هشدارهای امنیتی ویندوز و مرورگر که نباید هیچ‌گاه از آن‌ها غافل شوید

  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

هنگامی که در اینترنت سرگرم مرور مطالب گوناگون هستید ممکن است گاهی در مرورگر ویندوز با برخی پیام های امنیتی روبرو شویم که با بی تفاوتی آن‌ها را نادیده بگیریم. اما لازم است که هشدارهای امنیتی در این زمینه را به یاد داشته باشیم.

هنگامی که سرگرم کارهای خود در اینترنت هستید و ناگهان هشداری را از سوی مرورگر یا سیستم عامل دستگاه خود دریافت می کنید باید به آن توجه کنید. در واقع این خیلی حیاتی است که هر چه زودتر دست به اقدامی بزنید. نمونه‌هایی از این هشدارها را برای شما در این قسمت قرار داده ایم که حتما باید به آن ها توجه کنید:

  • سایت مورد نظر حاوی بدافزار است
  • مشکلی در ارتباط با گواهی امنیتی این وبسایت وجود دارد
  • فایروال ویندوز برخی از قابلیت های این اپلیکیشن را بسته است
  • سیستم آنتی ویروس خود را روشن کنید

این پیام ها هنگامی که سرگرم کارهای اینترنتی و یا بازی‌های اینترنتی هستید و یا با نرم افزاری کار می کنید که برای اجرا شدن به اینترنت نیاز دارد، ممکن است پدیدار شوند. اما وظیفه شما هنگامی که چنین پیام‌هایی را می بینید چیست؟ این پیام های اینترنتی که حاوی پیام های هشدار امنیتی هستند در حقیقت به چه معنی هستند؟ زمان آن فرا رسیده که بفهمید چرا هیچ گاه نباید ۴ پیامی که در بالا معرفی کردیم را ندیده و یا سرسری بگیرید و هنگامی که چنین پیام هایی از سوی مرورگرتان می بینید چه کار باید کنید. خیلی زود باید وارد عمل شوید. امنیت آنلاین شما به سرعت عملتان وابسته است!

۱- سایت پیش رو حاوی بدافزار است 

حتما تا کنون برای شما پیش آمده که در حال مرور یک ‌وبسایت هستید، روی یک لینک‌ کلیک کرده اید، و سپس از سوی گوگل کروم با پیام «The Site Ahead Contains Malware» روبرو شده اید. به لطف ابزار ایمن در مرورگر کروم ( ابزاری که به صورت پیش فرض روی این مرورگر محبوب نصب شده است)، معنی این پیام واضح است: یعنی این سایتی که می‌خواهید از آن بازدید کنید دارای بدافزار است. به جای این که آن سایت را باز کنید، زبانه مربوط به آن وبسایت را ببندید ‌و در جای امن تری به جستجو و آن چه می خواهید بپردازید.

همچنین بخوانید :

اگر از مرورگر دیگری استفاده می کنید ممکن است به این پیام برخورد کنید: « This website has been reported as unsafe» (مرورگر اینترنت اکسپلورر و مرورگر اج Edge)، یا «Reported attack page» (نسخه های پیشین موزیلا فایرفاکس).

پیام هایی مانند این پیام ها می‌خواهند تا از این وبسایت ها که حاوی بدافزار هستند دیدن کنید.این بدافزار می تواند هر چیزی مانند ویروس، تروژان یا رانسامور ransomwhere باشد. همچنین ایمن ماندن در حالت آنلاین، به این معنی است که از وبسایت هایی که عمل فیشینگ ( استخراج اطلاعات کارت های بانکی) شما را انجام می دهند نیز در امان بمانید. بنابراین ممکن است به پیام هایی مانند این هم برخورد کنید:

« سایت پیش رو حاوی برنامه های مخرب است» یا «این صفحه در تلاش است تا نسخه هایی از اطلاعات شما را به یک منبع ناشناس مخابره کند» 

هر یک از این حالت ها که پیش آمد، هر کاری لازم است انجام دهید تا به یک سایت مطمئن بروید و از ادامه دادن پرهیز کنید مگر اینکه به طور تمام و کمال بدانید که دارید چه کاری را انجام می دهید و با چه وبسایتی طرف هستید ( در کروم در زیر عبارت Details گزینه ای با این عبارت وجود دارد: «از این سایت غیرایمن دیدن کنید» که به شما امکان می دهد در هر صورت به بازدید خود علیرغم ناامن بودن آن وبسایت ادامه دهید).

