محققان با استفاده از ماده ای شبیه به گرافن، موفق به ساخت نوعی ریزپردازنده دوبعدی شدند که قابلیت انعطاف پذیری بالایی دارد. این ریزپردازنده به طرز شگفت انگیزی منعطف بوده و محققان معتقدند میتوانند از این ماده برای ساخت انواع باتری، حسگر و چیپ ست استفاده کنند.
ساخت این ریزپردازنده میتواند اولین گام برای توسعه ریزپردازنده های دو بعدی نیمه رسانا باشد. ماده ای که در ساخت این نوع ریزپردازنده به کار رفته دارای خاصیت انعطاف پذیری بالایی بوده و میتواند در ساخت گجت های پوشیدنی و حسگر ها مورد استفاده قرار گیرد. به ویژه با پیشرفت چشمگیر دنیای تکنولوژی، میتوان این انتظار را داشت که به زودی تلفن های هوشمند همراهی به بازار معرفی شوند که کاملا منعطف باشند. در این صورت دیگر هرگز نگران شکستن و آسیب دیدن تلفن های هوشمند گران قیمت بر اثر ضربه و یا افتادن نخواهیم بود.
امروزه نیمه رساناها و نمایشگرها به میزان قابل توجهی باریک ساخته میشوند اما هنوز هم تابع ساخت آنها بر اساس مواد فیزیکی سه بعدی است که در برابر ضربه و شکستن بسیار آسیب پذیر هستند. اما مواد دوبعدی مانند گرافن تنها از یک لایه اتم یا مولکول ضخیم ساخته شده اند که این امر موجب منعطف بودن آنها خواهد شد.
البته باید این موضوع را یادآور شویم که در حال حاضر این نوع ریزپردازنده های انعطاف پذیر برای اینکه بتوانند در گجت ها مورد استفاده قرار گیرند بسیار ضخیم هستند و تنها توانایی پردازش 1 بیت اطلاعات را دارند.
آخرین مدل ریزپردزانده 64 بیت شرکت اینتل بسیار باریک تر از این ریزپردازنده منعطف میباشد. اما باید این موضوع را هم در نظر داشته باشیم که شرکت اینتل طی گذر 64 سال توانست قدرت ریزپردازنده های خود را از 4 بیت به 64 بیت ارتقا دهد.
با این حال و با درنظر گرفتن میزان سرعت پیشرفت علم و تکنولوژی در دنیای امروز امیدواریم هرچه سریع تر شاهد معرفی ریزپردازنده های منعطف قابل استفاده در گجت ها باشیم.