خبرگذاری دولتی زینهوا چین با استفاده از هوش مصنوعی توانسته برای اولین بار با ترکیب تصاویر گویندههای واقعی و صدای دیجیتال، گوینده خبر بسازد.
زینهوا چین اولین خبرگذاری در جهان خواهد بود که اخبار را کاملا با استفاده از هوش مصنوعی منتشر میکند. این خبرگذاری که متعلق به دولت این کشور است توانسته با ضبط تصاویر گویندههای خبر و استفاده از صدای دیجیتال، گوینده خبری بسازد که کاملا با هوش مصنوعی کنترل میشود. هنوز مشخص نیست آنها با استفاده از چه نوع فناوری به این مهم دست پیدا کردهاند، اما تکنولوژی مورد استفاده کاملا با آخرین تحقیقات و دستاوردهای این حوزه مطابقت دارد.
به نظر میرسد زینهوا، از تصاویر خام گویندههای خبر به عنوان رکن اصلی کار استفاده کرده و در ادامه، دهان و صورت گوینده را با استفاده از هوش مصنوعی متحرک ساخته است تا مانند یک عروسک خیمه شب بازی دیجیتال بتوان آن را به کار انداخت. در ادامه زینهوا با افزودن صدای دیجیتال به این تصاویر میتواند از آن برای گزارش اخبار استفاده کند.
بنابر گزارشات این خبرگذاری با همکاری موتورجستوگر چینی سوگو (Sogou) دو گوینده، یکی برای اخبار به زبان چینی و دیگری انگلیسی ساخته است. زینهوا میگوید این گویندهها در ابتدای کار هستند و پتانسیل بسیار بیشتری دارند. آنها ادعا میکنند میتوانند با استفاده از این گویندهها با هزینه بسیار کمی برای تلویزیون، وبسایت و برنامه موبایل این خبرگذاری خبر تولید کنند. زینهوا در ادامه افزوده است هر کدام از این گویندهها میتوانند به صورت 24 ساعته در وبسایت و دیگر پلتفرمهای مجازی این خبرگذاری فعالیت کنند که علاوه بر کاهش هزینهها باعث میشود اخبار با سرعت بیشتری به مخاطب رسانده شود.
البته این گویندهها بیعیب و نقص نیستند. در ویدیویی که در زیر مشاهده میکنید مشخص است که این گوینده قادر به اجرای بازه محدودی از حالات چهره انسان است و علاوه بر این صدای آن نیز کاملا مصنوعی به نظر میرسد. اما این فناوری به سرعت در حال پیشرفت است و بعید نیست در آینده به جایی برسد که نتوان یک گوینده دیجیتال را از یک انسان تشخیص داد.
از سوی دیگر با توجه به این که این کار در چین انجام شده است همه از این خبر استقبال نکردهاند. رسانههای این کشور به شدت سانسور میشود تا جاییکه حتی در مورد اخبار مهم و گستردهای مثل سرکوب مسلمانان اویغور این کشور نیز گزارشات ضد و نقیض و ناقص بسیاری منتشر میشود. از همین رو سپردن کار گویندگی اخبار به هوش مصنوعی ساختگی برای خواندن شعارها و مطالب تبلیغی دولت امری نه چندان جالب به نظر میرسد.
سخن پایانی
اما این موضوع که در صورت فراگیر شدن چنین تکنولوژی، تاثیرات آن بر جامعه به چه صورت خواهد بود جای بحث دارد. اگر زینهوا گویندهای لازم دارد که بدون چون و چرا هر خبری را فارغ از دروغ یا راست بودن آن گزارش دهد، نیازی به استفاده از هوش مصنوعی ندارد. از طرف دیگر این شخصیتهای مصنوعی به آهستگی در حال عادی شدن هستند. مانند Hatsune Miku که یک ستاره پاپ دیجیتالی است یا مدلهای مصنوعی اینستاگرام. جامعه دارد کم کم با این نوع شخصیتها کنار میآید. با وجود اینکه این شخصیتها تا قبل از این اغلب در دنیای بازی و سرگرمی ساخته میشدند، حالا با ورود آنها به حوزههای مهمتری مانند اخبار و رسانه میتوان نتیجه گرفت این تکنولوژی دیگر از حالت سرگرمی خارج شده است. در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.