تکنولوژی صنعت حمل و نقل هوایی به سرعت در حال پیشرفت است. دراین راستا، MIT هواپیمای بدون موتوری ساخته است که با کمک باد یونی به پرواز در میآید. درواقع، این پرنده اولین هواپیمایی است که هیچ قطعه متحرکی ندارد.
در هواپیماهای معمولی، هواپیما با کمک پروانههایش به پرواز در میآید. اما بر اساس گزارش MIT Technology Review، محققان دانشگاه ام ای تی هواپیمایی ساخته اند که هیچ یک از قطعات آن حرکت نمیکنند. این شاهکار مهندسی با نیروی محرکه الکتروآیرودینامیک کار میکند. در این روش یک جفت الکترود یونها را جابهجا کرده و با این کار باد یونی ایجاد میشود. این پدیده در دهه 1960 کشف شد و شرکت اپل قصد داشت در سال 2012 از این پدیده برای سیستم خنک کننده لپ تاپهایش بهره ببرد؛ اما این اولین بار است که از این پدیده در ساختار هواپیما استفاده میشود.
هواپیمای فوق الذکر، یک مدل بدون سرنشین با وزنی بالغ بر دو کیلو و چهل و پنج گرم است. این پرنده جدید، در اندازه یک هواپیمای تجاری در مقایسه با هواپیماهای معمولی بسیار امن ترخواهد بود، صدای کمتری خواهد داشت، تعمیرات آن نیز راحتتر بوده و مهمتر از همه با محیط زیست سازگارتر خواهد بود. اما ساخت چنین هواپیمایی با چالشهای جدی روبهروست. به عنوان مثال، سیستم یونی یک هواپیمای مسافری از این نوع به ولتاژی برابر چهل هزار ولت نیاز دارد. باتری مورد نیاز برای تولید چنین ولتاژی بسیار بزرگ و سنگین خواهد بود. وزنی که باتری خواهد داشت چالش و مشکلی است که مهندسان و طراحان این حوزه باید برای آن چارهای بیندیشند.
محققان، به دلیل مشکلات موجود، به جای ساخت هواپیمای مسافری، در این فکر هستند که تکنولوژی موجود را در پهپادهای کوچکتر به کار ببندند. علاوه بر این، یکی از محققان تئوری مطرح کرده است که بر اساس آن، میتوان تکنولوژی بادهای یونی را با موتور معمول هواپیما ترکیب کرد. در این صورت میتوان هوای عبوری در هواپیما را با یونها تقویت کرد و فشاری که در جهت عکس حرکت هواپیما بر بال ها و تنه وارد میشود را حذف نمود. این کار باعث کمتر شدن مصرف سوخت هواپیما خواهد شد.
سخن پایانی
برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.