سامسونگ در نظر دارد تا در طراحی گوشیهای سری گلکسی اس 10 که سال آینده ارائه مینماید، از نوعی فناوری جدید برای باز کردن قفل صفحه گوشی استفاده کند.
سامسونگ در تلاش است تا مشکل بدترین روش باز کردن قفل صفحه گوشیها را در مدلهای گلکسی اس 10 حل نماید. این خبر را سایت کرهای ETNews گزارش کرده و اظهار داشته که از طریق منابع خبری درون این کمپانی کرهای تولیدکننده گوشیهای هوشمند به این خبر دست یافته است. در مورد گوشیهای سری گلکسی اس 10 گفته میشود که اسکنر عنبیه که در نسلهای اخیر گوشیهای این سری به کار رفته در این مدل حذف خواهد شد و از سنسورهای اثر انگشت درون صفحه نمایش استفاده میشود. این سنسور داخل صفحه نمایش از نوع اولتراسونیک خواهد بود و این بدان معناست که اسکنرهای اثر انگشت قدیمی و مرسوم را از میدان به در میکند و سرعت و دقت بالاتری را نسبت به سنسورهای اپتیکال مورد استفاده در گوشیهای هواوی میت 20 و وان پلاس 6T ارائه خواهد کرد.
در مورد این تولیدکننده گوشیهای هوشمند اهل شهر سئول گزارش شده که در حال کار روی فناوری شناسایی بیومتریک جدید و پیشرفتهای است تا بتواند جایگزین سنسورهای اثر انگشت قدیمی و اسکن هوشمند نماید. راهکارهای باز کردن قفل صفحه که در گوشیهای سریهای قبلی سامسونگ به کار رفته همواره از سوی مصرفکنندگان مورد انتقاد قرار گرفته است. حذف کردن یکی از سنسورهای قسمت جلویی گوشی از تمامی گوشیهای پرچمدار اندرویدی این شرکت مدلهای اواخر سال 2016 به بعد، نهتنها باعث میشود تا در برخی هزینههای تولید (به عنوان مثال، هزینههای سنسورهای اثر انگشت اولتراسونیک) صرفهجویی گردد، بلکه همچنین سبب میشود تا تلاشهای مداوم این شرکت برای کاهش حاشیه گوشیها بهتر جواب دهد و مدلهایی با طراحی بدون حاشیه واقعی ساخته شود. البته همچنان مشخص نیست که این شرکت چگونه قصد دارد در مورد سنسور اثر انگشت داخل صفحه نمایش خود تبلیغات کند، اما عملکرد این سنسور میتواند برای این فناوری به عنوان اولین سنسور این مدلی در صنعت نام خوبی دست و پا کند؛ حداقل تا جایی که دستگاههای مورد استفاده مصرفکنندگان اهمیت داشته باشند.
پیشزمینه:
حتی با وجود بهینهسازیهایی که در فناوری باز کردن قفل صفحه سامسونگ از زمان عرضه آن در سال 2016 اتفاق افتاده، این فناوری همچنان از نظر نوع ورودی که میتواند قبول کند با مشکلات بسیاری همراه است. حتی در قابلیت اسکن هوشمند گلکسی اس 9 و گلکسی نوت 9 که هر دو فناوری تشخیص چهره و اسکن عنبیه را داشتند، لازم بود تا کاربران گوشیهای خود را دقیقا در راستای صورت خود نگاه دارند، از این رو به شکل قابل توجهی در مقایسه با راهکارهای تشخیص عمق میدان که در گوشیهای شیائومی می 8 و یا دو نسل اخیر گوشیهای آیفون شرکت اپل به کار رفته، راحتی کمتری را در اختیار کاربر قرار میدادند. سامسونگ با در نظر گرفتن انتظارات کاربران خود از باز کردن قفل گوشی با فناوری اسکن هوشمند، احتمالا به این نتیجه رسیده که کاربران دوست دارند از سنسورهای اثر انگشت داخل صفحه نمایش استفاده نمایند تا اینکه منتظر بمانند که گوشی بعد از انتظاری طولانی تصویر آنها را شناسایی نماید.
سازوکار جدید این شرکت در باز کردن قفل صفحه بر پایه فناوری تشخیص اولتراسونیک خواهد بود. این فناوری از حدود یک سال پیش در اختیار تولیدکنندگان قرار گرفته، اما هنوز برای تولید انبوه راه درازی را در پیش دارد. ماژولهای اولتراسونیک در مقایسه با سنسورهای داخل صفحه نمایش نسل اول، هم سریعتر عمل میکنند و هم ایمنتر هستند و به عنوان مثال، درصد کمتری از تشخیص مثبت اشتباه دارند (عملا هیچ تشخیص اشتباهی ندارند). آنها همچنین در شناسایی انگشتان خیس عملکرد بهتری ارائه مینمایند. این مشکل، موردی است که بسیاری از سنسورهای قدیمی با آن روبهرو هستند. کوالکام اولین شرکت دنیا بود که به ارائه راهکارهای شناسایی اولتراسونیک به شرکتهای تولیدکننده گوشی پرداخت و همچنان از این فناوری به عنوان موردی یاد میکند که میتواند قواعد بازی را تغییر دهد و نیز آن را یکی از قابلیتهای بهینهکننده زندگی میداند.
