آگاهی‌های خودمان را از جهان هستی افزایش دهیم.

ایلان

محققان دانشگاه آکسفورد، نتایج خودشان را به صورت عددی و آماری هم گزارش کرده‌اند. بر اساس این گزارش‌ها، احتمال اینکه ما تنها موجودات هوشمند و زنده در کهکشان راه شیری باشیم، بین 53 تا 99.6 و احتمال اینکه ما تنها موجودات زنده در گستره‌ای از جهان هستی که تاکنون شناخته‌ایم باشیم، در حدود 39 تا 85 درصد است. ایلان ماسک در توییت های خود، فرصت اینکه ما تنها موجودات در کهکشان راه شیری باشیم را به عنوان یک انگیزه برای گسترش زندگی فرازمینی خوانده است. ایلان ماسک در ادامه می‌گوید که وظیفه ما، نگهداری و حفظ زندگی است تا از تداوم آن اطمینان به دست آوریم. پروژه فضایی ایکس یک برنامه بلندمدت برای گسترش زندگی در دیگر کره‌ها است. بر این اساس، شرکت در حال ساخت موشکی بزرگ و بین سیاره‌ای است که می‌تواند انسان را به دیگر سیاره‌ها نظیر مریخ، ماه و حتی مقاصدی دورتر از این دو در عمق کهکشان راه شیری برساند.

ایلان

ایلان ماسک در طول سال‌های اخیر به چهره‌ای نمادین از تحقیقات فضایی برای کشف زندگی و کوچ کردن از زمین شناخته شده است. این در حالی است که ایلان ماسک اولین و آخرین نفری نخواهد بود که به دنبال این آرزو بوده است. قبل از ایلان، نویسندگان بزرگی همانند ژول‌ورن و فیلم‌سازان برجسته‌ای فیلم‌هایی مانند جنگ ستارگان و سری آن‌ها را برای رسیدن به آرزوی زندگی در دیگر کره‌ها تولید و عرضه کرده‌اند. دانشمندان بزرگ دیگری همانند جان لوئیس که در دانشگاه آریزونای امریکا و صنایع فضایی مشغول به کار است، نیز در مورد گسترش زندگی و بشریت در میان دیگر سیاره‌ها تحقیق و بررسی انجام داده‌اند. جان لوئیس در کتاب معاصر خودش بر اساس عقاید و افسانه‌های آمریکایی، به نام کندوکاو در آسمان (Mining the Sky) اشاره کرده که منابع طبیعی بین سیارک‌ها و انرژی نهفته در خورشید می‌تواند منابع زندگی برای جمعیتی انسانی در حدود 100 بیلیارد (ده به توان 15) را تأمین کند. این منابع در بین زمین و کمربند سیارک‌ها گسترده شده است و امکان دست‌یابی به آن‌ها وجود دارد.

ایلان

لوئیس در کنفرانس جهانی آستین سال 2015 اعلام کرد:

بزرگ‌ترین و ارزشمندترین منبع موجود در منظومه شمسی، وجود زندگی انسان است. برای درک این منبع ارزشمند، تصور کنید که 100 بیلیارد انسان می‌توانند چه‌کارهایی می‌توانند انجام دهند.

اما بیان دیگری از تفکر ایلان ماسک وجود دارد که می‌توان گفت، اگر واقعاً بیگانگانی وجود نداشته باشند و ما تنها موجودات زنده در جهان هستی هستیم که میان میلیاردها سنگ و ماده ناشناخته شناوریم، پس بهترین کار این است که از این منابع شناور در جهان استفاده کنیم.

لوئیس به زبان دیگر این‌چنین می‌گوید:

زندگی هوشمندانه، زمانی معنی پیدا می‌کند که ما توانسته باشیم از منابع بی‌نهایتی که در اطرافمان شناورند، استفاده کنیم. هدف غایی زندگی، می‌تواند رسیدن به هوشمندی بی‌نهایت و بدون مرز باشد.

دستیابی به این مرزهای زندگی هوشمندانه و آینده‌نگرانه زمانی می‌تواند کاملاً حقیقی و بدون پایان باشد که هیچ تهدید خارجی برای از بین بردن آن توسط بیگانگان وجود نداشته باشد.

سخن پایانی

برای اطلاع بیشتر از مقالات علمی با پلازا همراه بمانید، شما همچنین می‌توانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها