طبق آخرین گزارشهای آژانس بینالمللی انرژی، تا سال 2023 ظرفیتهای زیادی برای جایگزین کردن سوختهای فسیلی با انرژی پاک به وجود خواهد آمد.
مجمع بینالمللی تغییرات آبوهوایی (Intergovernmental Panel on Climate Change) در این هفته طی گزارشی، فاجعه آب و هوایی بیسابقهای را در دهه آینده پیشبینی کرد که بدون شک یادآور وضعیت شکننده سیاره ما است. در همین حال، پیشبینیهای جدید آژانس بینالمللی انرژی (IEA) از ظرفیت انرژی تجدیدپذیر جهانی در آینده، تصویری بسیار امیدوار کننده ارائه کرده است که پیش بینیمیکند یک جهش گسترده در انرژی پاک در طی پنج سال آینده، البته به شرط اعمال سیاست ها و مقررات لازم، رخ خواهد داد.
آژانس بینالمللی انرژی در گزارشی با نام Renewables 2018 که طی روزهای اخیر منتشر شده است، انرژی زیستی مدرن، شامل سوختهای زیستی مایع تولید شده از گیاهان، بیوگاز تولید شده توسط هضم بیهوازی و سیستمهای گرمایشی با چوب پلت که از پودر چوب به منظور سوزاندن جهت تولید انرژی استفاده میکنند را بیش از هرچیزی دارای توان بالقوه برای ایجاد بزرگترین رشد در منابع تجدیدپذیر انرژی از حالا تا سال 2023 میداند. IEA همچنین به اهمیت انرژی زیستی مدرن در توسعه «یک مجموعه قوی تجدیدپذیر و تضمین یک سیستم انرژی امنتر و پایدارتر» اشاره میکند.
انرژی زیستی یا بیو انرژی (Bioenergy) نوعی انرژی تجدیدپذیر محسوب میشود که از منابع زیستی حاصل میگردد. این مفهوم ارتباط نزدیکی با بیومس که از منابع زیستی بدست میآید، دارد.
مدیر عامل اجرایی IEA دکتر فیث بیرول در بیانیهای گفت:
انرژی زیستی مدرن غول نادیده گرفته شدهای از انرژی تجدیدپذیر است. سهم این انرژی در مصرف کل انرژیهای تجدید پذیر در جهان، امروز حدود 50 درصد است؛ به عبارت دیگر سهم این انرژی، روی هم رفته با انرژی آبی، بادی، انرژی خورشیدی و سایر انرژیهای تجدیدپذیر برابری میکند. ما انتظار داریم که انرژی زیستی مدرن چشم اندازهای بزرگی را برای رشد بیشتر، پیشرو داشته باشد.
خبرگزاری بلومبرگ روز یکشنبه گزارش داد که مطابق با یک سناریوی پیشبینی، ما تا سال 2023 شاهد 1.3 تراتوات انرژی پاک اضافه خواهیم بود. بخشی از این انرژی تجدیدپذیر از طریق انرژی خورشیدی تأمین خواهد شد:
پیشبینی میشود ظرفیت انرژی خورشیدی (PV) تقریبا معادل 600 گیگاوات، بیش از تمام سایر فناوریهای تجدید پذیر انرژی، یا دو برابر ظرفیت کل انرژی ژاپن باشد و تا پایان دوره پیشبینی تا 1 تراوات نیز افزایش یابد. به رغم تغییرات اخیر سیاستها، چین همچنان رهبر مطلق حوزه انرژی خورشیدی است و تقریبا 40 درصد از ظرفیت جهانی انرژی خورشیدی را در سال 2023 در دست خواهد داشت. ایالات متحده همچنان دومین بازار رشد انرژی خورشیدی خواهد بود و هند، با افزایش چهار برابری ظرفیت، در جایگاه بعدی خواهد ایستاد.
این گزارش همچنین، اهمیت «سیاستهای مناسب و طراحی بازار» به عنوان اولویت برای موفقیت رشد انرژی های تجدید پذیر را برجسته میکند. همانطور که بیرول در بیانیه خود در این گزارش خاطرنشان کرد:
سیاستهای درست و مقررات پایدار سختگیرانه برای دسترسی به پتانسیل کامل انرژیهای پاک، ضروری است.
سخن پایانی
برای اطلاع بیشتر از اخبار علمی با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.
