ردیابی میکروب ها در بدن با استفاده از صدا!

میکروب
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

بدن ما میزبان موجودات کوچکی به نام میکروب است که نقش مهمی در سلامتی ما دارند.

دانشمندان به تازگی روش جدیدی برای ردیابی این موجودات در بدن با استفاده از صدا ایجاد کرده اند. این تکنیک تا کنون بر روی موش‌ها آزمایش شده و نتیجه موفقیت آمیز بوده است. دانشمندان امید دارند تا به زودی با استفاده از این تکنیک بتوانند گامی موثر در درمان بیماری های روده و سرطان بردارند.

میکروبیوم در پستانداران شامل یک اکوسیستم از باکتری ها و قارچ های مختلف است که در بدن ما زندگی می‌کنند. در تحقیقاتی که تا به امروز توسط علم پزشکی انجام شده، میکروب ها بر تمام فعالیت های بدن از جمله هضم غذا، عفونت های مختلف و حتی تولید مثل تاثیر مستقیم دارند. دانشمندان قصد دارند با ارسال نوعی خاص از میکروب ها به داخل بدن، بتوانند انتقال موثرتر دارو به داخل بدن داشته باشند.

میکروب

در خبری که در مجله نیچر به چاپ رسیده، دانشمندان موفق به تولید میکروب هایی شده اند که در هنگام برخورد امواج اولتراسونیک، از خود صدا تولید خواهند کرد. بدین صورت این میکروب‌ها به راحتی قابل ردیابی در بدن خواهند بود. اما مزیت این کار در چیست؟ به گفته دانشمندان، با ردیابی میکروب هایی که صدا تولید می‌کنند، دانشمندان و پزشکان می‌توانند متوجه شوند که آیا داروها به محل مورد نظر رسیده است یا خیر.

برای اینکه بتوان با استفاده از میکروب‌ها دارو را به محل مورد نظر در بدن هدایت کرد باید دقیقا بدانیم که این میکروب ها دقیقا در کجای بدن قرار دارند و این یک چالش بزرگ است، زیرا میکروب ها به طور معمول در بدن ما زندگی می کنند و با دستگاه های معمول عکسبرداری قابل رویت نیستند.

دستگاه اولتراسوند یک جایگزین مناسب برای دستگاه های سونوگرافی است. این دستگاه با ارسال صدا و امواج توانایی شناسایی و تجزیه و تحلیل این اکوسیستم ها را دارد. البته باید این را در نظر داشته باشیم که انعکاسی که بر اثر ارسال امواج بدست می آید، بر اساس تراکم بافتی که موج صدا در آن پخش می شود، متفاوت بوده و با ارائه الگوهای مختلف می توان فهمید که میکروب ها کجا هستند.

بعضی از باکتری هایی که در بدن زندگی می کنند دارای ساختاری توخالی هستند که در صورت برخورد صدا، امواج را پراکنده خواهند کرد. ردیابی این نوع باکتری ها با استفاده از دستگاه های سونوگرافی امکان پذیر است. دانشمندان برای مطالعه سایر باکتری ها، حباب های کوچکی از گاز را وارد بدن کرده و به باکتری هایی که به صورت طبیعی فاقد این حباب ها هستند، اضافه می کنند.

دانشمندان این باکتری ها را وارد روده یک موش کردند. این باکتری ها به طور جداگانه به تومور آن موش نیز تزریق شد، در هر دو مورد دانشمندان با استفاده از دستگاه اولتراسوند توانستند باکتری های را ردیابی کنند.

مطالعات اخیر نشان داده که می‌توان از این روش برای درمان دارویی بیماران مبتلا به سرطان استفاده کرد. دو زیست شناس با نام های ریکارد سوله و نوریا کاند پیولو که بر روی این تکنیک نوین کار می‌کنند در این خصوص به مجله نیچر گفتند: «این تکنیک می‌تواند به ما کمک کند تا اسرار میکروبیوم را جامع تر و کامل تر و حتی فراتر از بدن مطالعه کرده و بتوانیم از آن برای مطالعه اکوسیستم میکروب ها و باکتری ها در محیط استفاده کنیم».

 

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 2 میلیارد دلار
    فیلم Ne Zha
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 389 میلیون دلار
    فیلم Captain America: Brave New World
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 125 میلیون دلار
    فیلم Dog Man
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 113 میلیون دلار
    فیلم Bridget Jones: Mad About the Boy
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 90 میلیون دلار
    فیلم Mickey 17
    اکران: 07 مارس 2025