گوگل روی نوعی سیستمعامل جدید به نام فیوشا کار میکند و قصد دارد آن را جایگزین اندروید نماید. البته این سیستم برای کاربری گسترده، راهی طولانی در پیش دارد. به تازگی این سیستمعامل روی گوشی هواوی آنر پلی بوت شده است
تاکنون اندروید به نامی آشنا و محبوب همچون کوکاکولا برای کاربران شده است. سیستمعامل گوگل توسط میلیاردها گوشی و دستگاه مختلف مورد استفاده قرار میگیرد و بیشترین سهم را در بازار گوشیهای هوشمند به خود اختصاص داده است. استفاده گسترده اندروید، نقاط ضعف خاص خود را نیز دارد که یکی از آنها نسخههای مختلف مورد استفاده در میان صدها مدل گوشی هوشمند مختلف است که از این سیستمعامل استفاده میکنند.
گوگل که امیدوار است تا این مشکل و برخی از نقاط ضعف دیگر اندروید را حل کند، در حال ساخت نوعی سیستمعامل متن باز است که فیوشا (Fuchsia) نام دارد. اگر این اولین باری است که نام آن را میشنوید، احتمالا تنها نیستید، چرا که توسعه این نرمافزار از سوی گوگل انجام نگرفته است. اما، حالا دیگر اتفاقی افتاده که میتواند برای شما جالب باشد.
یکی از جدیدترین خبرها در مورد این سیستمعامل آن است که بسته جدیدی در آن امکان پشتیبانی از کایرین 970 (Kirin 970) را امکانپذیر کرده که پردازنده برتر های سیلیکون (HiSilicon) بوده و سال گذشته عرضه گردیده است. برای آزمایش این امکان پشتیبانی جدید، کد مرکزی فیوشا روی گوشی آنر پلی بوت شد. این گوشی به تازگی همراه با پردازنده کایرین 970 روانه بازار گردیده است. آنر یکی از برندهای زیرمجموعه هواوی است که از پردازنده کایرین 970 در برخی از گوشیهای بالارده خود از جمله مدلهای میت 10 و پی 20 استفاده کرده است. این مسئله بسیار جالب توجه است، چرا که گوشیهای پیکسل گوگل از پردازنده موبایلی کوالکام اسنپدراگون استفاده میکنند. آخرین باری که گوگل و هواوی به همکاری با هم پرداختند، برای گوشی نکسوس 6P بود. آیا میتوان این خبر جدید را نشانهای از آن دانست که این دو غول حوزه فناوری قرار است در کنار هم قرار گیرند تا قدرتشان را افزایش دهند؟ شاید هم مهندسین هواوی تنها قصد دارند تا زمانی که این سیستمعامل عرضه شد، آن را برای گوشیهای خود در نظر بگیرند و حالا به روند توسعه آن کمک میکنند. اگر این گونه باشد، سوالات زیادی در این باره مطرح میشود.
در هر صورت، این امر قدم بسیار بلندی برای توسعه سیستمعامل فیوشا به شمار میرود و نشان میدهد که ممکن است بیش از همیشه، کاربری گسترده آن به واقعیت نزدیک شده باشد. طرحهای گوگل برای سیستمعامل جدید این گونه است که روزی در آینده، این سیستمعامل روی تمامی تجهیزات ساخت گوگل دارای بسترهایی از جمله اندروید و همین طور سیستمعامل کروم اجرا گردد. البته، اگر تولیدکنندگان تولیدکنندگان دیگر نیز قرار باشد که از این سیستم استفاده نمایند، در آن صورت تحت شرایطی خاص میتوانند آن را انجام دهند.
سخن پایانی
در حالی که این خبر، برای طرفداران گوشیهای هوشمند بسیار هیجانانگیز است، کاربران عادی شاید چند سال طول بکشد تا به شکل و شمایل این سیستمعامل عادت نمایند و البته این در صورتی است که گوگل آن را جایگزین اندروید نماید. از همین حالا، میتوان خوشبین بود که در آینده، نسخههای جدیدی از سیستمعامل روی گوشیهای غیر از اپل مورد استفاده قرار گیرد. نظرات خود را در پلازا با ما به اشتراک بگذارید.
