پهپادهای جدید MIT نسل جدید از پرنده های شناسایی هستند که میتوانند به راحتی در جنگل به نقشه برداری بپردازند. در این پروژه با تلفیق اطلاعات دریافتی از هر دستگاه، نقشه ای جامع پدید میآید.
برای کسانی که عادت به طبیعت گردی ندارند یا در مناطق خوش آب وهوای گردشگرپذیر زندگی نمیکنند، درک این مساله بسیار سخت است که یک شخص چقدر راحت میتواند در نواحی ناآشنا راه خود را گم کند. حتی اگر احتمال گم شدن مطرح نباشد، گاهی جستوجو برای کمک به افرادی که در چنین نواحی راه گم کرده یا مصدوم شده اند به دلیل شرایط خاص منطقه برای گروه امدادی بسیار دشوار است. شرایط زمانی پیچیدهتر میشود که فرد در جنگلی پر دارودرخت باشد که دید هلیکوپترها و پهپادها به دلیل شاخ و برگ درختان محدود است.
پهپادهای معمولی را نمیشود زیر شاخههای درختان جنگل استفاده کرد، زیرا که این دستگاه برای رهیابی از سیستم GPS استفاده میکند. اما این سیگنال ها نمیتوانند از میان انبوه درهم تنیده درختان نفوذ کند. ام ای تی کوادکوپترهایی درست کرده است که میتوانند به صوت خودکار و و بدون نیاز به جی پی اس زیر چتر جنگل به دنبال مصدومین بگردند. این دستگاههای پرنده از پردازندههایی استفاده میکنند که بر روی خود دستگاه نصب شده اند و از سیستم ارتباطی بی سیم برای ارتباط بهره میگیرند.
هرکدام از پهپادها مجهز به سیستم ردیابی لیزری هستند که برای نقطه یابی، مکان یابی و برنامه ریزی مسیر حرکت استفاده میشود. این پرندهها نقشه سه بعدی خود ازمنطقه تحت جستجو را ایجاد میکنند. در گام بعدی با استفاده از الگوریتم ها به شناسایی و تفکیک نقاط بر این اساس میپردازند که آیا نقطه مورد نظر توسط دستگاه دیگری کاوش شده یا خیر. نتایج حاصل از این پروسه به دستگاهها کمک میکنند تا تمام نقاط یک ناحیه را کاوش کرده و نقشه یابی کنند.
در این طرح یک پایگاه زمینی نقشههای متنوع تولید شده توسط هر دستگاه را جمع آوری کرده و با تلفیق آنها نقشه ای کامل از ناحیه میسازد که مورد استفاده یگان های امدادی قرار میگیرد. پهبادهای MIT در حال حاضر امکان تشخیص اشیا را ندارند اما زمانی که به تکنولوژی این چنینی نیز مجهز شدند میتوانند مکان سانحه دیدگان یا مفقودین را بر روی نقشه علامت بزنند.
کلام آخر
LIDAR نام یک قسمت از سیستم نقشه برداری است که این دستگاهها از آن استفاده میکنند. LIDAR به اسکن دو بعدی موانع و اشیا اطراف پهپادها با استفاده از اشعه لیزرگفته میشود. این سیستم میتواند درختان موجود در یک نقطه را با زوایای و فواصلشان از یکدیگر شناسایی کند. این موضوع به پهپاد در شناسایی نواحی که کاوش شده اند کمک میکند. در حال حاضر این دستگاه ها نیازمند یک روتر بی سیم در نزدیکی محل پرواز هستند تا بتوانند نقشهها را به پایگاه زمینی ارسال کنند. در پروژههای آینده اما میتوانند زمانی که نزدیک یکدیگر هستند با هم ارتباط برقرار کنند. در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.