قفل تشخیص چهره سه بعدی گوشی هواوی میت 20 پرو (Huawei Mate 20 Pro) به راحتی توسط دو همکار در شرکت AndroidPit که چهره های تا حدودی مشابه به یکدیگر داشتند فریب خورد.
سیستم تشخیص چهره سه بعدی گوشی هواوی میت 20 پرو توسط دو همکار در شرکت AndroidPit فریب خورد؛ این سیستم تشخیص چهره بوسیله هواوی به عنوان یک رقیب جایگزین در مقابل سیستم امنیتی تشخیص چهره اپل تحت عنوان Face ID معرفی شده بود. حالا سئوال مطرح شده این است که آیا واقعاً این فناوری جدید هواوی بهروز است؟
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، این دو همکار دوقلو نیستند و تا حدودی با هم شباهتهایی از قبیل ریش بلند، موهای کوتاه و همچنین صورتی دایرهای دارند. پیشتر یک خبرنگار هم درباره فریب دادن سیستم تشخیص چهره آیفون 10 توسط دو برادر دوقلو خبری را منتشر کرده بود.
آیا سیستم تشخیص چهره سه بعدی هواوی میت 20 پرو امنیتی کمتر از Face ID اپل دارد؟
با بررسیهای انجام شده، متاسفانه این موضوع یک اشتباه برنامهای نبوده است. برای کسب اطمینان از این مسئله، آنها چندین بار پروفایل ذخیره شده در برنامه تشخیص چهره گوشی هواوی میت 20 پرو را پاک کرده و مجدداً چهره خود را به این گوشی شناساندهاند اما در هر بار تکرار، متاسفانه سیستم تشخیص چهره هواوی میت 20 پرو با دیدن چهره همکار مشابه با پروفایل ذخیره شده در برنامه تشخیص چهره، فریب خورده و باز شده است. اگرچه فارغ از این نقص، گوشی بدون هیچ مشکلی کار میکند.
به منظور توضیح بیشتر، این مشکل اغلب روی سیستم تشخیص چهره دو بعدی که بهطور کلی نرمافزار آنها بر پایه مشخصات عمومی فیزیکی چهره ثبت شده است بهوجود میآید. در همین رابطه، برخی از کاربران تنها با یک عکس ساده موفق به فریب برنامه قفل چهره گوشی وان پلاس 6 شدند. همچنین مشکلاتی از این دست در برنامه تشخیص چهره اسمارت فونهای سامسونگ نیز وجود داشته که تنها این برنامه با نشان دادن یک عکس سلفی در گوشیهای دیگر فریب خورده و بازگشایی شده است. علاوه بر این، تولیدکنندگان نیز بر امنیت بسیار پایین سیستم تشخیص چهره دو بعدی نسبت به حسگرهای اثر انگشت تاکید کردهاند و همواره بر غیرممکن بودن خرید توسط این سیستم تشخیص چهره تاکید دارند.
برای کسب اطمینان از این موضوع، آنها چندین بار پروفایل ذخیره شده در برنامه تشخیص چهره گوشی همراه هواوی میت 20 پرو را پاک کرده و مجدداً چهره خود را به این گوشی شناساندهاند اما در هر بار تکرار این مسئله، متاسفانه سیستم تشخیص چهره Huawei Mate 20 Pro با دیدن چهره همکار مشابه با پروفایل ذخیره شده در برنامه تشخیص چهره فریب خورده و باز شده است.
اما سیستم تشخیص چهره سه بعدی در گوشیهایی مانند Huawei Mate 20 Pro و اوپو فایند ایکس و همچنین آیفون 10 اس امنیت بسیار بالاتری دارند. سنسورهای تشخیص چهره سه بعدی بهمنظور اسکن صورت، در زمانی حدود یک هزارم ثانیه، هزار نقطه را اسکن و با یکدیگر مقایسه میکنند. این سنسورها در گوشیهای هواوی میت 20 پرو و آیفون 10 و آیفون 10 اس بهطور مشابه 30000 نقطه را در چهره اسکن و با یکدیگر مقایسه میکنند، در حالی که تکنولوژی O-Face در گوشی اوپو فایند ایکس تنها 15000 نقطه را برای شناسایی چهره اسکن میکند.
کلام آخر
البته باید این را در نظر گرفت که هنوز گوشی Huawei Mate 20 Pro بهصورت رسمی به بازار جهانی معرفی نشده و این کارخانه چینی قادر است تا 26 اکتبر 2018 به بهبود مشکلات مطرح شده بپردازد. این امکان نیز وجود دارد که مشکل مربوط به سنسورهای تشخیص چهره سه بعدی تنها یک نقص در تولید سختافزاری باشد. باید اذعان داشت که این اسمارت فون علاوه بر سنسور تشخیص چهره سه بعدی، دارای قابلیت حسگر اثر انگشت در زیر صفحه نمایش نیز هست.
در نهایت آیا این مدرک نشان از این ندارد که سنسور تشخیص چهره به تنهایی برای امنیت گوشیهای هوشمند کافی نیست؟ نظرات خود را در این رابطه با ما به اشتراک بگذارید.