آیفون 10 اس مکس و پیکسل 3 ایکس ال دو پرچمدار پرقدرت این روزهای بازار و مدعی بالاترین کیفیت در همه موارد هستند. آیا این ادعا در زمینهٔ کیفیت فیلمبرداری نیز صحت دارد؟
امروزه یکی از پراستفادهترین ویژگیهای یک گوشی هوشمند، دوربین آن است. مدتهاست که شرکتهای بزرگ تولید موبایل سعی در بالا بردن کیفیت دوربین و راضی نگه داشتن مخاطبان دارند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا مقایسهای عمیق میان دو پرچمدار بازار، آیفون 10 اس مکس و پیکسل 3 ایکس ال انجام دهیم تا بهترین گوشی در زمینهٔ فیلمبرداری را تعیین کنیم.
در ادامه این مطلب نگاهی میاندازیم به عمق کیفیت فیلمبرداری گوشیهای آیفون 10 اس مکس و پیکسل 3 ایکس ال. از کیفیت کلی تصویر گرفته تا ویژگیهایی مانند لرزشگیر و فوکوس خودکار. این بررسی بهوسیله وبسایت اپل اینسایدر صورت گرفته و مطالبی که در ادامه میآیند، از زبان نویسنده این وبسایت بیان میشوند.
هر دو گوشی دارای لرزشگیر تصویر در دوربین پشتی خود هستند اما متوجه نکتهای جالب در گوگل پیکسل 3 XL شدیم. در این گوشی زمانی که لرزشگیر دیجیتال فعال است، حدود 25 درصد از تصویر برش میخورد؛ این بدان معناست که درصد قابل توجهی از سنسور گوشی زمانی که لرزشگیر فعال است، از دسترس خارج میشود.
فیلمبرداری با سنسور 12.2 مگاپیکسلی با نسبت 4:3 چیزی بیشتر از 8.3 مگاپیکسل تصویر را ارائه میدهد که نهایتاً با تصویری 4K روبهرو خواهیم شد، اما اگر همان سنسور را 25 درصد برش دهیم، تصویری با رزولوشن 2.8K خواهیم داشت که بهعنوان 4K ارائه میشود و این 4K واقعی مانند چیزی که در آیفون 10 اس مکس با آن روبهرو هستیم نیست.
بااینکه پیکسل 3 XL نیز مانند گلکسی نوت 9 و OnePlus 6 از پردازندهی اسنپدراگون برخوردار است، یا این حال از فیلمبرداری 4K با سرعت 60 فریم بر ثانیه پشتیبانی نمیکند. هنوز نمیدانیم دلیل این کمبود چیست اما آزمایشهای ما نشان داده که پردازندهی این گوشی سرعتی پایینتر نسبت به دیگر اسنپدراگون ها درگوشیهای رقیب داشته.
در مقایسهی فیلمبرداری 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه با فیلمبرداری 4K با سرعت 60 فریم بر ثانیه در آیفون 10 اس مکس، متوجه کمبود کنتراست در پیکسل 3 شدیم و به همین دلیل فیلمهای آیفون به نظر پر جزئیات تر میآیند. این تفاوت بهوضوح در عکسهای زیر مشخص است.
در آزمایش کیفیت ضبط صدای دوربین جلوی گوشیها به این نتیجه رسیدیم که صدای آیفون 10 اس مکس بلند و شفاف است و نویزهای صدای آبشار را حذف کرده است. این در حالی است که پیکسل 3 صدا را غیر شفاف و پر از نویزهای آبشار ضبط کرده بود. همچنین در دوربین جلو آیفون 10 اس مکس توانایی ضبط ویدیوهای 1080 با سرعت 60 فریم بر ثانیه اما پیکسل همین قابلیت را با سرعت 30 فریم بر ثانیه دارد.
در مرحلهی بعد قابلیت فوکوس خودکار این دوگوشی را امتحان کردیم. چیزی که سریعاً متوجه آن شدیم، این نکته بود که در پیکسل 3 شاهد حالت ژلهای تصویر در زمان حرکت دوربین هستیم. بسیاری از گوشیها از قابلیتی به نام Rolling Shutter برای فیلمبرداری استفاده میکنند که نیاز به سختافزار قدرتمند و پردازش بالایی دارد. و فراوردهی این تکنولوژی گاهی تصاویر ژلهای و کش آمده است.
در بررسیهای فریمهای ویدیویی، هر دوگوشی با سرعتی یکسان فوکوس خودکار کرده بودند، پس ازلحاظ سرعت فوکوس تفاوتی مشاهده نشد.
سپس لرزش گیر تصویر دوربین پشتی را در حال فیلمبرداری 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه آزمایش کردیم. حتی با برش 25 درصدی تصویر در پیکسل 3 XL، لرزش گیر آیفون عملکرد بهتری داشت.
پیکسل 3 XL به کاربر این امکان را میدهد تا لرزش گیر دوربین جلو را فعال و یا غیرفعال کند، اما چنین قابلیتی در آیفون 10 اس مکس وجود ندارد و لرزش گیر تصویر همیشه فعال است. با فعال بودن لرزش گیر تصویر در هر دوگوشی، مشاهده کردیم که لرزش گیر آیفون عملکرد بهتری را نشان داد.
علاوه بر این، پیکسل 3 کمی بعد از شروع فیلمبرداری بر روی تصویر پسزمینه فوکوس کرد و فوکوس چهره را از دست داد، درحالیکه آیفون تصویری شفاف داشت و تمام مدت فیلمبرداری بر روی چهره فوکوس بود.
