روشنایی تطبیقی یا تنظیم روشنایی صفحه نمایش به صورت خودکار یکی از امکاناتی است که گوگل درصدد فراهم کردن آن در گوشی های اندرویدی است و در این راستا قرار است از یادگیری ماشین استفاده کند.
در حال حاضر امکاناتی که در سایه سنسورهای تشخیص و تنظیم روشنایی صفحه نمایش در گوشیهای هوشمند گنجانده شده است، ویژگیهایی را فراهم میآورند تا نور نمایشگر متناسب با نور محیط به صورت خودکار تنظیم شود. بهعنوان مثال تا پیش از این نیز میتوانستیم تنظیم نور مخصوص مطالعه را از بخش تنظیمات نمایشگر گوشی مجهز به سیستم عامل اندروید خود تنظیم کنیم یا اینکه تا پیش از امسال که اندروید 9 پای وارد عرصه گوشی های هوشمند شود نیز میتوانستیم از نوار روشنایی برای تنظیم روشنایی صفحه نمایش استفاده کنیم؛ به طوریکه کشیدن نوار به سمت چپ باعث کم شدن روسنایی و به سمت راست باعث زیاد شدن روشنایی میشد. خب این روشها مشکلاتی را نیز در پی دارند؛ بهعنوان مثال هز زمان که نور محیط تغییر میکند، مجبور خواهیم بود که دوباره روشنایی صفحه نمایش را تنظیم نماییم.
این در حالی است که اندروید 9 پای برای ما دستاورد جدیدی به ارمغان دارد که در کنار استفاده از سنسورهای روشنایی نمایشگر در سایه استفاده از فناوری یادگیری ماشین قادر خواهد بود نور صفحه نمایش را به صورت مناسب با توجه به نور محیط تنظیم نماید. آنچه که در ادامه خواهید دید براساس گفته گوگل درباره این موضوع است.
با امکاناتی که اندروید 9 پای دارد گوگل توانسته است ویژگی روشنایی تطبیقی را ارتقا دهد. درواقع همانطور که اشاره شد این نسخه از اندروید از یادگیری ماشین استفاده میکند تا بتواند روشنایی مناسب و دلخواه را برای کاربر رقم بزند. درواقع اگر صاحب یک گوشی اندرویدی به روز مجهز به اندروید 9 پای هستید، هر بار که نوار روشنایی را تنظیم میکنید، سیستمهای در نظر گرفته براساس یادگیری ماشین این رفتار و تغییر را به یاد میسپارد. درواقع رفتار شما نوعی آموزش است تا دستگاه یاد بگیرد بتواند متناسب با نور محیط روشنایی مناسب نمایشگر را به ارمغان آورد. این کار در اندروید اوریو توسط خود کاربر با آزمون و خطاهایی که انجام میدهد، صورت میپذیرد.
همچنین گوگل باز هم در این باره اشاره میکند که:
ما معتقدیم روشنایی صفحه نمایش یکی از ویژگیهایی است که میبایست امکانات گوشی بتواند آن را به صورت خودکار تنظیم نماید. درواقع گنجاندن این امکان در اندروید 9 پای اقدامی در این جهت است. این ویژگی، در جهت نمایش بهترین عملکرد است و چندان اهمیت ندارد که ماژولهای مربوط به یادگیری ماشین بر روی محیط گوشی شما اجرا شوند و یا در یک محیط ابری. دستگاه شما باید به مدت یک شب به شارژ متصل باشد تا آموزش ببیند.
سخن پایانی
در این راستا باید بگوییم که چنین ایدهای کاملا هوشمندانه است و اینکه در نهایت این چنین تنظیماتی خودشان به صورت خودکار تنظیم شوند، روشی آسانتر و بهتر برای کار با گوشیهای هوشمند خواهد بود. شایان ذکر است که هماکنون ویژگی روشنایی تطبیقی بخشی از آپدیت اندروید 9 پای است و هماکنون در گوشیهای پیکسل 3 و پیکسل 3 ایکس ال نیز قابل دسترس خواهد بود. این در حالی است که هماکنون گوگل در حال همکاری با سایر سازندگان گوشیهای هوشمند است که آنها نیز بتوانند از چنین امکانی در گوشیهای اندرویدی خود بهرهمند شوند. در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.