اختراع روش انتقال وایرلس داده با استفاده از ویژگی پرش فرکانسی (Frequency hopping)

وایرلس
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

پیش‌تر در مورد اتصالات وایرلس امنی که در دانشگاه ام ای تی اختراع شده است، در پلازا صحبت کردیم، در این قسمت جزئیات بیشتری در مورد این تکنولوژی به شما خواهیم گفت.

دانشمندان دانشگاه ام ای تی، به تازگی فرستنده شبکه‌های وایرلسی طراحی کرده کردند که با استفاده از پرش فرکانسی می‌تواند، بسته‌های داده 0 و 1 حاوی اطلاعات مهم شما را در کسری از میکروثانیه به مقصد بفرستند. بخش نوآوری‌های دانشگاه در بیانیه‌ای سرعت این انتقال را به قدری زیاد دانست که به هکرها فرصت دزدیدن اطلاعات را نخواهد داد.

پرش فرکانسی مقوله جدیدی نیست، هدی لامار (Hedy Lamarr) بازیگر معروف سینمای هالیوودی کسی است که پرش فرکانسی یا Frequency hopping را وارد دنیای مخابرات کرد. این پدیده در دنیای تکنولوژی‌هایی همانند بلوتوث، وای فای و GPS یکی از امکاناتی است که دانشمندان دیگر برای ایمن‌سازی داده‌های انتقالی در مقابل سارقان اطلاعات، از آن استفاده می‌کنند. فرستنده‌های معمولی می‌توانند بر اساس آنچه که امروزه در اتصالات وای فای داریم، فقط یک بسته حاوی اطلاعات مهم را ارسال کنند. این در حالی است که فرستنده ساخته شده در دانشگاه ام ای تی که با پرش فرکانسی کار می‌کند، می‌تواند هزاران بسته اطلاعاتی تفکیک شده از اطلاعات شما را در میکروثانیه ارسال کند و در مقصد آن‌ها را دوباره جمع و تبدیل به داده اصلی کند.

کار محققان به اینجا ختم نشده و آن‌ها با تلاش‌های زیاد پروتکلی برای پرش‌های بیشتر تعریف کردند که باعث می‌شود، دستگاه‌هایی که به یک گیرنده وصل هستند همگی بتوانند در یک لحظه از امکان پرش فرکانسی استفاده کنند. این ویژگی در اینترنت اشیاء می‌تواند بسیار مفید باشد. دست‌یابی هکرها به گستره فرکانسی اینترنت اشیاء یکی از نگرانی‌های مهندسان ارتباطات بود.

وایرلس

رابیا توگچه یازیجیگیل (Rabia Tugce Yazicigil) نویسنده اول مقاله منتشر شده از این پژوهش می‌گوید:

این فرستنده می‌تواند خطراتی همانند تهدید جان افراد توسط هکرها از طریق ورود به سیستم‌های بی‌سیم حساس بیمارستانی، همانند کنترل‌کننده پمپ‌های انسولین و دستگاه‌های ضربان‌ساز را به کل از بین ببرد. وقتی انسان‌ها اجازه می‌دهند تکنولوژی جان آن‌ها را تحت کنترل داشته باشد، باید فکری به حال تهدیدهای ناشی از آن‌ هم کرد.

کلام آخر

ارتباطات در دنیای ما روزبه‌روز گسترش پیدا می‌کند و مسئله حفاظت از اطلاعات در مقابل حتی شرکت‌هایی که به ما خدمات اینترنتی عرضه می‌کنند، وارد دور تازه‌ای شده است. به‌طوری‌که هر روز در مورد فیس‌بوک اخبار رسوایی جدیدی شنیده می‌شود یا دست یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های خدماتی همانند گوگل در فروش اطلاعات کاربران رو می‌شود. اتصال به شبکه‌های وای فای عمومی نیز یکی از راه‌هایی است که هکرها می‌توانند اطلاعات شما را به راحتی، بربایند.

محققان دنیای تکنولوژی و ارتباطات همیشه در مورد نقص‌های امنیتی در سیستم‌های ارتباطی شکایت داشته و به شرکت‌ها در مورد رفع نواقص ارتباطی و امنیتی هشدار داده‌اند. این در حالی است که شرکت‌های اندکی به این توصیه‌ها گوش‌داده و دستگاه‌هایشان ‌همانند دوربین، وای فای، اسباب‌بازی و وسایل پزشکی را در مقابل تهدید هکرها، محفوظ نگه داشته‌اند. اوایل همین هفته بود که اسباب‌بازی جدید شرکت آمازون با بی‌توجهی به نقص بزرگ امنیتی که کارشناسان امنیتی آن را گزارش کرده بودند، روانه بازار شد. در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها