چند گجت مکعبی میشناسید؟ مسلماً بیشترین شکلی که برای گجت ها در نظر گرفته شده است، مکعب بوده است؛ اما هفت مکعب بسیار معروف و جاودانه در دنیای گجت ها وجود دارد که باید آنها را بشناسید.
آمازون به تازگی از محصول جدید خود که گیرنده تلویزیون اینترنتی مکعبی با نام Fire TV Cube رونمایی کرده است که دقیقاً همانند اسمش یک مکعب جذاب و آتشین برای روزهای بیکاری و حوصله سربر است.
فهرست:
معرفی هفت گجت مکعبی پرطرفدار تاریخ
به راستی در مورد شکل مکعبی فکر کردهاید؟ بیشتر محصولات و گجتهایی که در سالهای قبل بسیار مورد توجه مردم قرار گرفتهاند، همگی مکعبی بودند. گویا شکل مکعب مردم را وسوسه میکند تا بدانند درون این جعبههای کوچک چه تکنولوژی خوابیده است. از این رو برای اینکه شما، بیشتر از این منتظر نگذاریم، 7 گجت مکعبی که در سالهای اخیر محبوبیت زیادی داشتهاند را بررسی میکنیم.
فندک گازی شرکت رامز (Rams)
شرکت رامز از جمله برندهایی بود که در طول تاریخ به خود جرئت داد که از سایه حمایت دیگر شرکتها خارج شود و در صحنه تولید محصولات مردمپسند خودی نشان دهد. شرکت رامز در دهههای 50 و 60 میلادی برای شرکت دیگری به نام براون (Braun) کارهای طراحی صنعتی انجام میداد. طراحیهای این شرکت زیرمجموعه توانست شرکتهای بزرگی همانند اپل و خود شرکت براون را در طراحیهای بعدی تحت تأثیر قرار دهد. فندک گازی شاید امروزه گجت محسوب نشوند ولی زمانی که هنوز گجت های هوشمند اختراع نشده بودند این نوآوریهای بدیع را میتوانستید جزئی از گجت ها به حساب آورید. شرکت رامز، مکعبی سبز رنگی طراحی کرد و دکمهای بزرگ در کنار برای روشن کردن فندک (T3 cube table lighter) قرار داد. به سادگی همه بازارهای فروش فندک امریکا و اروپا را به آتش کشید. این فندک فقط سبز رنگ نبود و میتوانستید رنگبندیهای مختلفی از آن داشته باشید.
دوربین پولاروید (Polaroid Cube)
سال 2014 بود که پولاروید دوربینی مکعبی وارد بازار کرد. زمانی که همه در تب داغ اینستاگرام بودند، پولاروید بازار را به دست گرفت. این دوربین کوچک آن سالها، زمانی که مردم با مفهوم دوربینهای گوپرو آشنایی نداشتند، یکی از محبوبترین گجت های ریزاندام دنیا بودند. میتوانستید یک کارت ذخیره درونش قرار دهید و ساعتها عکس و فیلمبرداری کنید. بدون آنکه حتی کسی بداند آنچه در دستان شماست، یک دوربین است. بعدها دوربینهای پیشرفته البته گرانقیمتتری همانند گوپرو جایگزین این کوچک دوستداشتنی با خطهای رنگارنگ به تقلید از اینستاگرام و دوربینهای قدیمی، شدند.
مکعبهای اعصاب (Fidget Cube)
شاید همین الآن که مطلب ما را میخوانید در دستتان یکی از مشهورترین چرخانهای دنیا، اسپینر باشد. اسپینرها توانستند به شدت در دنیا محبوب شوند ولی کسانی که مکعب اعصاب را داشتند، رضایتی به سپردن اعصاب خودشان به دست این چرخانهای رنگارنگ ندادند. این مکعب دارای شش قسمت فوقالعاده خاص است که میتوانید با انگشتان خودتان هر یک از اضلاع را بر اساس حرکتی که برای تسکین اعصاب شما در نظر گرفته است، لمس کنید. همانقدر که مکعب روبیک اعصاب خورد کن است این مکعب اعصاب شما را آرام میکند.
باکسی سامسونگ (Boxee)
در سال 2013 زمانی که هنوز آمازون و اپل نتوانسته بودند به اجماع کامل در تولید تلویزیون اینترنتی برسند، شرکت سامسونگ با همکاری شرکت D-Link یکی از دوستداشتنیترین و اولین جعبههای رسانهای دنیا را خلق کرد. مسلماً یکی از دلایلی که این محصول توانسته بود در همه دنیا معروف شود، شکل مکعبی آن بود. مکعبی؟ حق با شماست. مکعب کامل نبود اما یک مکعب غرق شده روی میز تلویزیون شما همانقدر جذاب است که آن را خریداری کنید. باکسی در کنار خودش ویژگیهای دیگری همانند یک کنترل با صفحهکلید اختصاصی بود تا در دوران خودش سنگ تمام گذاشته باشد.
کامپیوتر نـکست (NeXT)
کامپیوترهای نکست از زمانه خودشان جلوتر، قوی و بسیار گران قیمت بودند. نام شرکت نکست برای شما باید آشنا باشد. زمانی که اپل استیو جابز را از شرکت خودش کنار گذاشت، استیو جابز به این شرکت پیوست و در آن زمان مقدمات به وجود آوردن سیستمعامل macOS کنونی را چید. در اوایل دهه 90 بود که کامپیوترهای مکعبی نکست وارد بازار شدند و هنوز هم روی شرکتها و خانهها اثری از آنها وجود دارد.
پاور مک جی 4 اپل (Power Mac G4)
پاور مک جی 4 اپل در سال 2000 میلادی عرضه شد. درحالیکه نتوانست در همان سالها موفقیت زیادی کسب کند، اما به عنوان یکی از طرحهای نوآورانه اپل در هزاره دوم جاودانه شد. اپل در گامهای بعدی نسل دیگری از این کیس های کامپیوتری با پردازندههای قویتر به شکل استوانهای تولید کرد ولی همچنان پاور مک جی 4 به عنوان یک اسطوره طراحی در موزه هنرهای مدرن نگهداری میشود.
جعبه بازی نینتندو (GameCube)
نینتندو قبل از اینکه سویچ (Switch) را طراحی کند، کنسول بازی دیگری داشت. نام این کنسول، مکعب بازی بود و دارای تعداد محدود بازی بود که با یک جویستیک خاص میتوانست مدتها بچهها را مشغول خودش نگه دارد. جعبه جادویی که بیشتر به فنهای کامپیوترهای امروزی شبیه است، در سالهای گذشته توانسته بود محبوبیت زیادی به دست آورد. حتی بازیهایی برای سوییچ از این کنسول مکعبی کپیبرداری شده است.
