پس از مدتها انتشار شایعات مختلف، سرانجام شاهد معرفی سری میت 20 از سوی هواوی بودیم. گوشی میت 20 پرو را میتوان گل سرسبد این خانواده دانست که در ادامه برخی از شاخصترین مشخصات آن را مرور خواهیم کرد.
گوشی میت 20 پرو هواوی (MATE 20 PRO) را میتوان تلفیقی از بهترین گوشیهای هوشمند موجود در بازار دانست. این محصول دارای نمایشگری 6.4 اینچی لبه خمیده مشابه با گلکسی نوت 9 است، همچون گوشی ویوو Nex دارای سنسور اثر انگشت یکپارچه شده با نمایشگر است، مانند الجی V40 دارای 3 دوربین قدرتمند است و مشابه با آیفون ایکس و اوپو Find X دارای سنسور تشخیص چهره سهبعدی است.
بدون شک هواوی با گردآوری این ویژگیها در یک گوشی گام بلندی برای تبدیل شدن به بزرگترین تولید کننده گوشی هوشمند در جهان برداشته است. از آنجا که قد و قواره این محصول شبیه به گلکسی نوت 9 است، شاید در نگاه اول خواستار مقایسه این دو باشیم.
هواوی نیز با توجه به همین موضوع در مراسم روز گذشته مدعی شد که به لطف تراشه کرین 980 تعبیه شده در گوشی میت 20 پرو، برنامهها 14 درصد سریعتر و 22 درصد پایدار از گلکسی نوت 9 اجرا میشوند؛ اما ویژگی منحصر به فرد دیگر این گوشی امکان شارژ کردن سایر دستگاههای پشتیبانی کننده از استاندارد Qi است!
به عنوان مثال میتوانید گوشی گلکسی نوت 9 یا آیفون XS دوستتان را بر روی میت 20 پرو خود قرار دهید تا شارژر شوند! این روند شارژ معکوس را پیشتر در سری نوت سامسونگ هم مشاهده کردهایم، با این حال اولین باری است که به صورت عملی و بیسیم ارائه میگردد.
قلب پرچمدار جدید هواوی را تراشه هشت هستهای کرین 980 به تپش در میآورد. هواوی در طول سه سال گذشته، روی پردازنده کرین 980 کار کرده و در این راستا سه حوزه بوده که هواوی روی آنها فعالیت بیشتری داشته و آن هم مواردی همچون قدرت، بهینگی، هوشمندی و قابلیت اتصال است. کرین 980 دارای 6.9 میلیارد ترانزیستور است که دقیقا مشابه با عددی است که اپل موفق شده تا روی A12 بایونیک مورد استفاده قرار دهد.
کرین 980 متشکل از هستههای برند ARM است. پردازنده مرکزی کرین 980 از هستههایی از نوع Cortex-A76 و پردازنده گرافیکی آن از هستههای Mali-G76 تشکیل شدهاند. هواوی ادعا کرده که کرین 980 به میزان 78 درصد از نظر سرعت CPU و همین طور 45 درصد از نظر GPU در مقایسه با نسل قبلی سریعتر عمل میکند. بهینگی مصرف انرژی به میزان 57 درصد و GPU به میزان 178 درصد در مقایسه با نسل قبلی است. این پیشرفتها باعث میشوند تا کرین 980 در مقایسه با پردازندههای دیگر بسیار سریعتر بوده و عملکرد بهتری داشته باشد.
از نظر هوشمندی نیز، باید گفت که هواوی با استفاده از پردازش ویدئویی آنی، سرعت NPU را به میزان دو برابر رسانده و همچنین قابلیت شناسایی 4500 تصویر را در هر دقیقه ارائه میکند. در بخش حافظه، هواوی گفته که کرین 980 بیست درصد پهنای باند بهتری را نسبت به اسنپدراگون 845 دارد و مصرف انرژی آن هم 22 درصد کمتر است.
با گذشتن از ویژگیهای تراشه اصلی، گوشی میت 20 پرو هوای احتمالاً میتواند بیشترین امتیاز را از DxO کسب کند. این محصول در قاب پشتی از دوربین 3 گانه بهره برده است. یکی از مزایای دوربین سه گانه هواوی را باید توانایی ثبت تصاویر دارای رزولوشن بالا دانست، چراکه وضوح تصویر سنسور اصلی مجهز به گشودگی دریچه دیافراگم f/1.8 آن، برابر 40 مگاپیکسل است! یکی دیگر از سنسورها تله فوتو بوده و بزرگنمایی اپتیکال و بدون کاهش کیفیت 3 برابری را به ارمغان میآورد. درنهایت با یک سنسور 20 مگاپیکسلی از نوع اولترا واید رو به رو هستیم که امکان عکاسی با زاویه بسیار باز را فراهم میکند. نکته قابل توجه یکسان نبودن بزرگی دریچه هیچ کدام از سنسورهای سه گانه این محصول است.
با میت 20 پرو هوای میتوانید جزئیات تحرکها را خیلی راحت ضبط کنید و از لحظات گذرای شادی، بلافاصله فیلم بگیرید. همچنین فلاش دوگانه تطبیقی باعث ثبت هرچه روشنتر تصاویر و کاهش نویز در مکانهایی با نور کم میشود. در سوی دیگر فناوری master AI 2.0 برای پردازش تصویری قدرت فوقالعادهای به این گوشی داده تا جایی که اشیا را در قسمتهای مختلف در آسمان تشخیص داده و تصویر متناسبی خلق میکند. هوش مصنوعی این سیستم صحنهها و حتی اشیای مختلف را تشخیص داده و عناصر مختلف همچون سرعت شاتر، میزان نوردهی، وایت بالانس و دیگر موارد را بر اساس آن تغییر میدهد.
همانند اغلب گوشیهای پرچمدار 2018 اندرویدی و حتی آیفونهای جدید، گوشی میت 20 پرو هوای نیز از نمایشگری که در وسط آن یک بریدگی تعبیه شده بهره میبرد. اندازه این بریدگی نه کوچک است و نه کم عریض؛ البته نمونه به کار رفته در این مدل و پیکسل 3XL با یکدیگر قابل قیاس نیست چراکه ناچ موجود در میت 20 پرو میزبان دوربین سلفی و سنسور تشخیص چهره سهبعدی است. در حال حاضر تنها چند شرکت انگشت شمار به فناوری توسعه سیستم تشخیص چهره سهبعدی در گوشیهای هوشمند دست پیدا کردهاند که اکنون هواوی نیز در زمره آنها قرار گرفته است.
البته شرکت چینی به همین قابلیت بسنده نکرده است، طوری که شاهد به کار گیری سنسور اثر انگشت یکپارچه شده با نمایشگر هم در میت 20 پرو هستیم. هنوز مشخص نیست که هواوی از فناوری کدام شرکت در ساخت این سنسور استفاده کرده است، با این حال امیدواریم که سنسور این گوشی از نوع نوری نباشد و سرانجام شاهد ارائه یک نمونه عملیاتی از فناوری التراسونیک باشیم.
درنهایت شاهد استفاده از باتری 4,200 میلیآمپر ساعتی در پرچمدار جدید هواوی هستیم که بر اساس شایعات از پیش درز کرده، با شارژر بیسیم 40 واتی سازگاری دارد. قیمت شارژر گوشی نیز مناسب می باشد.
هواوی نه تنها به ارتقا چشمگیر و قابل تحسین مشخصات سخت افزاری و قابلیتهای جانبی توجه داشته، بلکه در ساخت قاب پشتی میت 20 پرو از فناوری انحصاری جدید تحت عنوان Hyper Optical Pattern نیز استفاده کرده است که به موجب آن از لغزنده بودن قاب جلوگیری میشود و دیگر خبری از به جای ماندن اثر انگشت در قاب پشتی نخواهد بود. درنهایت گفتن این نکته هم خالی از لطف نیست که گوشی میت 20 پرو هواوی با پشتیبانی از گواهینامه عایقی IP68، حافظه رم 6 گیگابایت و حافظه داخلی 128 گیگابایتی از همین امروز با قیمت 1,049 یورویی قابل سفارش است.