گودال ماریانا واقع در شمال غربی اقیانوس آرام ژرفترین نقطهی پوسته زمین و میزبان موجودات زندهی متفاوتی است. به تازگی دانشمندان یکی از گونههای عجیب و غریب ساکن این گودال را کشف کردهاند.
قسمتهای عمیق اقیانوس همچنان برای بشر ناشناخته مانده و هر چه در عمق آب پیش برویم بر رمز و راز آن نیز افزوده میشود. به تازگی طی تحقیقاتی که گروهی از دانشمندان در گودال ماریانا انجام دادهاند موفق به کشف یک گونهی جدید ماهی در عمق حدوداً 8200 متری آب شدند.
این ماهی حلزونی شباهت بسیاری به قورباغههای نابالغ دارد اما محل زندگی این گونه چنان شرایط سختی دارد که هیچ دوزیستی در آن تاب نخواهد آورد. محققین از روی سطح آب با استفاده از دوربینهای بسیار مقاوم و تلههای مخصوص موفق شدند این ماهیهای حلزونی را در ژرفای اقیانوس به دام بیندازند. البته بالا کشیدن آنها به سطح آب، چهار ساعت تمام به طول انجامید که نشاندهندهی عمق بسیار زیاد محل زیستن این گونه است.
توانایی خارقالعاده در تحمل شرایط محیطی سخت سبب شده دانشمدان این جانوران را شاهکار خلقت بنامند. ماهیهای حلزونی گودال ماریانا به گونهای تکامل یافتهاند که امکان حیات در ژرفای آب را داشته باشند و بدین ترتیب از مزایایی چون عدم وجود دشمن طبیعی و همینطور وفور منابع غذایی بهرهمند گردند. نتایج آزمایشات صورت گرفته روی این نمونههای به دام افتاده هم گویای همین موضوع بوده، چرا که از نظر شرایط جسمی و غذایی وضعیت بسیار خوبی داشتهاند.
دکتر توماس لینلی از دانشگاه نیوکاسل و یکی از محققین پروژه دراینباره اظهار داشت:
«در چنین عمقی از اقیانوس، حلزون ماهیهای گودال ماریانا در رأس زنجیره غذایی قرار دارند و از انواع و اقسام موجودات کوچک و بیمهره تغذیه میکنند. این ماهیها بسیار فعال و خوش خوراک هستند»
لازم به ذکر است که این ماهیها دارای پوستی نیمه شفاف و جسمی انعطاف پذیر هستند و از دم بلند خود به عنوان عضو حرکتی استفاده میکنند. همچنین دانشمندان اطمینان دارند که هیچ نوع ماهی دیگری قادر به زندگی در چنین ژرفایی نیست و این گونهی تازه کشف شده در این زمینه سرآمد است.
