برای برخی از کاربران آیفون، حالت پرتره (Portrait Mode) سبب تغییر نگرش آنها به مقوله عکاسی شده است. این قابلیت در صورتی که فکورانه به کار گرفته شود امکان گرفتن عکسهای بینظیری را فراهم میکند اما کاستیهایی نیز در آن دیده میشود. در اینجا به چند نکته ظریف برای استفاده کاربردی تر از حالت پرتره اشاره خواهیم کرد.
به نور پس زمینه توجه داشته باشید
اصولاً اگر پشت افرادی که قصد عکس گرفتن از آنها را دارید پر از چراغانی باشد با عکاسی در حالت پرتره به نتیجه دلخواه نخواهید رسید. در چنین شرایطی علیرغم اینکه دوربین گوشی فشار زیادی را متحمل شود تا در بین آن همه نور، چهرهی سوژههایتان را با روشنایی مناسب به تصویر بکشد اما غالباً چنین نتیجهای حاصل نشده و رگههای ناخوشایندی در تصویر ایجاد میشود. بنابراین هنگام عکاسی به نور زمینه و نورپردازی محیط توجه داشته باشید مخصوصاً اگر حالت تشخیص چهره در تنظیمات دوربین گوشی فعال است.
فاصله مناسب اشیاء از سوژه را رعایت کنید
طبیعت حالت پرتره این طور است که اطراف سوژه عکاسی را تا حدی محو (Blur) میکند، به این معنی که اگر شی یا وسیلهای به سر و صورت شخصی که قصد عکس گرفتن از او را دارید نزدیک باشد نسبت به سایر اشیاء موجود در تصویر کمی غیر طبیعی به نظر میرسد.
بنابراین فاصله مناسب اشیاء داخل عکس با سوژهی خود را مدنظر داشته باشید. برای این منظور رعایت فاصلهای بین 30 تا 60 سانتی متر هم کفایت میکند اما هر چه این رقم افزایش یابد افکت محو در تصویر به نحو مطلوبتری نمایان خواهد شد.
روی سوژههای کلاه به سر از حالت پرتره استفاده نکنید
اگر قصد عکس گرفتن از افرادی را دارید که کلاههای بزرگ و مناسبتی به سر دارند بهتر است که از خیر حالت پرتره بگذرید. زیرا این قابلیت با ترکیب متعارف چهره و بدن انسان سازگار است و تغییری شکلی که با به سر کردن کلاههای عجیب و غریب در چهرهی افراد ایجاد میشود سبب به اشتباه انداختن سیستم و کاربرد نادرست افکتهای مربوطه روی تصویر میشود. بنابراین اگر در جشنها و مناسبتهای خاص قصد عکاسی در حالت پرتره را داشتید اول به همه یادآوری کنید که کلاهها را از سرشان بردارند.