۲- مشکلی درباره گواهی امنیتی وبسایت وجود دارد

اگر زمان گواهی امنیتی یک وبسایت منقضی شده باشد، شما با این پیام روبرو خواهید شد (به ویژه در مرورگرهای اینترنت اکسپلورر و مایکروسافت اج). همچنین ممکن است در مرورگر کروم این پیام را ببینید: «گواهی امنیتی سرور دیگر معتبر نیست/دیگر در دست نیست (The server’s security certificate is not yet trusted/yet valid)). اگر گواهی امنیتی در دست نباشد ممکن است مشکلاتی ایجاد کند.

مسایل امنیتی بسیار گسترده و معمول هستند و به ذهن هر شخصی هم رسیده اند. واژه هایی مانند آنتی ویروس و فایروال دیگر واژه های ناآشنایی نیستند. گمان نمی کنید که این ها مشکل زا هستند؟ بیایید دوباره فکر کنیم: سایت هایی که نیازمند وارد شدن و لاگین Log in به صورت امن هستند شامل شبکه های اجتماعی، بانکداری الکترونیکی و فروشگاه های اینترنتی هستند. اگر با این پیام ها روبرو شوید ممکن است که سایت دزدیده شده باشد و پیرو همین مساله این سایت آن وبسایتی نیست که شما به دنبال آن هستید و صرفا یک وبسایت منحرف کننده است.

شاید در یک تلاش برای کلاهبرداری از حساب بانکی شما، به یک سایت جعلی شما را هدایت کرده اند. اگر این ‌پیام را دریافت کردید به ساعت کامپیوترتان نگاه کنید تا ببینید که زمان درست را نشان می‌دهد یا نه. اگر نادرست است، بنابراین گواهی امنیتی در دسترس نیست و آن وبسایت ایمن نیست.

فایروال ویندوز

۳- فایروال ویندوز برخی از بخش های این اپلیکیشن را متوقف کرده است

 پیام «Windows Firewall Has Blocked Some Features of This App» تنها برای سیستم های ویندوزی است ولی به ویندوز محدود نمی‌شود. هنگامی که یک برنامه تلاش می کند تا بدون اجازه شما به اینترنت دسترسی داشته باشد این اتفاق رخ می دهد و فایروال چنین پیامی را به شما نشان می‌دهد.

معمولا، هنگامی که  یک اپلیکیشن جدید را بر روی سیستم خود نصب کرده اید و هنوز روی لیست سفید پیش فرض فایروال نیست با این پیام هنگام اجرای برنامه روبرو می شوید. ولی، این هشدار ممکن است به دلیل فعالیت بدافزارهایی که بر روی ‌کامپیوترتان هستند یا یک هکر که در تلاش برای دزدیدن اطلاعات شماست باشد.

برای اینکه بفهمید چه خبر است، روی جزییات کلیک کنید. و پیام حاوی هشدار، نام نرم افزاری که می‌خواهد بدون اجازه شما دسترسی به اینترنت داشته باشد را به شما نشان می‌دهد (هرچند دانستن این مورد شاید خیلی فایده نداشته باشد). همچنین شما باید بتوانید نام توسعه دهنده این نرم افزار را ببینید. سپس از موتور جستجوی دلخواه خودتان بهره گرفته و تلاش کنید تا چیزهای بیشتری در مورد این نرم افزار دستگیرتان شود؛ اگر حتی دوست ندارید این کار را هم بکنید حداقل پیش از اینکه برنامه را اجرا کنید به آنتی ویروس اجازه دهید تا یک اسکن از سیستم بگیرد.سپس اگر این برنامه امن باشد و مشکلی نداشته باشد، به فایروال اجازه دهید که برنامه را اجرا کند.

