آیفون های نسل بعدی اپل، مجهز به فناوری حالت پرتره در فیلمبرداری می شوند!

حالت پرتره
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

 حالت پرتره در گوشی های بعدی آیفون هم در عکس و هم ویدئو قابل اجرا خواهد بود.

یکی از ویژگی های برجسته سیستم دوربین دوگانه در آیفون های جدید، ویژگی حالت پرتره است که اثری مشابه دوربین های  DSLR دارد که پس زمینه را حالت بلوری می کند و سوژه با جلوه بیشتری در عکس نمایش داده می شود.

 اپل این ویژگی را در آیفون 10 معرفی کرد و حالت پرتره را برای گرفتن عکس های سلفی به این گوشی اضافه نمود. هم چنین نورپردازی پرتره نیز در این تلفن هوشمند راه اندازی و معرفی شد.

در حالی که این ویژگی یعنی حالت پرتره در حال حاضر برای عکس قابل اجرا است، آیفون قصد دارد این ویژگی را در آینده روی ویدئوها نیز اجرایی سازی کند.

اگر اپل بتواند چنین فناوری را به گوشی های بیاورد می تواند قدم بزرگی برای تدوین فیلم و حتی ویدئوگراف ها و تنظیمات بازی ها و خیلی کاربردهای دیگر بردارد.

اگر این ابزار یعنی حالت پرتره به ویدئوها اضافه شود، شاهد جهش خوبی در این حوزه خواهیم بود.

وقتی عکسی را با حالت پرتره روی گوشی آیفون خودتان می گیرید، اطلاعات مربوط به دوربین در حافظه سیستم شما ذخیره می شود و سیستم iOS از این اطلاعات برای مشخص کردن نقشه قسمت های مختلف عکس که بید بلوری شود استفاده می کند.

حالت پرتره

این قسمت باید تصمیم بگیرد قسمت هایی از عکس را فوکوس و قسمت هایی را بلوری کند. همین ویژگی را هنرمندان طراحی های سه بعدی برای عمق دادن به شکل استفاده می کنند و با همین ترفند می توانند قسمت هایی از شکل را برجسته تر از سایر قسمت ها به نمایش بگذارند.

حالا اگر بخواهیم از همین ویژگی در ویدئوها استفاده کنیم، دو گزینه وجود دارد. اولین و ساده ترین راهکار این است که هزینه سنگینی برای دوربین ها و لنز های گران قیمت با دیافراگم بزرگ کنیم و به کمک این روش عمق میدان دوبین را کم کنیم.

به چنین نقشه ای ،نقشه عمقی یا depth map گفته می شود که توسط نرم افزارهای رندر سه بعدی می تواند قسمت های تاریک را در حالت فوکوس و قسمت های روشن تر را به صورت بلوری نشان بدهد.

البته استفاده از برنامه هایی مثل ادوب ها افترافکت برای چنین نقشه های عمقی کمی خسته کننده است که به این کار روتواسکوپینگ rotoscoping، گفته می شود که اغلب فریم به فریم تصاویر باید اصلاح شوند.

iOS 11 چهارچوب های پیشرفته تری دارد و می تواند اطلاعات و داده های بیشتری را در اختیار دوربین های آیفون قرار بدهد. البته کمپانی اپل این قابلیت ها را در نمایشگاه  WWDC 2017 با برنامه ای به نام  AVCamPhotoFilter  نشان داد. اساسا، این اطلاعات به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا با استفاده از داده های دوربین بتوانند وضوح بیشتری را در تصاویر دریافت کنند.

به هر حال راهکارهای مختلفی قبل از روی کار آمدن هر فناوری جدیدی مورد تست و بررسی قرار می گیرد.

با استفاده از گوشی های آیفون 10 و آیفون 7 پلاس نرم افزار  AVCamPhotoFilter مورد بررسی قرار گرفت تا بتواند لنزها و مشخصات دوربین آنها با یکدیگر مورد تست و بررسی قرار گیرد. اطلاعات عمق میدان دوربین نیز ذخیره سازی شده و مورد بررسی قرار گرفتند.

تیم بررسی کننده می خواست بداند عمق میدان دوربین چه تاثیری در کیفیت عکس های پرتره دارد. هر دو فیلم گرفته شده به نرم افزار ادوب افترافکت منتقل شد و به راحتی می شد تفاوت لنز دوربین ها را با یکدیگر مقایسه کرد. سیستم عامل  iOS در این راستا نقش خوبی را بازی می کند.

فراهم کردن شرایط ویژگی حالت پرتره برای ویدئوها کار ساده ای نیست و با سخت افزار فعلی آیفون هنوز امکان پذیر نمی باشد. این ویژگی در حال حاضر فقط روی عکس ها قابل اجرایی سازی بوده و برای اینکه ویدئوها هم بتوانند حالت پرتره را به اجرا بگذارند نیازمند تلاش تیم تخصصی اپل است.

برنامه های شخص ثالثی مانند Fabby تلاش کرده اند تا حالت پرتره را به طور کامل در نرم افزار بازیابی کنند اما روش کار آنها هنوز قانع کننده نیست.

 

 

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها