ویتامین B6 می‌تواند در یادآوری خواب و رویابینی آگاهانه موثر باشد

ویتامین B6 و خواب
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف ویتامین B6 قبل از خواب میزان یادآوری خواب را به طور قابل توجهی در هنگام بیدار شدن افزایش می‌دهد.

براساس تحقیقات جدید دانشگاه آدلاید مصرف مکمل‌های ویتامین B6 قبل از خواب می‌تواند برای افزایش یادآوری رویاها بعد از بیدار شدن مفید باشد. همچنین دانشمندان امیدوارند که این ویتامین خاص بتواند در آینده برای کمک به «رویابینی آگاهانه» استفاده شود.
این تحقیق جدید از یک مطالعه کوچک آزمایشی سال 2002 که روی تاثیرات ویتامین B6 بر خواب متمرکز بود الهام گرفته است. با بررسی یک گروه کوچک 12 نفره، مشخص شد که مصرف 250 میلی گرم B6 پنج دقیقه پیش از خواب، به طور قابل توجهی باعث واقعی‌تر و احساسی‌تر شدن رویا ها شده و حتی رویا جلوه رنگارنگ بیشتری به خود می‌گیرد.
دنهولم اسپی، از دانشگاه آدلاید، این بررسی را با یک نمونه بسیار بزرگتر 100 نفره و متغیرهای گسترده تر تکرار کرد. این آزمایش تصادفی سازی شده و دوسوکور بود که افراد شرکت کننده را به سه گروه تقسیم می کرد: یک گروه پلاسیبو (تلقین)، گروه منحصر به B6، و یک گروه که انواع بیشتری از ویتامین های گروه B دریافت می کرد.

این اولین بار است که چنین تحقیقی روی تاثیرات ویتامین B6 و دیگر ویتامین‌های گروه B بر رویا، با شرکت گروهی بزرگ و متنوع از افراد انجام می‌شود.
– دنهولم اسپی

 

ویتامین B6 و خواب

جالب اینکه در نتایج این بررسی، برخلاف مطالعه قدیمی، تاثیری روی واقعی بودن یا کیفیت رویاها دیده نشد. اما مشاهده شد که B6 به طور قابل ملاحظه‌ای، توان به یاد آوردن رویاهای افراد را افزایش داد. محققان می‌گویند این ناهمخوانی می‌تواند به این خاطر باشد که بدن افراد شرکت کننده در تحقیق جدید، از قبل به اندازه مناسب B6 جذب کرده است و این باعث شده که مکمل‌ها تنها موجب بهبود یادآوری شوند و نه کیفیت رویاها.
جنبه غیرمنتظره دیگر تحقیق این بود که شرکت کنندگانی که ویتامین ب کمپلکس دریافت کرده بودند به مانند آن ها که تنها مکمل B6 دریافت کرده بودند در یادآوری رویاهایشان پیشرفت نداشته اند. این در حالی بود که دوز مصرفی B6 در هر دو گروه یکسان بود.
محققان بر این گمانند که یک یا چند ویتامین دیگر از گروه ویتامین‌های ب می‌توانند نسبت به B6 تاثیراتی معکوس روی رویاها داشته باشند. همچنین شرکت کنندگان گروه ب کمپلکس نسبت به دو گروه پلاسیبو و B6 کیفیت خواب پایین‌تری داشتند، که باز هم این احتمال وجود دارد که دیگر ویتامین های گروه ب موجب این تاثیر منفی برروی خواب شده باشند.
اینکه دقیقا چه مقدار از B6 می‌تواند یادآوری رویاها را افزایش دهد می‌تواند موضوع خوبی برای تحقیقات آینده اسپی و تیمش باشد که مشتاق به بررسی توانایی این ویتامین در فراهم کردن امکان رویابینی آگاهانه هستند.

رویابینی آگاهانه، یعنی شما می‌دانید که دارید خواب می‌بینید و رویا همچنان در حال ادامه یافتن است، و این فواید بالقوه بسیاری دارد.
به عنوان نمونه، ممکن است بتوان از رویابینی آگاهانه برای خنثی کردن کابوس، مداوای فوبیا‌ها، حل خلاقانه مساله، بهبود مهارت‌های حرکتی و حتی احیای آسیب فیزیکی استفاده کرد. برای رویابینی آگاهانه، در درجه اول یادآوری رویاها به صورت مرتب، بسیار با اهمیت است. این تحقیق این فرضیه را مطرح می‌کند که ویتامین B6 ممکن است یکی از راه‌های مفید برای یادآوری و تحریک رویابینی آگاهانه باشد.
– دنهولم اسپی

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 2 میلیارد دلار
    فیلم Ne Zha
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 389 میلیون دلار
    فیلم Captain America: Brave New World
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 125 میلیون دلار
    فیلم Dog Man
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 113 میلیون دلار
    فیلم Bridget Jones: Mad About the Boy
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 90 میلیون دلار
    فیلم Mickey 17
    اکران: 07 مارس 2025