۴- آنتی ویروس را روشن کنید

اگر تا کنون پیام  (Turn On Virus Protection) را روی مایکروسافت ویندوز مشاهده نکردید، این پیام بدان معنی است که شما آنتی ویروس خود را غیرفعال کرده اید. 

گاهی اوقات این ناخواسته است و برای نمونه ممکن است شما یک برنامه آنتی ویروس دیگر را حذف کرده باشد و نیاز داشته باشید که دوباره ویندوز دیفندر Windows Defender را فعال کنید، اما اگر این طور نیست آگاه باشید و حواستان جمع باشد.

این پیام می‌تواند نشانه ای از آلودگی سیستم شما به بدافزار باشد. برای فهمیدن این قضیه، ویندوز دیفندر را دوباره فعال کنید. روی Start کلیک کنید و defender را تایپ کنید. در لیست نتایج روی Windows Defender Security Center کلیک کنید و در کنار گزینه Virus & threat protection اگر با علامت ضربدر قرمز رنگ نشان داده می شود روی Turn on کلیک کنید. چه از یک آنتی ویروس دیگر استفاده کنید و چه استفاده نمی کنید در هر صورت با کلیک کردن روی این گزینه ویندوز دیفندر فعال خواهد شد. توجه کنید که Windows Defender Security Center ابزار برنامه آنتی ویروس های دیگر را هم نشان خواهد داد. اگر برنامه آنتی ویروس شما نتواند فعال شود، احتمالا بدین معنی است که یک آلودگی در سیستم مانع از اجرای آن می‌شود.  فورا یک اسکن از سیستم بگیرید.

مرورگر و ابزار امنیتی سیستم خود را بروز نگه دارید

اکنون که شما می دانید باید در هنگام برخورد با این پیام ها چه کنید، مهم است که بدانید داشتن یک مرورگر وب ایمن، حیاتی است. بدون بروزرسانی های به موقع، مرورگر شما در معرض آسیب خواهد بود. بروز نگه داشتن آن باعث می شود تا اطلاعات و سیستم شما نگهبانی شوند و در امنیت باشند.  

به طور مشابه، مطمین شوید که از بهترین ابزارهای امنیتی آنلاین استفاده می کنید. این ابزار می تواند از سیستم های معمول (فایروال، آنتی ویروس، نگهبانی رنسامور ransomwhere) یا موارد اختصاصی تر مانند ( برنامه های اختصاصی که هر یک  سیستم های نگهبانی ویژه خود را دارند) باشند. 

هشدارها را ندیده نگیرید، آن ها را بخوانید

عادت مدام کلیک کردن در هنگام مرور وب، ما را به این سمت سوق می دهد که به حس نادرستی از امنیت برسیم. دوست ندارید پیام ها و هشدارها را بخوانید؟ خب می توانید بیخیالش شوید….  ولی متاسفانه، در آینده اینکه بتوانید پیام های مهم را از پیام هایی که غیرمهم تشخیص و تمیز دهید و از هم تفکیک کنید برایتان سخت تر و سخت تر خواهد شد. 

بنابراین، به خودتان عادت دهید که پیام ها را بخوانید و بدانید که چه زمانی پدیدار می‌شوند و زمان بگذارید که بفهمید چه می گویند. پیش از اینکه روی OK کلیک کنید پیام را بخوانید و بفهمید که چه می گوید. اگر به چیزی مشکوک هستید از اطلاعات موجود در اینترنت استفاده کنید و  پیام مورد نظر را با موتور جستجوی دلخواه خود در اینترنت جستجو کنید. 

کمترین کاری که می توانید انجام دهید این است که مطمئن شوید که مرورگرتان امن‌ترین مرورگر وب است. 

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها