کمپانی Kaspersky سازنده آنتی ویروس مشهور کاسپرسکی مدت هاست که تلاش می کند ترس مردم در مورد امنیت اطلاعاتشان را برطرف کند. اما گویا این تلاش ها چندان فایده نداشته و مثمر ثمر نبوده است.
یوگنی کاسپرسکی (Eugene Kaspersky) رئیس این شرکت در گفتگو با رویترز تایید کرد که نرم افزار آنتی ویروس کسپرسکی فایل هایی را که برای کاربران خطرناک نبوده از روی سیستم آن ها کپی کرده است.
آنتی ویروس Kaspersky تنها در یک مورد « ماهی خاکستری» یا GrayFish را از روی سیستم ها حذف نموده و در اصل ماهی خاکستری ابزاری است که برای بر هم زدن توالی استارتاپ ویندوز ساخته می شود.
برخی منابع به خبرگزاری رویترز گفته اند آنتی ویروس Kaspersky موفق شده عکس یک هکر شناخته شده را از کامپیوترها بگیرد اما مدیر عامل کسپرسکی این موضوع را تایید نکرده است. او از صحبت در مورد نمونه های مشخص که خودداری کرد، نمونه هایی که برخی منابع ادعا می کنند هکرها با استفاده از آن ها رد پای خود را می پوشانند.
کمپانی Kaspersky در یک مقطع حتی به کمک آنتی ویروس خود به فایل های طبقه بندی شده سازمان اطلاعات امریکا NSA دسترسی پیدا کنند. سرویس محافظ Kaspersky بخش عظیمی از اطلاعات سازمانی در امریکا را مشکوک تشخیص داده بود و به همین خاطر آن ها را مورد بررسی قرار داد که فایل های محرمانه NSA هم جزء آن ها بود اما سازمان اطلاعات امریکا به سرعت دسترسی شرکت کسپرسکی به اطلاعات طبقه بندی شده خود را قطع کرد.
رفتن آنتی ویروس Kaspersky به سراغ فایل های سالم اصلا طبیعی نیست. آنتی ویروس ها همیشه فایل هایی را بررسی می کنند که مستقیما برای سیستم کاربر تهدید محسوب شوند. در مورد ابزارهای آنتی ویروس مانند F-Secure هم باید گفت این ابزارها معمولا پیش از آپلود اطلاعات کاربر از او اجازه می گیرند.
البته این بدان معنا نیست که ابزار Kaspersky نیت بدی دارد. خود شرکت کسپرسکی ادعا می کند که این کار برای دستگیری مجرمان سایبری صورت می گیرد. البته این بیانیه ها کمکی به خدشه ی وارد شده به اعتبار کسپرسکی نمی کند.
با توجه به اینکه کمپانی کسپرسکی در روسیه واقع است و رئیس آن یعنی یوگنی کسپرسکی در شوروی به دنیا آمده، همواره این شائبه وجود داشته که ممکن است این شرکت برای جاسوسی به دولت روسیه کمک کند.