مک بوکهای جدید اپل با تراشهای عرضه میشوند که در کنار امنیت بیشتر، امکان تعمیرات مک بوک به دست افراد دیگر و خارج از مرزهای اپل را مسدود میکند.
مک بوکهای جدید اپل مانند مک بوک ایر و مک بوک پرو، در ساختارشان از تراشه امنیتی T2 استفاده میکنند. این تراشه از ابتدا بر روی دستگاه قرار دارد و اطلاعات حساس کاربر مانند اثر انگشت را رمز گذاری کرده و به این طریق، آنها را به شکلی کامل مطمئن ذخیره میکند.
علاوه بر آنچه گفته شد، این تراشه اجازه دسترسی هکرها را به میکروفون مکبوک نمیدهد. وجود این تراشه در کنار تمام خدمات مثبتی که ارئه میکند، جنبههای منفی نیز دارد. اپل به سایت Verge تایید کرده است که تراشه T2 امکان تعمیر مکبوک توسط اشخاص دیگر را بلوکه میکند. این شرکت جزئیات زیادی در این باره ارائه نداد و بیان نکرد که این تراشه از چه نوع تعمیری جلوگیری میکند. به طور خلاصه سیاستی که اپل دنبال میکند این است: یا مک بوک برای تعمیر باید به اپل فرستاد شود و یا کاربر باید ریسک پذیرفته و مسئولیت هر اتفاقی که ممکن است برای کامپیوتر بیفتد را به عهده بگیرد.
این خبر صحت گزارشی که در اوایل ماه قبل منتشر شد را تایید میکند. در این گزارش آمده بود که اپل احتمالا از نرم افزاری در مک بوک جدیدش استفاده کند که مک بوک را در صورت تعمیر شدن توسط افراد غیر مجاز، غیرفعال میکند. نحوه کار این گونه است که برنامه به سرورهای اپل متصل شده و بررسی میکند که آیا تعمیری روی دستگاه انجام شده است یا خیر. اگر سابقه تعمیر رسمی برای دستگاه ثبت نشده باشد، برنامه مک بوک را قفل میکند.سخن پایانی
ایده اپل در استفاده از این تراشه، جلوگیری از هک کردن دستگاه و تعمیر و دستکاری آن است. اما در عین حال با درنظر گرفتن تحمیل قیمت بالای اپل به کاربران برای سادهترین تعمیراتی که در یک کارگاه معمولی در کمتر از چند دقیقه انجام میگیرد، خیلی عجیب نیست که کاربران ترجیح دهند راه کم خرجتری برای تعمیر مک بوک خود انتخاب کنند. اخیرا جنبشی به نام «حق تعمیر» به وجود آمده است که فعالان آن میخواهند شرکتها را ملزم به ارائه اطلاعات رسمی تعمیراتی و دسترسی به اجزای دستگاه برای تعمیرگاههای شخص ثالث کنند. در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.