عینک های هوشمند در باند فرودگاه ها هم کاربرد دارد. عینک های هوشمند به کارکنان فرودگاه اجازه می دهد تا با این عینک ها بلافاصله جزئیات بار را بتوانند اسکن کنند و ببینند. اکنون در بهترین فرودگاه های جهان با واقعیت افزوده می توان در سریع ترین زمان ممکن کارها را به انجام رساند.
مسافران در فرودگاه چانگی سنگاپور ممکن است به زودی متوجه بشوند که زمان انتظار برای پروازشان نسبت به قبل کوتاه تر شده است. در این فرودگاه قرار است از فناوری واقعیت افزوده کمک گرفته شود تا بار مسافران را اسکن کند و بارکدهای لازم را برای آن صادر کند.
این تکنولوژی که واقعیت افزوده یا همان AR نام دارد در قالب عینک هوشمند قرار است به کمک پرسنل فرودگاهی بیاید. این عینک هوشمند دستورالعمل های مربوط به کارکنان را اجرایی سازی می کند.
به عنوان مثال، وقتی یک محموله بار روی زمین قرار دارد ، این عینک هوشمند می تواند بارکد مجازی برای آن تعریف کند و آن را اسکن کرده و محتویات آن را رصد کند. با این عینک به صورت سریع می توان محتویات بار یا محموله را رصد و چک کرد.
دوربین های نصب شده در عینک هوشمند نیز اجازه می دهد تا کارکنان مرکز کنترل بتوانند نظارت دقیقی بر محموله بار داشته باشند. این عینک هوشمند می تواند در زمان واقعی اطلاعات را به اتاق کنترل منتقل کند و پرسنل اتاق کنترل هم در جریان همه چیز قرار می گیرند.
عینک هوشمند توسط شرکت ووزیکس ( Vuzix ) ساخته شده و نرم افزار سفارشی آن نیز توسط شرکت طراح سیستم های واقعیت افزوده AR یعنی Eon Reality ساخته شده است.
شرکت حمل و نقل فرودگاه چانگی با این روند جدید می تواند زمان بارگیری را از 60 دقیقه به 45 دقیقه کاهش دهد. به این ترتیب زمان انتظار برای مسافران کوتاه تر و زمان حمل و نقل برای حمل و نقل هوایی کوتاه تر می شود.
در حال حاضر چالش اصلی در مورد محدودیت هایی مانند ارسال محدود اطلاعات در زمان واقعی در این سیستم وجود دارد. در گذشته دستورالعمل های بارگیری دستی مورد استفاده قرار می گرفتند ولی با سیستم جدید و و سر و صدای محیط گاهی لازم است صحبت هایی بین پرسنل و یا پرسنل با اتاق کنترل صورت گیرد که در ازدحام فرودگاه انجام این کار سخت است و باید با صدای بلند صحبت ها انجام شود. بعلاوه قطعا در شروع کار عینک هوشمند محدودیت هایی دارد که به مرور برطرف خواهد شد.
مثلا وقتی عینک هوشمند کاملا شارژ شده باشد تا مدت زمان یک ساعت شارژ دارد و بعد باید مجددا شارژ شود یا در قسمت دسته عینک باید یک بسته باتری متصل شود که خود این کار نوعی حمل بار اضافی برای کاربر عینک خواهد بود و در صورت استفاده از باتری ، عینک تا پنج ساعت شارژ خواهد داشت.
این به این معنی است که عینک میتواند در بهترین حالت فقط به مدت شش ساعت شارژ داشته باشد. در صورتی که ساعت کاری حداقل هشت ساعت است.
البته باید بگوییم پرسنل خیلی سریع به استفاده از عینک عادت می کنند. تخمین زده شده که کارمندان فرودگاه حداکثر ظرف مدت یک هفته به زدن عینک و کار با آن خو گرفته و عادت می کنند تا از آن استفاده کنند.
حدود 600 نفر از کارمندان این فرودگاه قرار است برای استفاده از این عینک آموزش ببینند. این شرکت امیدوار است تا عینک هوشمند را تا اواسط سال 2018 به طور کامل در این فرودگاه اجرایی سازی کند.
