با توجه به این که، این روزها گوشیهای هوشمند متعددی توسط سازندگان گوناگون عرضه میشود، درک تفاوت میان مدلهای پلاس (plus)، پرو (Pro)، اس، تی و ماکس (Max) چندان آسان نیست. کمپانی اچ تی سی بیان سادهای از گوشی هوشمند اچ تی سی U11 پلاس (HTC U11 plus) ارائه کرده است. در واقع این گوشی رده بالا، اساساً همان دستگاه اچ تی سی U11 شناخته شده و مورد علاقه کاربران است که قطر صفحه نمایش آن نیم اینچ بیشتر شده و نسبت ابعاد آن 18:9 است. اما علاوه بر این دو مورد، به این گوشی مزایای دیگری نیز «اضافه شده» که آن را حتی بیشتر چشمگیر کرده است.
گوشی هوشمند اچ تی سی U11 پلاس، به لحاظ ظاهری کاملاً مشابه اچ تی سی U11 بوده و فقط کمی از آن بلندتر است. سطح مایعی مانند آن، مشابه قبل بسیار مسحور کننده و مناسب برای قرار دادن اثر انگشت است. وقتی به نسخه مشکی نیمه براق آن نگاه میکنید، بخشهایی از مولفههای داخلی آن دیده میشود، در حالی که تصویر چهره شما را بازتاب نمیکند. این گوشی، به وضوح یک گوشی منحصر به فرد است که حدوداً از اواخر دی ماه سال جاری (ژانویه یا فوریه 2018) به بازار عرضه میشود. رنگ اصلی آن مشکی سرامیکی (Ceramic Black) است که از اواخر ماه نوامبر یا اوایل دسامبر (آذر) در اروپا با قیمت 799 یورو عرضه میشود.
مشخصات و سختافزار
گوشی هوشمند اچ تی سی U11 پلاس دارای تراشه پردازنده اسنپداگون 835 کوالکام است. 6 گیگابایت رم و 128 گیگابایت UFS 2.1 به عنوان فضای ذخیره سازی داخلی دارد. همچنین از اسلات سیم کارت دوم آن میتوان به عنوان یک اسلات حافظه میکرو SD استفاده کرد و فضای ذخیره سازی آن را تا 2 ترابایت افزایش داد. البته نسخهای از آن با 4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت فضای ذخیره سازی در آسیا عرضه میشود. همچنین باطری آن در مقایسه با اچ تی سی U11 ، 30 درصد بزرگتر شده و 3930 میلیآمپرساعت (mAh) است. از USB Power Delivery و قابلیت شارژ سریع 3 (Quick Charge 3) پشتیبانی میکند. بنابراین در این گوشی خبری از امکان شارژ کردن بیسیم نخواهد بود. و همانطور که در تصاویر مشاهده میکنید یک آنتن NFC در آن دیده میشود.
در این گوشی از فناوری Edge Sense اچ تی سی در کنار دستیار گوگل، الکسا آمازون و Sense Companion اچ تی سی پشتیبانی میشود. این گوشی در لایه پایینتر از واسط کاربری Sense اچ تی سی، سیستم عامل اندروید 8 اوریو را اجرا میکند. حسگر اثر انگشت آن در پشت گوشی و پایینتر از لنز تنها دوربین عقب آن قرار دارد. همچنین اچ تی سی U11 پلاس، اکنون دارای رتبه IP68 برای مقاومت در برابر آب و گرد و خاک است. در حالی که اچ تی سی U11 دارای امتیاز IP67 میباشد. نکته جالب توجه این جا است که با وجود این که باطری این گوشی پرچمدار جدید تقریباً 30 درصد بزرگتر از مدل قبلی خود (اچ تی سی U11) است، اما وزن آن تنها 10 درصد بیشتر از آن میباشد که یک مزیت عمده محسوب میشود.
صفحه نمایش
اچ تی سی U11 پلاس دارای صفحه نمایش 6 اینچی، QHD+ Super LCD 5 و نسبت ابعاد 18:9 است که از فضای رنگی DCI-P3 استفاده میکند. در حالی که این گوشی از HDR10 پشتیبانی میکند، همچنان برای نمایش فیلمهای تمام HDR نیاز به به روز رسانی نرمافزاری دارد.
در نسخه آزمایشی این گوشی، در فضای باز با 100 درصد روشنایی محیط، صفحه نمایش به اندازه کافی روشن است. اگر این شرایط بعد از به روز رسانی تغییر کند، مطلع خواهیم شد. با این وجود، رنگهای آن بسیار غنی بوده و کنتراست رضایت بخشی دارند. زاویه دید شما با این گوشی، دقیقاً همان چیزی است که از یک پنل LCD در فضای خارج از منزل با بازتاب فوقالعاده انتظار دارید. با وجود این که صفحه نمایش آن LDC است، کمپانی اچ تی سی در تنظیمات آن بخش تابع صفحه نمایش همیشه روشن (always on) قابل برنامه ریزی قرار داده است. این تابع باعث میشود صفحه نمایش هنگام حرکت دادن دستگاه، مانند یک صفحه نمایش محیطی عمل کند.
با در نظر گرفتن تغییر نسبت ابعاد و قطر صفحه نمایش 6 اینچی اچ تی سی U11 پلاس در مقایسه با صفحه نمایش 5.5 اینچی اچ تی سی U11، میتوان نتیجه گرفت که طول صفحه نمایش این مدل جدید 14.4 اینچ بوده، در حالی که طول صفحه نمایش اچ تی سی U11، 12.9 اینچ است. بنابراین با مشاهده شکل ظاهری این دو دستگاه، میتوان گفت صفحه نمایش اچ تی سی U11 پلاس 10 درصد بزرگتر شده، در حالی که فضای کلی آن تقریباً مشابه اچ تی سی U11 است.
نرمافزار
اضافه کردن چند نرمافزار حرکتی خوب باعث شده طراحی این گوشی بلندتر سادهتر مدیریت شود. برای دسترسی به کشو برنامه به سادگی از هر جایی در وسط صفحه نمایش، میتوانید انگشت خود را حرکت دهید. همچنین برای پایین آوردن نوار نوتیفیکیشنها، انگشت خود را در هر جای صفحه نمایش قرار داده و به سمت پایین بکشید. هیچ یک از این موارد در خصوص گوشیهای اندرویدی، حرکت جدیدی نیست. اما باعث میشود حرکت کردن در طول یک صفحه نمایش بلندتر، آسانتر انجام شود.
علاقهمندان به ارائه سفارشی سازی شده، با داکهای قابل تغییر آشنا هستند. اما اچ تی سی U11 پلاس دارای نوار ناوبری قابل کشیدن است. روی صفحه نمایش پنج دکمه قابل تنظیم مشاهده میکنید. به هر یک از دو طرف پشت گوشی یک دکمه اضافه شده که دکمههای هوم و چندوظیفهای (multitasking) هستند. همچنین شما میتوانید این صفحه را به گوشه بکشید و به دکمههای بیشتر و میانبرهایی دسترسی داشته باشید. و در نتیجه امکان کار کردن با گوشی اچ تی سی U11 پلاس با یک دست بهبود داده میشوذ. نمایی از این دکمهها در تصویر زیر آورده شده است.
فناوری Edge Sense
فناوری Edge Sense در گوشی اچ تی سی U11 پلاس منجر به یک مشخصه مربوط به لبه جدید شده است. این ویژگی در واقع ترکیبی از App Edge screen سامسونگ و چیزی مشابه کنترلهای pie-wheel اندروید است. با استفاده از Edge Sense شما میتوانید مجموعهای از میانبرها را اضافه کنید، همچنین به برنامههای مورد علاقهتان و تنظیمات سریع دسترسی داشته باشید. شما میتوانید لبههای گوشی را فشرده کنید و مجدداً قابلیت استفاده از اچ تی سی U11 پلاس با یک دست را با بازگشت به حالت اولیه ممکن سازید. صاحبان اچ تی سی U11، با به روز رسانی اندروید 8 اوریو در آینده دو حرکت ذکر شده در بالا و میانبر Edge Sense wheel را دریافت خواهند کرد.
بخش صوتی
در بخش صوتی، اچ تی سی U11 پلاس کیفیت صدا را با بلندگوهای BoomSound Hi-Fi Edition بهبود میدهند و در نتیجه صدای آن تا 30 درصد بلندتر از اچ تی سی U11 است. در حالی که بلندگوی قرار گرفته در زیر دکمه دوربین، صدای استریو را فراهم میکند، صدای اچ تی سی U11 پلاس عمدتاً از طریق بلندگوی هدفون «کانال جلویی» ایجاد میشود.
