پروژه دروغ سنج مجهز به هوش مصنوعی اتحادیه اروپا به زودی به صورت آزمایشی در سه کشور به اجرا درخواهد آمد. این برنامه با تحلیل حرکات خفیف صورت میتواند تایید کند که آیا مشخصات مسافر جعلی است یا حقیقی.
اتحادیه اروپا استفاده آزمایشی از دستگاههای دروغ سنج مجهز به هوش مصنوعی در مراکز بازرسی مرزی را به زودی شروع میکند. بر اساس گزارشی که گیزمودو منتشر کرده است، این برنامه که کنترل مرزی هوشمند (iBorderCtrl) نام دارد طی یک دوره شش ماهه در چهار نقطه مرزی مجارستان، لتونی و یونان با کشورهای خارج از این اتحادیه اجرا خواهد شد.
اگر پردازش انجام شده بر روی حرکات صورت نشان دهد که مسافر حقیقت را میگوید، سیستم برای او کد QR صادر کرده و اجازه عبور میدهد. در صورتی که نتایج پردازش منفی باشد و سیستم به این نتیجه برسد یا مشکوک شود که مسافر دروغ گفته است، اطلاعات بیومتریک او را ثبت خواهد کرد. این اطلاعات شامل اثر انگشت، اثر سیاهرگهای کف دست و تطبیق صورت است. سپس مسافر به یک مامور ارجاع داده میشود تا اطلاعات را بررسی و ارزیابی نماید.
برنامه کنترل مرزی هوشمند بسیار تجربی محسوب شده و وضعیت کنونی سیستم مانع عبور کسی از مرز نمیشود. آزمایشهای اولیه این برنامه تنها 76 درصد موفق بود. با این حال یکی از اعضای تیم این برنامه در گزارشی با نیوساینتیست به خطاهای موجود در سیستم اذعان کرده و بیان کرد که با وجود نتایج ضعیف اولیه، تیم مطمئن است نتایج را میتوانند تا هشتاد و پنج درصد بهبود بخشند.
حتی اگر محققان بتوانند به هدف گفته شده دست یابند، هنوز اشتباهات دستگاه بسیار زیاد خواهد بود. اما وجود چنین اشتباهاتی دور از ذهن نیست. دلیل این گفته برپایهی یافتههای دانشمندان این عرصه استوار است. این دانشمندان اذعان میکنند که الگوریتمهای شناسایی مبنتی بر چهره از خطا و تعصبها فاحش و بارز عاری نیستند. این سیستم و سیستم هایی از این دست واکنش تند گروه های حامی آزادی های اجتماعی مانند پروژه ی قضایی مرز های ACLU را برانگیخته است.این گروه های از این که سیستمهایی از این دست به نظارات گسترده تر منجر شود نگران هستند.
سخن پایانی
برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.