هدست واقعیت مجازی اودیسه پلاس شرکت سامسونگ به تازگی به قیمت 499 دلار وارد بازار آمریکا شده است. با وجود اینکه این هدست در بسیاری از جهات مانند مدل پیشین خود است، اما تغییرات قابل توجهی را نیز در آن شاهد هستیم.
نسل جدید هدستهای واقعیت مجازی شرکت سامسونگ که برای پلتفرم «واقعیت مجازی ترکیبی ویندوز» ساخته شده است هم اکنون با قیمت 499 دلار در آمریکا به فروش میرسد. این محصول مدل ارتقا یافته هدست اودیسه است. اودیسه پلاس به لطف دو پنل امولد 3.5 اینچی با وضوح تصویر 1600 در 1440 برای هر چشم، دارای تراکم پیکسلی 1233 بر هر اینچ است و با تکنولوژی جدیدی که سامسونگ آن را Anti-Screen Door Effect Display مینامد عرضه شده است. این کمپانی هنوز در مورد این قابلیت توضیح کاملی نداده است اما گفته میشود این تکنولوژی به حذف خطوط بین پیکسلها که به آن Screen Door Effect گفته میشود کمک میکند. علاوه بر این وزن این هدست نیز به 600 گرم رسیده است. قاب چشمی دستگاه نیز به منظور استفاده آسانتر و انتقال تجربه طبیعیتر به 146 میلیمتر افزایش یافته است، تمامی قسمتهای قابل تنظیم هدست نیز با راحتی بیشتری قابل استفاده هستند. نکته قابل توجه این است که قاب چشمی دستگاه با موادی ساخته شده که از بخار کردن پنلها جلوگیری میکند و به آسانی قابل جداسازی است تا کاربران بتوانند آن را تمیز کنند.
همانطور که گفتیم گذشته از وضوح تصویر بسیار بیشتر و ویژگی Anti-SDE، تفاوتهای زیادی میان اودیسه پلاس و مدل پیشین خود یعنی اودیسه وجود ندارد. رفرشریت یا نرخ تازهسازی هردو دستگاه بین 60 تا 90 هرتز است و هردو میدان دید 110 درجهای دارند. میکروفون دوگانه اودیسه در این مدل هم به کارگرفته شده است بعلاوه پورتهای HDMI 2.0 ،USB 3.0 و همچنین بلوتوث که برای برقراری ارتباط استفاده میشود نیز به کار گرفته شده است. هدفونهای این مدلنیز به مانند قبل ساخت AKG هستند. این هدفونها قابلیت پشتیبانی از فضای 360 درجهای از صدا را دارا هستند.
تمرکز اصلی این مدل همچنان به قابلیت 6 درجه آزادی (Six Degrees Of Freedom) آن که با استفاده از چندین سنسور مختلف عملی شده، معطوف است. این قابلیت باعث میشود حرکات کاربر در واقعیت مجازی با حرکات سر هماهنگ شود. کنترلهای دستگاه نیز با استفاده از دقت بالای قابلیت 6 درجه آزادی در تشخیص حرکات کاربر، اندازههای دقیقی از فواصل، زوایا و دیگر جنبههای واقعیت مجازی ارائه خواهند داد.
کلام آخر
با درنظر گرفتن تمام این موارد، تغییرات اندک و ویژگیهای نرمافزاری جدید اودیسه پلاس لزوما به این معنی نیست که این هدست برتری خاصی به مدل قبلی خود ندارد. هدف اصلی سامسونگ در ساخت این محصول، راحتی کاربر و همچنین حذف عوامل آزار دهنده هدستهای واقعیت مجازی بوده است که از همان بدو ورود این محصولات به بازار، مشکلات و ناراحتیهای فیزیکی را برای کاربران ایجاد میکردند. با توجه به پنلهای جدید و ارتقا یافته باید شاهد کاهش قابل ملاحظه تعداد افرادی که با استفاده از هدست دچار سرگیجه یا تهوع میشوند باشیم. با این کار، هدست جدید سامسونگ میتواند در عین حال که تجربه جذابتری از واقعیت مجازی ارائه دهد مشکلات فیزیکی کمتری برای کاربران ایجاد کند. وزن کمتر، کیفیت صدای بهتر و همچنین ویژگی 6 درجه آزادی میتوانند کمک شایانی به این امر کنند چرا که به کاربر کمک میکنند تجربه طبیعیتری در واقعیت مجازی خود داشته باشد.
به عبارت دیگر، سامسونگ در این مدل با حفظ نقاط قوت اودیسه، سعی داشته عواقب زیانبار استفاده از این تکنولوژی را نیز بهبود ببخشد. در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.