سری گلکسی اس 10 آن گونه که تاکنون مشخص شده، دارای سه مدل گوشی مختلف است که همگی قرار است دارای سنسورهای اثر انگشت اولتراسونیک باشند. گزارشهای جدید مبنی بر توقف تولید اسکنرهای عنبیه سامسونگ خبر عجیبی نیست، چرا که شایعات در مورد این حرکت شرکت از ماه ژوئن وجود داشته است. به دنبال فروش کمرنگ و یکنواخت گوشیهای سری گلکسی اس 9، به نظر میرسید که سامسونگ گوشیهای سری بعد خود را با تحولی بزرگ همراه نماید و انتظار میرود که صفحه نمایشی با کیفیت بینظیر، پردازندههایی 7 نانومتری، دوربینهای سهگانه و حتی قابلیت 5G در این گوشیها به کار رود، هرچند که به نظر میرسد پشتیبانی از فناوری نسل آینده شبکههای موبایل یا 5G احتمالا برای مدلهای گلکسی اس 10 پلاس به کار رود. در مورد یکی از دو مدل گوشی کوچکتر گفته میشود که دارای صفحه غیرخمیده خواهد بود و همین امر باعث میشود که سامسونگ بعد از سه سال، دوباره به ساخت گوشیهای پرچمدار با صفحه نمایش تخت روی بیاورد.
تاثیر :
در حالی که سامسونگ در زمینه بسیاری از فناوریهای موبایلی، پیشتاز بوده و ترندهای بیشماری را از آغاز قرن حاضر، در صنعت گوشیهای هوشمند به وجود آورده، تولیدکنندگان دیگر به نظر آن قدرها عجلهای برای استفاده از سنسورهای اثر انگشت اولتراسونیک نداشته باشند، چرا که این شرکتها همواره تلاش کردهاند تا از نوآوریهای دیگر این شرکت از قبیل صفحههای 18.5:9 کپی نمایند. این غول کرهای سازنده فناوریهای الکترونیک هنوز هم از نظر دقت و درجهبندی در رقابت با شرکتهای دیگر با فاصله بسیار زیاد جلوتر است و به شکلی بسیار بهینهتر از رقبا، میتواند به تولید سنسورهای اثر انگشت مخصوص زیر پانلهای موبایل بپردازد. دلیل این امر شاید این باشد که یکی از زیرمجموعههای این شرکت، یعنی سامسونگ دیسپلی (Samsung Display) به ساخت ماژولهای سوپر امولد میپردازد که قرار است همراه با سنسورهای اثر انگشت مورد استفاده قرار گیرند.
کلام آخر
واقعیت این است که یکی از دلایل سامسونگ برای حذف اسکنر عنبیه از گوشیهای سری گلکسی اس 10 میتواند با خواست این شرکت برای تجاریسازی نوعی گوشی با نسبت تصویر به بدنه 100 درصد در ارتباط باشد که باعث میشود گوشیهای سطح بالای آینده این شرکت دارای دوربین 3D نباشند. در حالی که به نظر میرسد این شرکت با ساخت یک فناوری توسط یکی از شرکتهای نوپا به نام Mantis Vision، توانسته به رقیبی برای فناوری فیسآیدی اپل تبدیل شود، باید دید که آیا میتواند این فناوری را در گوشیهایی با نسبت تصویر به بدنه بزرگتر در مقایسه با گوشیهای خانواده گلکسی اس 9 اجرایی نماید یا خیر. دلیل اصلی موفقیت Mantis Vision، قابلیت کارکرد فناوری این شرکت در یک حاشیه باریک در گوشیهای هوشمند است که در نهایت باعث میشود تا نیاز به بریدگی بالای صفحه نمایش حذف شود. سامسونگ همواره از بریدگیهای بالای صفحه در گوشیهای هوشمند انتقاد کرده و به نظر میرسد در آینده از چنین سبک و سیاقی در طراحیهای خود استفاده نکند. اخیرا یکی از منابع موثق از داخل این شرکت تایید کرده بود که گوشیهای سری گلکسی اس 10 به طراحی بریدگی بالای صفحه نمایش پایان خواهند داد و سامسونگ توانسته به نوعی پیشرفت بزرگ در نوع طراحی دست یابد که احتمالا تولیدکنندگان دیگر از این شرکت تقلید خواهند کرد. در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.