جهش جدیدی در هوش مصنوعی، تراشه هایی که می توانند بو بکشند

هوش مصنوعی
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

هوش مصنوعی در حال رشد و پیشرفت است . هر روز شاهد جهش های جدیدی در این علم هستیم و حالا به مدد هوش مصنوعی دانشمندان توانسته اند تراشه های کامپیوتری را طراحی کنند که قدرت بویایی دارند.

یک عصب شناس نیجریه ای راهی برای حل معضل گیج کننده ای در زندگی ما پیدا کرده است : مساله سفر ایمن.

تصور کنید در هواپیما هستید و دستگاه خاصی می تواند خطر تررویستی وجود مواد منفجره را تشخیص بدهد. ایده جالبی است که از این دستگاه برای سفری ایمن استفاده کنید.

این تنها یکی از کاربردهای احتمالی فناوری هوش مصنوعی است .دستگاهی که گویی سیستم عصبی دارد و فناوری که  Koniku  نام دارد و توسط این شرکت راه اندازی شده و توسط سیلیکون ولی تولید شده و روز یکشنبه در کنفرانسی در تانزانیا رونمایی شده است.  در کنفرانس TEDGlobal  تانزانیا درباره این محصول سخنرانی برگزار شد.

در حالی که افرادی که در زمینه هوش مصنوعی (AI) کار می کنند، به شکل عجیبی به دنبال طراحی ابزارهایی برای ارتباط برقرار کردن بین مغز و کامپیوتر هستند و یا دنبال ابزارهایی هستند که بتواند رفتارهای مغز را تقلید کند، که این پروژه ها شبیه به پروژه ها ایلان ماسک می باشد، و حالا  فردی به نام آگبی راهی برای ادغام نورون های رشد یافته در آزمایشگاه پیدا کرده است.

این محقق 38 ساله اعتقاد دارد مغز انسان یک پردازنده بسیار قوی است که تاکنون مشابه آن در دنیا تولید نشده است.

وی اعتقاد دارد تاکنون توانسته است تنها اتصالات 204 نورون مغز انسان را شبیه سازی کند. و همین 204 نورون نیز برای پردازش اطلاعات نیاز به یک ابر رایانه دارند.

او درباره این موضوع می اندیشد که چرا به جای کپی کردن نورون، از سلول بیولوژیکی خود آن سلول  استفاده نکنیم؟ این مدل افکار رادیکال هستند.

بنابراین او و گروهی از مهندسین ژنتیک، فیزیکدانان، مهندسان محیط زیست، زیست شناسان مولکولی و محققان دیگری درباره این کار و انجام آن تلاش کرده اند.  با توجه به مشکلاتی که برای طی کردن این مسیر وجود دارد این تیم برای حل این مسایل تلاش می کنند.

این پروژه شامل تشخیص مواد شیمیایی فرار ، مواد منفجره و یا حتی موادی که بیماری هایی مانند سرطان را درمان می کند می شود.

 آگبی می گوید که دستگاه کونیکو در جهان اولین دستگاهی است که می تواند از طریق تنفس بو را استشمام کند.

او اعتقاد دارد که مارک های اصلی این محصول احتمالا بین 8 میلیون دلار (7 میلیون یورو) قیمت خواهند داشت و تا  سال 2018 به 30 میلیون دلار خواهد رسید.

یکی از مهمترین چالش ها یافتن راهی برای نگهداری نورون ها بود؛ آگبی مایل نبود این روش را توضیح بدهد و علاقمند بود محرمانه باقی بماند.

ولی او گفت نورون ها را می توان به مدن دو سال در محیط خاص آزمایشگاه نگهداری کرد.

دانشمندان در حال تلاش برای بدست آوردن موفقیت های بیشتر در  ساخت ماشین هایی هستند که بیشتر شبیه مغز انسان می باشد. این ماشین ها باید بتوانند یاد بگیرند و محیط اطراف خود را درک کنند.

ایلان ماسک، بارها و بارها هشدار داده بود که  خطرات AI در کمین انسان است و حالا که بر روی پروژه ایمپلنت مغزی کار می کند تکنولوژی توری عصبی وی سرو صدای زیادی ایجاد کرده است.

این پروژه نوعی رابط کاربری بین مغز انسان و کامپیوتر است و می تواند تحول عظیمی در هوش مصنوعی ایجاد کند.

آگبی کودکی سختی داشت و با مادرش در خیابان ها غذا می فروخت و حال درباره آینده هوش مصنوعی به شدت فعالیت می کند.

او معتقد است که شرکت او می تواند یک سیستم شناختی جدید مبتنی بر نورون های مصنوعی تولید کند و احتمال می دهد ظرف  پنج تا هفت سال آینده این ماشین را تولید خواهد کرد.

او به خبرگزاری فرانسه گفت: “این موضوع یک داستان علمی نیست.ا می خواهیم مغزی از نورون های بیولوژیکی ایجاد کنیم که یک سیستم مستقل و دارای هوش است .  ما نمی خواهیم مغز انسان بسازیم.”

او قبل از علاقه به علوم اعصاب و مهندسی زیست شناسی دکترای خود در لندن، در رشته  فیزیک نظری در لاگوس گرفت.

 

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها