فیسبوک در سالهای گذشته، شرکتهای واتساپ و اینستاگرام را خریداری کرد. حالا طی این سالها با تغییر سیاستهایی که داشته است شاهد استعفای مدیران ارشد این سرویسهای اینترنتی هستیم.
هنوز یک سال از اینکه برایان اکتون (Brian Acton) یکی از موسسین واتساپ، خروج خود را از فیسبوک اعلام کرد، نمیگذرد اما حالا در خبری که به تازگی منتشر شده است، دریافتیم که نیراج آرورا (Neeraj Arora) دیگر مدیر اجرایی واتساپ در بخش کسب و کار این سرویس پیام رسان نیز استعفای خود را اعلام نمود. درواقع نیراج آرورا مدیر ارشد کسب و کار واتساپ امروز اعلام کرد که میخواهد استراحت کند و زمان بیشتری را با خانواده خود سپری نماید.
اگر به یاد داشته باشید فیسبوک در سال 2014 واتساپ را به مبلغ 19 میلیارد دلار خریداری کرده بود و اجازه داد این غول پیام رسان به طور مستقل تحت مدیریت برایان اکتون و یکی از بنیانگذارانش یعنی جان کوم به فعالیت خود ادامه دهد. اما با انتشار خبرها و نگرانیهایی درباره حفظ حریم شخصی کاربران، جان کوم و دیگر همکارش از سمت خود استعفا دادند. میتوانید خبر مربوط به استعفای جان کوم را در اینجا بخوانید. نیراج آرورا نیز از سال 2011 در واتساپ به فعالیت میپردازد و پیش از آن نیز کارمند سابق گوگل بود. چندی پیش شایعه شده بود که وی قرار است جانشین جان کوم شود. حالا با رفتن او مشخص نیست که چه کسی مدیریت واتساپ را عهدهدار خواهد شد.
گفتنی است که در بیانیه امروز، آرورا گفته است که «برای سالها مدیون برایان اکتون و جان کوم بودهام. چراکه این افراد برای سالها مسئولیت بزرگی در بخش کسب و کار و تجارت را به من سپرده بودند.»
گفتنی است که شرکتهای تابعه فیسبوک همچون اینستاگرام و واتساپ، هر کدام در دورههایی شاهد خروج بنیانگذاران اصلی خود بودهاند. به نظر میرسد این ماجراها ناشی از اختلاف بین آنها و سیاستهای مدیر عامل غول شبکههای اجتماعی یعنی مارک زاکربرگ باشد. در این راستا خوب است اشاره کنیم که در سال 2018 استعفای بنیانگذاران اینستاگرام کوین سیستروم و مایک کریگر از دیگر اخبار فناوری مهم بود که این شخصیتها تنها چند ماه بعد از استعفای بنیانگذار واتساپ، استعفای خود را نیز اعلام کردند و ما در خبری به آن پرداخته بودیم. جالب است بدانید که اینستاگرام نیز از شرکتهایی بود که فیسبوک جهت گسترش فعالیتهای خود آن را در سال 2010 به قیمت یک میلیارد دلار خریداری کرد.
باتوجه به آنچه که نیویورک تایمز در این زمینه اعلام میکند، مارک زاکربرگ در طول سال گذشته سیاستهای کنترلی خود را بر روی اینستاگرام آغاز نمود که درواقع باعث نگرانی و ناراحتی رهبران این شبکه اجتماعی گردید.
از طرفی جان کوم نیز پستی را مبنی بر اینکه زاکربرگ و فیسبوک دیگر به حریم شخصی کاربران احترام نمیگذارند، منتشر کرده بود. در این پست آمده است:
این روزها کمپانیها از اطلاعاتی که درباره شما، علاقهمندیها و دوستانتان دارند، برای فروش به تبلیغات استفاده میکنند. در هر کمپانی که چنین عملی صورت بپذیرد، تیمی از مهندسین کارهای مربوط به دادهکاوی را انجام خواهند داد و در این راستا اطلاعات شخصی کاربران کمک قابل توجهی به بروز کردن دادههایشان میکند. میتوانید نتایج این موضوع را در تبلیغاتی که مطابق علاقه شما هستند، مشاهده کنید.
براساس گزارش TechCrunch، جان کوم همچنین از این موضوع و اینکه چگونه فیسبوک از طریق استفاده از دادههای شخصی کاربران درآمدزایی میکند، ابراز نارضایتی کرد. با این حال، هم اکتون و هم کوم هر دو از دستمزدهای چند صد میلیون دلاری در این راستا انصراف دادند و تصمیمشان آنقدر ارزشمند بود که برای چنین تصمیمی، میلیونها دلار را از فیسبوک از دست بدهند.
خروج نیراج آرورا نیز از تیم واتساپ باز هم این مورد را درباره سیاستهای اشتباه فیسبوک مورد تایید قرار میدهد و میتواند دلیلی برای اثبات موارد اشاره شده باشد. گفتنی است با روندی که فیسبوک در پیش گرفته است احتمالا در دراز مدت با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.
سخن پایانی
برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.
