ماشین ها در حل مکعب روبیک سریع تر از انسان عمل می کنند

مکعب روبیک
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

گروهی از محققان دانشگاه کالیفرنیا موفق به ساخت هوش مصنوعی شدند که قادر است مکعب روبیک را با استفاده از یک الگوریتم جالب، سریع‌تر از انسان‌ها حل کند.

حل کردن مکعب روبیک کار دشواری است؛ نه؟ اگر پاسخ‌تان مثبت است احتمالا شما هم مثل من بارها خواسته‌اید تا به رنگ‌های بهم‌ریخته این مکعب سروسامان بدهید ولی پس از چند دقیقه تلاش مذبوحانه، آن را به گوشه‌ای پرت کرده‌اید! اما هستند کسانی که مکعب روبیک را مثل آب خوردن و طی چند ثانیه حل می‌کنند. اصلا خیلی‌ها وقت‌شان را پای رکورد زدن در این زمینه می‌گذارند. ویدیوی زیر را ببینید که در آن فردی در زمان کمتر از ۵ ثانیه مکعب روبیک را حل می‌کند؛ کاری که حتی تصورش هم برای من غیر ممکن است.

اما حل کردن مکعب روبیک برای هوش مصنوعی نباید کار چندان دشواری باشد. ایجاد یک الگوریتم که می‌تواند با استفاده از فرمول‌های مشخصی، خانه‌های هم‌رنگ مکعب را در کنار هم قرار دهد، احتمالا مشابه الگوریتمی است که هوش مصنوعی را قادر می‌سازد تا در بازی شطرنج یا DOTA 2 مقابل انسان پیروز شود. اما وقتی قرار باشد یک ماشین بدون استفاده از دستورات از پیش‌ تعیین شده و تنها با تکیه بر قدرت یادگیری خودش (!) یک مکعب روبیک را حل کند اوضاع کمی پیچیده‌تر خواهد شد.

استفن مک‌الیر و همکارانش در دانشگاه کالیفرنیا به روشی جدید دست یافته‌اند که بوسیله آن، هوش مصنوعی می‌تواند بدون کمک انسان راه‌حل تکمیل کردن مکعب روبیک را کشف کند. آنها اسم روش‌شان را «تکرار خودآموز» گذاشته‌اند و آن را این‌گونه توصیف می‌کنند: «الگوریتم یادگیری جدید به هوش مصنوعی این قدرت را می‌دهد تا بدون دخالت انسان، راه‌حل هر مکعب بهم‌ریخته‌ای را یاد بگیرد و آن را در کمتر از ۳۰ حرکت مرتب کند که این حتی از عملکرد انسان‌های ماهر در این زمینه نیز بهتر و سریع‌تر است.»

الگوریتمی که مک‌الیر و تیمش طراحی کرده‌اند، با چیزی که قبلا در بازی‌هایی مانند شطرنج دیده‌ایم کمی متفاوت است. تکرار خودآموز، روند مرتب شدن مکعب روبیک را به شکل معکوس دنبال می‌کند؛ یعنی مکعب را به‌صورت تکمیل شده در نظر می‌گیرد و سپس هر حرکتی که منجر به بهم‌ریختن آن می‌شود را مورد تحلیل قرار می‌دهد تا در نهایت روش حل کردن مکعب را یاد بگیرد. البته این الگوریتم کمی پیچیده به‌نظر می‌رسد، اما می‌تواند به ارتقای هوش مصنوعی در سطوح دیگر نیز کمک کند و منجر به حل مسائل مهم‌تری مثل «تاشدگی پروتئین» شود. فعلا که مک‌الیر و گروهش با مکعب‌های اعصاب‌خردکن دست و پنجه نرم می‌کنند.

کلام آخر

برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین می‌توانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها