ربات های هوش مصنوعی فیسبوک از این به بعد علاوه بر تشخیص چگونگی صحبت افراد، قادر خواهند بود حالت چهره آنها را نیز تشخیص دهند. این ادعاییست که فیسبوک اخیرا مطرح کرده است.
محققان هوش مصنوعی فیسبوک با انتشار مقاله ای از تلاش های خود برای آموزش رباتی که توانایی تشخیص حالات چهره افراد را داشته باشد ، گفتند.
محققان هوش مصنوعی در این مقاله اظهار داشته اند که برای آموزش این ربات ها از ویدئوهای یوتیوب که در آن تعدادی از افراد در حال مکالمه در اسکایپ بوده و حالات میمیک چهره آنها کاملا قابل تشخیص است، استفاده میکنند.
این ربات هوش مصنوعی قادر است احساسات فرد را با نشان دادن حالات مختلف چهره نشان دهد و محدود به نشان دادن حالت «خوشحال» و «غمگین» نخواهد بود. بلکه هدف آموزش این ربات ها به گونه ای است تا الگوهای ظریف چهره را شناسایی و بتوانند تعامل انسانی را به نمایش بگذارند. این الگوهای چهره به “micro expressions” معروف بوده و در همه اشخاص مشابه هستند حتی اگر چهره افراد خیلی متفاوت باشد.
در تصویر زیر می توانید نمونه ای از این الگوی چهره را مشاهده کنید.
با یادگیری این الگوها، ربات هوش مصنوعی میتوان تشخیص دهد که کدام حالت به بیان افراد نزدیک تر است. برای سنجیدن میزان تشخیص صحیح چهره توسط ربات هوش مصنوعی، از تعدادی افراد دعوت به عمل آمد و از آنها خواسته شد بگویند آیا الگویی که ربات تشخیص میدهد با حالت و احساس بیان آنها نزدیک است یا خیر؟ و پاسخ افراد شرکت کننده در آزمایش ، مثبت بود.
محققان هوش مصنوعی برای آزمایش این ربات، تنها به تست برنامه بسنده نکردند بلکه این موضوع نیازمند تعامل انسانی با ربات است تا بتوان قضاوت درستی در خصوص نحوه عملکرد ربات ارائه داد.
این را میدانیم که فیسبوک در حال ساختن یک ربات انسان نما نیست ( این چیزیست که هم اکنون میدانیم! ) اما این احتمال هم وجود دارد که این کمپانی قصد گسترش هوش مصنوعی در آینده را داشته باشد، همانطور که در خصوص واقعیت مجازی چنین تصمیمی را گرفته و در حال اجرای آن است.
فیسبوک سرمایه گذاری عظیمی در زمینه های مختلف اجتماعی ازجمله فیسبوک برای واقعیت مجازی کرده است. این احتمال وجود دارد که تحقیقات اخیر در زمینه هوش مصنوعی، بر روی تلاش های فیسبوک برای بهبود تصاویر در VR هم تاثیر بگذارد.