شکستن نمایشگر گوشی، خراشیدگی آن، آسیب به باتری و قابلیت لمس در صفحه نمایش گوشی از مواردی هستند که ممکن است برای گوشیهای موبایل در اثر افتادن ایجاد شوند. آمارها به موارد جالبی در این زمینه اشاره دارند.
شرکتهایی مانند موتورولا ممکن است گاهی اوقات وعدههایی غیرواقعی بدهند و ادعای تولید «نمایشگرهای نشکن» را داشته باشند. اما حقیقت تلخ این است که دستگاههای موبایل بهطورکلی در سالهای اخیر علیرغم اینکه زیباتر شدهاند اما در عین حال ضعیفتر و شکنندهتر نیز هستند.
در حالیکه رسواییهایی مانند «Bendgate» مربوط به گذشته گوشیهای آیفون است، حالا شاهد این موضوع هستیم که بدنه پشتی سایر گوشیهای هوشمند نیز در اثر سقوط از ارتفاع و افتادن روی زمین یا در سطح آسفالت در معرض آسیب قرار دارند و شاید با ضربههای کوچک نیز آسیبهای جبرانناپذیری به آنها وارد شود. خوب است به این موضوع اشاره کنیم که «Bendgate» به این موضوع اشاره دارد که گوشیهای آیفون زمانی که در جیب کاربر قرار میگرفتند احتمال آسیب به آنها در حد خمیدگی وجود داشت.
شرکت SquareTrade تحقیقاتی را بر روی میزان آسیبپذیری گوشیهای هوشمند در اثر سقوط ناگهانی را مورد بررسی قرار داده است. درواقع این شرکت خود را با عنوان «ارائه دهنده خدمات حفاطتی سطح بالا که مورد اعتماد میلیونها کاربر است» معرفی میکند. براساس تحقیقات مختلف این شرکت، آسیبهای وارد شده به صفحه نمایش گوشی ها و بدنه آنها، در اثر اتفاقات تقریبا ساده است و شاید سادهتر از تصور باشد. با این حال این شرکت آخرین بررسی خود را براساس گزارشهایی که 66 درصد از صاحبان گوشیهای آسیب دیده در طول یک سال گذشته ارائه دادهاند به انجام رساند. در این میان 29 درصد حوادث اعلام شده مربوط به ترک خوردن صفحه نمایش گوشی های هوشمند بوده است.
لازم به ذکر است که بروز خراش بر روی نمایشگر و همچنین از کارافتادن باتریها در رتبههای دوم و سوم آسیبهایی قرار گرفتند که متوجه صفحه نمایش گوشی های مورد بررسی بود؛ این در حالی است که آسیبهایی مربوط به تاچ اسکرین و خراشیدگی گوشی هوشمند در رده چهارم قرار داشتند که این آسیبها گریبانگیر 16 درصد گوشیها بوده است.
جالب است بدانید که به طور واقعا عجیبی براساس تحقیقات شرکت SquareTrade تعداد صقحه نمایشهایی که در سال گذشته در آمریکا شکسته شده است منجر به ضرر 3.4 میلیارد دلاری شده که که هر کاربری سهمی از آن را با توجه به میزان آسیب برای بهرهندی از یک گوشی سالم باید پرداخت میکرد. چه باور کنید و یا باور نکنید حقیقت این است که بیش از 50 میلیون نمایشگر گوشی در طی 12 ماه مورد آسیب قرار گرفته بودند؛ یعنی میتوان گفت در هر ثانیه یک گوشی و در هر یک ساعت نیز 5761 گوشی آسیب دیدهاند.
این آمار واقعا عجیب و غریب به نظر میرسند. با این حال باید توجه داشته باشیم که 38 درصد از صاحبان گوشیهای هوشمند که با صفحه نمایش شکسته شده مواجه میشوند، موبایل خود را تعمیر نمیکنند و اکثر کاربران نیز ترجیح میدهند به تعمیر و یا تعویض گوشی خود با همان نمایشگر شکسته به کار خود ادامه دهند.
مشکل اینجاست که کاربران اغلب انتظارات غیرواقعی در مورد هزینههای تعمیر دارند. این در حالی است که استانداردهای حفاظتی بیان شده از سوی شرکتها به حوادث ناگهانی اشارهای ندارند. درواقع همچنین تضمینی از سوی شرکتها که گوشیها حتی در اثر سقوط بدون آسیب بمانند اندکی دور از تصور خواهد بود؛ چراکه چنین اتفاقاتی میتواند هر وسیله دیگری را در معرض خطر آسیب و یا حتی نابودی قرار دهد. این در حالی است که برخی از تولید کنندگان به سمت کاهش هزینههای تعمیر گام برداشتهاند که البته میتواند خبر خوبی در این زمینه باشد.
سخن پایانی
برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.