تکنیکهای لرزشگیری (Stabilization) در دوربینها به دو دستهی الکترونیکی و اپتیکال تقسیم میشوند که اولی در واقع یک تکنیک نرم افزاری و دومی سخت افزاری است. گوگل در پرچمداران جدید خود؛ پیکسل 2 و پیکسل XL 2 به منظور ایجاد امکان ثبت و ضبط تصاویر به بهترین شکل ممکن، هردو تثبیت کننده تصویر الکترونیکی (EIS) و اپتیکال (OIS) را به کار گرفته و بدین ترتیب قابلیتی موسوم به Fused Video Stabilization را معرفی کرده است.
به تازگی این کمپانی با انتشار پستی در بلاگ خود برای کسانی که کنجکاو دانستن نحوهی عمل این تکنیک بودند توضیحاتی ارائه داده و به این نکته اشاره کرده که بدون تثبیت کنندهی تصویر، ویدئوها و عکسها به شدت تحت تاثیر تکانهای دوربین قرار خواهند گرفت. همچنین عنوان شده که هم OIS و هم EIS محاسن و معایب خاص خود را دارند اما از طریق قابلیت Fused Video Stabilization نکات مثبت این دو تکنیک با یکدیگر ترکیب شده و در اختیار کاربران گوشیهای پیکسل 2 و پیکسل XL 2 قرار گرفته است.
بر این اساس در فاز اولِ پردازش از طریق آنالیز حرکتی، استخراج سیگنالهای ژیروسکوپ، حرکت اجزای OIS و مواردی از این دست ابتدا تکانهای دوربین و شدت لرزش تصویر به طور دقیق سنجیده میشود و فاز دوم پردازش با کمک یادگیری ماشینی صورت میگیرد تا امکان پیش بینی تکانهای دوربین قبل از اینکه کاربر اقدام به حرکت دادن آن بکند فراهم گردد. در ادامه و طی فاز ترکیب و تولید فریمها، OIS به صورت فیزیکی و EIS به صورت دیجیتالی اصلاحات لازم را در تصویر ایجاد میکنند. بدین ترتیب اثر تکانهای شدید در ویدئوی ضبط شده کمتر محسوس خواهد بود؛ با حرکت سریع دوربین، تصاویر موجدار نخواهند شد و تار شدگی تصویر در اثر حرکت اجسامی که در فواصل مختلفی از دوربین قرار داشتهاند نیز رویت نخواهد شد.
با کاربرد چنین تکنولوژی پیشرفتهای توسط گوگل جای تعجب ندارد که پیکسل 2 با کسب بیشترین امتیاز در مرجع معتبر DxOMark به عنوان بهترین تلفن هوشمند حال حاضر دنیا از حیث کیفیت دوربین شناخته شده است. در ویدئوی زیر میتوانید نقش بسزایی که لرزشگیر دوربین این گوشی در کیفیت ویدئوی ضبط شده ایفا میکند را بهتر درک کنید.