با توجه به کلاهبرداریهایی که توسط حسابهای تقلبی مارک زاکربرگ در فیس بوک انجام شده، فیسبوک تصمیم گرفت کلیه این حسابها را غیرفعال و حذف کند.
فیسبوک تلاش میکند تا حسابهای تقلبی مارک زاکربرگ را غیرفعال و حذف کند. این حسابها همواره در حال کلاهبرداری از مردم هستند و از آنها پول میگیرند. آن گونه که نیویورک تایمز اعلام کرده، کلاهبرداران با کاربران فیسبوک و اینستاگرام که در اختیار فیسبوک است، تماس میگیرند و ادعا میکنند که مارک زاکربرگ هستند و به آنها میگویند که در قرعه کشی فیسبوک برنده جایزه نقدی شده اند. اما پیش از انتقال پول به حساب، از آنها خواسته می شود تا مبلغی را به حسابی انتقال دهند تا جایزه را دریافت کنند. فیسبوک اعلام کرده هیچ نوع قرعه کشی در فیسبوک صورت نمی گیرد و هیچ جایزه نقدی به کاربران داده نمی شود.
این نوع کلاهبرداری، همانطور که تاکنون متوجه شده اید، نوعی کلاهبرداری ایمیلی مرسوم است که در آن به افراد اعلام می شود که در قرعه کشی برنده شده اند و نیاز دارند تا مبلغی پول را به حسابی واریز کنند تا آن را دریافت نمایند. حساب های دیگری غیر از مدیرعامل فیسبوک، هم به نام اشخاص معروف و متفاوت وجود دارد. به عنوان مثال، هویت شریل سندبرگ، مدیر ارشد اجرایی فیسبوک نیز در این کلاهبرداری مورد استفاده قرار گرفت.
نیویورک تایمز به مواردی اشاره کرده که طی آنها افراد مختلف پساندازهای خود را به اپراتورهای حساب های کاربری جعلی فیسبوک و اینستاگرام داده اند و بسیاری از این موارد در نیجریه و غنا رخ داده است. برای مثال، یک راننده کامیون و سرباز ارتش بازنشسته بعد از دریافت پیامی از حساب کاربری مارک زاکربرگ که به آنها می گفت 750 هزار دلار در یک قرعه کشی برنده شده اند، بیش از هزار دلار از پس انداز خود را به کلاهبرداران داده اند. در موردی دیگر، یکی از کاربران بیش از 5 هزار دلار را به این کلاهبرداران داده بود و بعد متوجه کلاهبردار بودن آنها شده بود.
جدیدترین خبرها نشان میدهند که تاکنون 205 حساب کاربری تقلبی مربوط به زاکربرگ و سندبرگ در فیسبوک و اینستاگرام مسدود شده که یک چهارم از آنها کلاهبرداریهای مربوط به قرعه کشی بوده است. فعالیت بعضی از این حسابها به بیش از هشت سال میرسد. بعد از انتشار گزارش نیویورک تایمز، این مسئله از سوی فیسبوک جدی گرفته شد.
مسئولین این سایت اینترنتی اعلام کرده اند که هر روزه میلیون ها حساب کاربری تقلبی را با استفاده از فناوری یادگیری ماشین و به خاطر رفتارهای مشکوک مسدود می کنند. اما با توجه به کلاهبرداری های مربوط به قرعه کشی و تعداد مواردی که هر روزه شناسایی می شوند، به نظر می رسد، مدیران این سایت باید فعالیت بیشتری کنند تا بتوانند این مشکل را رفع نمایند.
در کلاهبرداریهای فیسبوکی مرتبط با قرعه کشی به نظر میرسد که موارد آسیب پذیر، هدف قرار میگیرند، کاربرانی همچون، افراد مسن تر، کمتر آموزش دیده و همین طور دارای درآمد کمتر. شناسایی تعداد افرادی که در این کلاهبرداری ها صدمه می بینند، چندان ساده نیست، چرا که بسیاری از آنها شرم می کنند که ماجرای کلاهبرداری از خود را به مقامات مسئول گزارش دهند. خبر نگران کننده آن است که هر زمان یک حساب تقلبی مسدود می شود، حساب های دیگر سریعا جایگزین آن می گردد. موثرترین ابزار جهت رفع این مشکل بهینه سازی نرم افزار آنها برای شناسایی و حذف چنین حساب هایی است و اینکه به کاربران میلیاردی این سایت وجود چنین کلاهبرداریهایی اطلاع رسانی شود.