پارک اپل یکی از بزرگترین سازههای جذب انرژی خورشیدی در دنیا است. سالن آمفی تئاتر این پارک به نام استیو جابز نامگذاری شده و از کف تا سقف آن تنها با شیشیه محافظت میشود. این سازه برنده بهترین سازه از نظر طراحی و ساخت هنرمندانه شد.
اپل پارک جایی است برای کارمندان اپل، مکانی برای تشکیل جلسات در مساحتی به گستردگی 100 هزار فوت مربع که سالن آمفی تئاتر آن به نام استیو جابز نامگذاری شده و بیش از 1000 صندلی دارد. ایده کلی این پارک ابتدا توسط استیو جابز مطرح شده بود و حالا یکی از بزرگترین سازههای جذب انرژی خورشیدی در دنیا است.
مؤسسه مهندسان سازه (Structural Engineers) برندگان جوایز سازه در سال 2018 را اعلام کرده است و سالن تئاتر استیو جابز در پردیس پارک اپل جایزه بهترین «سازه هنری» (Structural Artistry) را به دست آورده است.
این مؤسسه میگوید که جایزه این بخش به طراحی سازههایی تعلق میگیرد که توانسته باشند، یک فضای عادی را به فضایی فوق عادی تبدیل کنند.
این جایزه به پروژههایی اهدا میشود که در آنها از چیزی ارزشمند و متناسب کاربردش، با به کارگیری ایدههای خلاقانه و مهارت در مهندسی سازه، اثری استثنائی و ویژه خلق شده باشد.
داوران مسابقه به طور ویژه روشهایی را که با استفاده از آنها سیمها و لولهها به طور نامرئی بین سقف و ساختمان کار گذاشته شدند، تحسین کردند.
این سالن آمفی تئاتر بزرگترین سازه در جهان است که تنها توسط شیشه پشتیبانی شده است. سقف این سالن کربنی است و 47 مترمربع وسعت دارد و بزرگترین نوع آن شامل 44 پنل شعاعی میشود که قبل از اینکه در یک آسانسور قرار گیرد، در محل نصب شدهاند. این سقف 80 تنی توسط یک سیلندر شیشهای 7 متری، ساخته شده از پنلهای شیشهای است که هر کدام از چهار لایه ورق به ضخامت 12 میلی متری تشکیل شدهاند که بدون پشتیبانی اضافی سقف را نگه داشتهاند.
سیستم این سازه طوری طراحی شده است تا سیمکشیها، لولههای آب آشامیدنی، دادهها، سیستمهای صوتی و امنیتی مورد نیاز در سقف در اتصالات 30 میلیمتری بین پنلهای شیشهای قرار گیرند. ازآنجایی که کوپرتینو در منطقه بسیار زلزله خیز واقع شده است، برای محافظت از این سازه در برابر لرزه، از استراتژیهای متعددی استفاده شده است.
آنچه بیش از هرچیز در این سازه شما را تحت تأثیر قرار میدهد این است که هیچ چیز بین سقف وکف آن قرار ندارد، جز شیشه!
موسسه اهدا کننده این جایزه گفت که ارتباط نزدیک بین اپل و طراح سازنده اکرزلی اوکالاخان و گروه مهندسی آرپور (Eckersley O’Callaghan & Arup)، باعث پیشرفتهای نهایی در فناوری ساخت شیشهای این سالن آمفی تئاتر شده است.
مؤسسه مهندسان سازه، برگزارکننده این مسابقه، گفت که در تمام بخشهای مسابقه 5 مورد را بررسی کرده است. که در ادامه با آنها آشنا میشویم:
ویژگی برتر: ویژگیهایی که مهندسی سازه را به آن سوی انتظارات معمول ببرد، از جمله در هم شکستن تصور از نمونههایی که از نظر طراحی سازه و انتظارات مشتری، معقول و قابل اجرا هستند.
خلاقیت و نوآوری: نمونههایی از اصالت و استفاده از فناوریها و فرآیندهای جدید و پیشرفته در طراحی سازه، به خصوص در مواردی که این کار باعث افزایش بهرهوری بشود و از نظر اقتصادی موجهتر باشد.
ظرافت و پرداختن به جزئیات: سازههای مهندسی که ظرافتهای فنی یا بصری ویژهای را به نمایش میگذارند، از جمله در توجه به جزئیات و یا اینکه در کل سازه ظرافت و زیبایی آشکار باشد.
عامل پایداری: راه حلهای سازهای که تکنیکها و فناوریهای پایدار را به کار میگیرند، چنانکه در مواردی چون بهرهوری، مشخصات مواد، بازیافت و استفاده مجدد، عوامل اجتماعی-اقتصادی، کاهش کربن و موارد دیگر، به این عامل توجه شود.
ارزش: حیات اقتصادی و ارزش پول در طراحی و ساخت سازه، و همچنین شاخصهای غیر مالی در ارزیابی سازه
برنده نهایی بین تمام بخشها، گذرگاه درهای تامینا در Bad Ragaz، سوئیس بود. این پل برای زیبایی، ظرافت، سادگی، وضوح و صرفه اقتصادی آن ستایش شد.
سال گذشته، سالن Kunming اپل در چین ( تصویر زیر) مورد قدردانی قرار گرفته بود.
سخن پایانی
برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.