در این گوشی امکان فوکوس آکوستیک وجود دارد و صدای BoomSound برای گوش دادن به موسیقی از پیش تنظیم شده است. هدفونهای USonic اچ تی سی با قابلیت حذف نویز فعال، به عنوان لوازم جانبی همراه، در جعبه گوشی موجود هستند و شما میتوانید بر حسب نیاز خود، مشخصات شنوایی آن را تنظیم کرده تا بهترین تجربه صوتی را از این گوشی به دست آورید.
شما میتوانید با استفاده از چهار هدفون داخلی قرار داده شده در گوشی، صدای 3D در ویدئو ضبط کنید و گوشی رده بالا اچ تی سی U11 پلاس دارای تاییدیه صدا Hi-Res است. این گوشی همچنین دارای یک آداپتور مبدل پورت USB – Type C به جک هدفون 3.5 میلیمتری و یک DAC تجمیع شده است. (هیچ پورت هدفونی روی این گوشی تعبیه نشده است.) از آنجایی که این گوشی پرچمدار سازنده تایوانی با اندروید 8 اوریو عرضه میشود، از کدکهای صوتی رده بالا مانند LDAC بیست و چهار بیتی سونی و aptX HD کوالکام نیز پشتیبانی میکند، البته اگر بخواهید از هدفونهای بیسیم استفاده کنید. همچنین در بخش اتصالات از استاندارد بلوتوث 5 نیز پشتیبانی میکند.
دوربین
مشخصات دوربین اصلی این گوشی مورد جدیدی ندارد. یک سنسور 12.2 مگاپیکسلی UltraPixel 3 BSI با دیافراگم f/1.7 است که فاصله کانونی آن 28 میلیمتر و اندازه پیکسل آن 1.4 میکرون است. فوکوس خودکار تشخیص فاز دو پیکسلی UltraSpeed دارد. سایر مشخصات آن شامل HDR Boost، OIS و EIS است. مشخصات دوربین جلو (سلفی) آن کمی ضعیفتر است و رزولوشن پایینتری دارد. یک حسگر 8 مگاپیکسلی BSI با دیافراگم f/2.0، میدان دید 85 درجه و فاصله کانونی 28 میلیمتری است. قابلیت HDR Boost به طور پیش فرض در آن فعال است و میتواند ویدئوهایی با کیفیت 1080p ایجاد کند.
سایر مشخصات اچ تی سی U11 پلاس در قالب جدول زیر آورده شده است:
اچ تی سی U11 پلاس | |
صفحه نمایش |
|
پردازنده |
|
رم (RAM) |
|
فضای ذخیرهسازی |
|
قابلیت قرار دادن میکرو SD |
|
دوربینها | 1. دوربین اصلی:
2. دوربین جلو:
|
باطری |
|
حسگرها |
|
اتصالات |
|
شبکه | 1. 2G/2.5G GSM/GPRS/EDGE
2. 3G UMTS
3. 4G LTE
|
سیم کارت | پشتیبانی از دو سیم کارت نانو |
صدا |
|
رتبه IP | IP68 |
نرمافزار |
|
وزن و ابعاد |
|
جمعبندی
با این که ظاهراً به نظر میرسد اچ تی سی U11 پلاس بهبود یافته اچ تی سی U11 است که کمی بلندتر شده، نسبت ابعاد آن ارتقا یافته و باطری آن بزرگتر شده است، اما کمپانی اچ تی سی ویژگیهایی به این گوشی رده بالا اضافه کرده که آن را تا مدتها یک جایگزین ارزشمند اچ تی سی U11 میکند. برخی از این مشخصات به طور خلاصه عبارتند از : افزایش ابعاد صفحه نمایش، افزایش ظرفیت باطری، حرکات جدید، ارائه دهنده Edge Sense، میانبرهای ناوربری، رم و فضای ذخیرهسازی بیشتر، قابلیت صوتی بهتر، مزایای منحصر به فرد اندروید اوریو و بسیاری موارد دیگر. با توجه به مشخصات ذکر شده، این گوشی واقعاً ارزش بررسی کردن را دارد. برای بررسی بیشتر اچ تی سی U11 مقالههای ما را دنبال کنید و ما را از نظرات خود مطلع کنید.