گوگل به مشتریان خود اطمینان داده که هوش مصنوعی گوشیهای پیکسل 3 درون خود این گوشیها است و هیچ بخشی از اطلاعات شخصی کاربران به سرورهای ابری گوگل ارسال نمیشود.
گوشیهای هوشمند امروزی ما هوشمندتر از گذشته شدهاند که بیشتر آن به خاطر ورود فناوری هوش مصنوعی به درون قابلیتهای نرمافزاری بوده است. اما این روند استفاده از هوش مصنوعی، خیلی پیش از اینها و حتی پیش از آنکه گوشیهای امروزی قدرت کافی برای پردازش، یادگیری و دریافت اطلاعات مورد نیاز برای کار در این فناوری را داشته باشند، شروع شده بود. از جهاتی، این گوشیها هنوز به مرحلهای نرسیدهاند که به دریافت اطلاعات بپردازند. اما گوگل تصور میکند که زمان و سختافزار لازم را در اختیار دارد تا بتواند هوش مصنوعی مورد نظر را روی گوشیهای پیکسل 3 به کار بگیرد و دادهها را به صورت خصوصی نگاه دارد و از درز پیدا کردن این اطلاعات در فضای ابری و همین طور محیطهای دیگر جلوگیری نماید.
دو تا سه سال قبل و در اوایل ظهور این فناوری، تقریبا تمامی فرآیندهای مرتبط با هوش مصنوعی گوشیهای هوشمند، در سرورهای راه دور اجرا میگردید. البته جای تعجب نداشت که چنین قابلیتهای هوش مصنوعی در فناوریهای دستیار هوشمند که میبایست به تشخیص صدا و پردازش زبان طبیعی میپرداختند، روی کامپیوترهای بسیار قدرتمندتر در فضای ابری انجام گردند. علاوه بر اینکه، آنها هر از گاهی نیز باید جستجوهای اینترنتی انجام دهند.
اما این روزها، قابلیتهای هوش مصنوعی کارهایی فراتر از تنها تشخیص آب و هوا و پاسخ دادن به سوال ما در مورد چند ساله بودن بازیگر محبوبمان انجام میدهند. از شناسایی صورت در اپلیکیشن دوربین گرفته تا تماس از طریق صفحه نمایش، همگی توسط این فناوری اجرا میشوند و در واقع اطلاعات شخصی بسیار بیشتری مورد پردازش قرار میگیرد. هنگامی که آن هوش مصنوعی یا فضای ابری برای گوگل باشد، شاید خیلیها به این مسئله مشکوک شوند.
به همین خاطر است که گوگل نهایت تلاش خود را به کار گرفته تا خیال مصرفکنندگان را از این بابت راحت نماید و حتی در حالی که گوشیهای پیکسل 3 و پیکسل 3 XL به لطف هوش مصنوعی قدرتمندتر از گذشته شدهاند، اطلاعات را میتوانند بیشتر به حالت خصوصی و مختص کاربر درآورند. تمهیدات ویژهای به کار گرفته شده تا قابلیتهای هوش مصنوعی که با اطلاعات قابل شناسایی مانند تصویر چهره، تماس صوتی و موارد دیگر سروکار دارند، همگی درونِ خودِ گوشی پردازش شوند و نه روی فضای ابری. بخشی از این امکان، به لطف قدرت پردازندههای گوشیهای هوشمند نوین امروزی و بخش دیگر به خاطر مهندسی دوباره چارچوب هوش مصنوعی گوگل اتفاق افتاده است.
کلام آخر
با این وجود، گفته میشود که تمامی فناوریهای هوش مصنوعی این گوشیها درون آنها به کار نرفته است. بخش یادگیری ماشین آنها همچنان نیاز به پردازش اطلاعات و اعداد بسیاری دارد که همین مسئله فشار بسیار زیادی را به گوشیها وارد مینماید. هنگامی که هوش مصنوعی نیاز به دسترسی به خدمات آنلاین داشته باشد، طبیعتا باید این محدودیتها را کنار بزند. گفته میشود که گوگل به کاربران خود اطمینان داده که وقتی به اسکرین گرفتن از تماسهای خود میپردازند یا هنگامی که گوشی به تشخیص لبخند آنها میپردازد، هیچ اطلاعاتی به سرورهای ابری و یا برای افراد غیرمجاز ارسال نمیشود. در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.