علم روز به روز در حال پیشرفت است و هروز دستاوردی جدید در جهان در حال وقوع است. بسیاری از مسائلی که در گذشته ناممکن بود و یا چیزی شبیه به رویا، امروزه برای بشر دست یافتنی شده اند. در این میان، پیشرفت در زمینه های گوناگون پزشکی و درمان نیز قابل توجه بوده است. بسیاری از بیماری هایی از جمله سرطان که در گذشته مبتلا شدن به آن، عاقبتی جز فوت نداشت، امروزه به راحتی قابل تشخیص و کنترل هستند و این میسر نیست مگر با همکاری علم پزشکی با تکنولوژی روز.
گوگل به تازگی اعلام کرده است که به کمک هوش مصنوعی توانسته است در تشخیص سرطان سینه به نتایج خوبی دست پیدا کند. هوش مصنوعی همانند یک آسیب شناس، تمام تصاویر مربوط به سرطان را بررسی و تجزیه و تحلیل می کند.
درمان سرطان مساله بسیار پراهمیتی است اما مهم تر از آن، در وهله اول، تشخیص سرطان است که قطعا کار آسانی نخواهد بود. با اینکه علم پزشکی و در کنار آن، تکنولوژی بسیار پیشرفت کرده و دستگاه های پزشکی قادرند تصاویری با رزولوشن 100000×100000 را ثبت کنند اما باز هم تشخیص توده های سرطانی به دلیل عدم اطلاع از جزئیات به هیچ وجه ساده نیست.
هرچه زمان بیشتری از شروع سرطان بگذرد، به علت پیشروی توده در بدن بیمار، تشخیص آن مشکل تر خواهد شد. گوگل بیان می کند که در این مرحله، هوش مصنوعی می تواند بسیار دقیق تر و قدرتمند تر از انسان عمل کند. چشم و یا ذهن انسان پس از مدت ها مطالعه و بررسی می تواند در تشخیص سرطان تا حدی خطا داشته باشد در حالی که بروز خطا در هوش مصنوعی امکان پذیر نخواهد بود.
گوگل با استفاده از بخشی از فناوری هوش مصنوعی به نام یادگیری عمیق، توانسته تصاویری با دقت بالاتری نسبت به انسان را ثبت و بررسی کند. يادگيري عميق بخشي از فناوري هوش مصنوعي است كه در آن رايانه ها چگونگي شناخت الگوها در حجم بزرگي از دادهها را فرا ميگيرند، قابليتي كه در فعاليتهايی مانند شناسايي سرطان در بافت سينه بسيار كاربردي است. در حقیقت گوگل با انتشار این خبر، کاهش خطای 75 درصدی در تشخیص سرطان را اعلام کرده است که بسیار قابل توجه می باشد.
البته باید یادآور شویم این موضوع در حال بررسی و آزامایش می باشد و قطعا در آینده اخبار امیدوارکننده تری منتشر خواهد شد. این پروژه نشان می دهد که به مرور زمان و با پیشرفت علم و تکنولوژی، استفاده از هوش مصنوعی در علم پزشکی می تواند نتایج بسیار مهمی را در پی داشته باشد. البته نباید از این موضوع به عنوان درمان قطعی سرطان تلقی شود. اما می توانیم بگوییم که تشخیص زودهنگام سرطان می تواند در روند کنترل و درمان این بیماری بسیار موثر باشد.