گوشی هوشمند مجهز به اندورید شما دیگر تنها وسیلهای برای تماس گرفتن و ارتباط برقرار کردن با افراد دیگر نیست. راههای زیادی برای سفارشی کردن دستگاههای اندرویدی و نسخههای جدید نرم افزارها وجود دارد که همگی با پیشرفت تکنولوژی میسر شده است. فرقی ندارد که چگونه از دستگاه خود استفاده میکنید و چه یک کاربر آماتور باشید و چه کاربری حرفهای بهتر است این سه قابلیت اندروید را فعال کنید تا زندگیتان را آسانتر کنند.
دستیار گوگل
با این قابلیت میتوانید از صدای خود برای انجام کارهای مختلف استفاده کنید. با فعال کردن دستیار صوتی گوگل می توانید از این دستیار هوشمند دیجیتال در هر زمانی و تنها با پرسیدن سوال مورد نظرتان استفاده کنید، بدون آنکه لازم باشد حتی دستگاه موبایل خود را لمس کنید. برای مثال در هنگام رانندگی که دستهایتان روی فرمان است تنها با صدای خود میتوانید وظایف مختلفی را در گوشی خود انجام دهید.
میتوانید از دستیار صوتی دستگاه خود بخواهید تا اطلاعات رستورانها و هتلها، وسایل حمل و نقل عمومی، پیشبینی وضعیت هوا و قرارهای ملاقات ذخیره شده در تقویم را به شما بگوید یا حتی میتوانید از آن در مورد شخصیتهای تلویزیونی، ورزشکاران، دستورهای پخت و موارد دیگر بپرسید. اگر در منزل خود از دستگاهی هوشمند استفاده میکنید می توانید از آن بخواهید تا تلویزیون شما را روشن کرده و برنامه مورد علاقه شما را پخش و یا چراغ اتاق خواب را روشن کند.
برای فعال شدن دستیار صوتی گوگل، دستگاه اندرویدی شما باید به لالیپاپ (Lollipop) یا نسخههای بالاتر مجهز بوده و دارای حداقل 1.5 گیگابایت رم باشد. برای فعال کردن دستیار صوتی گوگل تنها کافی است دکمه خانه را برای چند ثانیه نگه دارید.
قفل هوشمند
این یکی از بهترین قابلیتهای گوشیهای هوشمند اندروید است اگرچه در بسیاری از موارد کاربران آن را دست کم گرفته یا به کلی نادیده میگیرند. قفل هوشمند در موقعیت های خاص، قفل گوشی هوشمند شما را باز میکند تا در وقتتان صرفهجویی شود. زمانی که گوشی با بدن شما تماس دارد یا زمانی که به خانه یا محل کار خود وارد میشوید یا ساعت هوشمند روی مچ دست شما بسته شده می توانید از این قابلیت استفاده کنید.
همچنین میتوانید از قابلیتهای تشخیص چهره و صدا برای باز کردن سریع گوشی اندروید خود استفاده کنید. برای دسترسی به بخش امنیتی میتوانید به منوی تنظیمات رفته و این قابلیت را شخصی سازی کنید.
یافتن گوشی هوشمند
ممکن است شما هم تاکنون چند بار گوشی هوشمند مجهز به اندورید خود را گم کرده باشید. ضرر و زیان مالی ناشی از گم شدن گوشی هوشمند یک روی سکه است و از دست رفتن اطلاعات حساس روی دیگر آن. با انجام کاری ساده می توانید در هنگام گم شدن گوشی هوشمند خود کمتر متضرر شوید. با استفاده از قابلیت Find My Device گوگل میتوانید گوشی خود را بیابید.
این قابلیتی است که پیش از این گوگل آن را به نام Android Device Manager برای اندروید ارائه کرده بود. نام این قابلیت تغییر کرده ولی همان وظیفه را به انجام میرساند. به کامپیوتر شخصی خود رفته و این صفحه گوشی یابی را در مرورگر باز کنید. گذرواژه لینک شده به حساب گوگل خود در دستگاه گم شده را وارد کنید. اگر GPS شما فعال باشد، میتوانید فوراً مکان آن را یافته و از راه دور از آن استفاده کنید.
• گوشی اندورید خود را قفل کنید. همچنین میتوانید پیامی را روی صفحه قفل گوشی خود ارسال کرده و شمارهای که میخواهید با آن تماس برقرار شود را وارد کنید.
• دستگاه خود را ریست کنید. با این کار تمامی دادههای شما پاک خواهد شد ولی در پایان پروسه دیگر نخواهید توانست آن را از طریق قابلیت Find My Device پیدا کنید.
• زنگ گوشی را به صدا درآورید. گوشی شما به مدت 5 دقیقه به صدا در میآید حتی اگر گوشی شما در حالت بیصدا باشد. این قابلیت بسیار کاربردی است و حتی اگر گوشی شما در خانه باشد جای دقیق آن را خواهید فهمید.
اگر جزو آن دسته از کاربرانی هستید که گوشیتان دارای اندروید اوریو است خیالتان راحت باشد چون این قابلیت به صورت پیشفرض در گوشی هوشمند شما فعال است. در نسخههای نوقا، مارشملو و لالیپاپ باید این قابلیت را برای خود فعال کنید.