سپس جزئیات و قابلت HDR را امتحان کردیم. درحالیکه هر دوگوشی فوکوس بودند، جزئیات بیشتری در آیفون دیده میشد. در قابلیت HDR نیز هردو عملکردی مشابه داشتند، البته در عکسهای آیفون درختهای پسزمینه کمی بیشتر محوشده بودند.
در تست HDR دوربین پشتی، آیفون توانست سایهها و رنگهای بیشتری را از درختان به تصویر بکشد. زمانی که دوربین را از آسمان به سمت آبشار گرفتیم، آیفون 10 اس مکس نوردهی را بهتر از پیکسل 3 تغییر داد، درحالیکه در پیکسل 3 نوردهی تصویر کمی پایین بود.
همچنین قابلیت ماکرو در فیلمبرداری را نیز آزمایش کردیم که پیکسل 3 کنتراست پایینی داشته و بسیاری از جزئیات را نشان نداد.
در آزمایش جزئیات با لنز واید، درحالیکه لرزش گیر پیکسل 3 غیرفعال بود، بازهم شاهد کمبود شدید کنتراست و درنتیجه جزئیات کمتر در پیکسل 3 XL بودیم. اما اگر بر روی تابلویی که در عکس وجود دارد زوم کنیم متوجه میشویم که عکسی که با پیکسل گرفتهشده کمی واضحتر است.
آیفون 10 اس مکس همچنین دارای لنز تله فوتو نیز هست و به همین دلیل قابلیت زوم بیشتری را در اختیار کاربر میگذارد.
در فیلمبرداری از چهره با پسزمینهی خورشید، آیفون بهصورت خودکار چهره را تشخیص داده و بر اساس چهره نوردهی میکند اما پیکسل 3 XL نتوانست چهره را تشخیص دهد و درنتیجه بر اساس آسمان نوردهی کرد. حتی مجبور شدیم که با لمس صفحهنمایش چهره را برای پیکسل مشخص کنیم اما بازهم پس از چند ثانیه چهره را از دست داده و آسمان را نوردهی کرد.
همچنین فیلمبرداری آهسته با سرعت 240 فریم بر ثانیه را آزمایش کردیم. تفاوت این دوگوشی در این مورد، این است که آیفون 10 اس مکس میتواند با رزولوشن 1080p ضبط کند درحالیکه پیکسل 3 XL حداکثر با رزولوشن 720p بهصورت آهسته تصویربرداری میکند. کمبود جزئیات و کنتراست پایین بازهم در ویدیویی که با پیکسل گرفتهشده بود بسیار مشخص بود. در فیلمبرداری آهسته، آیفون مشخصاً برنده است.
در حال تست دوربین این دوگوشی به یک خرگوش برخوردیم که گزینهی مناسبی بود برای آزمایش قابلیت زوم گوشیها. باوجود لنز تله فوتو آیفون قابیلت زوم بیشتری را دارد، اما شاهد نویزهای زیادی در تصویر بودیم و در ترکیب با کنتراست بیشازحد، نتیجه بسیار بدتر از پیکسل از آب درامد.
نهایتاً با اتاقی کمنور آزمایش را به پایان رساندیم، پیکسل 3 ایکس ال، بسیار بهتر چهره را نوردهی کرد، درحالیکه آیفون بهصورت خودکار چراغ را نوردهی کرده و درنتیجه چهره نوردهی کمی داشت. همچنین شاهد نویزهای بیشتری در عکسهای آیفون بودیم، اما اگر دقیقتر بهعکس ها نگاه بی اندازید متوجه میشوید که عکسهای آیفون مشخصاً جزئیات بیشتری دارند.
در دوربین جلو نیز شاهد همین نتایج بودیم. بازهم آیفون 10 اس مکس نوردهی ضعیف، و نویزهای بیشتری داشت. این بار پیکسل 3 به دلیل کمتر بودن نویز جزئیات بیشتری داشت. پس در نور کم، پیکسل مشخصاً برنده است.
کلام آخر
بهطورکلی آیفون 10 اس مکس برندهی این مقایسه بود. اولازهمه باید گفت که آیفون قابلیتهایی نظیر تصویربرداری 4K با سرعت 60 فریم بر ثانیه، تصویربرداری 1080p با سرعت 240 فریم بر ثانیه و دوربین سلفی 1080p با سرعت 60 فریم بر ثانیه دارد. همچنین هیچگونه برشی در فیلمبرداری با آیفون صورت نمیگیرد درحالیکه در پیکسل 3 XL شاهد برش 25 درصدی تصویر بودیم.
تعادل رنگ سفید و کیفیت ضبط صدا در آیفون بسیار بهتر بود. فوکوس خودکار در هر دوگوشی مشابه بود، اما در پیکسل شاهد ژلهای شدن تصویر در هنگام جابهجایی بودیم.
لرزش گیر دوربین اصلی و دوربین سلفی در آیفون عملکرد بهتری داشتند. تصاویر پیکسل بهطورکلی با کمبود کنتراست مواجه بوده و درنتیجه جزئیات کمتری را به تصویر میکشید. همچنین پیکسل در تشخیص چهره و نوردهی درست زمانی که خورشید در آسمان پشت سر سوژه بود، با مشکل روبهرو شد.
هرچند که پیکسل 3 ایکس ال در نور کم عملکرد بهتری نسبت به آیفون داشت، آیفون 10 اس مکس مشخصاً گوشی بهتری برای فیلمبرداری است. و همچنین در 60 درصد مواقع نسبت به پیکسل عکسهای بهتری را نیز به ثبت رسانید. رسماً میتوان گفت که دوربین آیفون 10 اس مکس بدون شک نسبت به دوربین پیکسل 3 ایکس ال بهتر است. در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.