با وجود اینکه استفاده از فناوری تشخیص چهره به نوعی حریم شخصی را نقض میکند، دولت هند اعلام کرده است که به زودی فرودگاههای این کشور مجهز به فناوری تشخیص چهره خواهند شد.
تقریبا تمام دنیا سراغ استفاده از سیستمهای تشخیص چهره در اماکن مختلف از جمله فرودگاهها رفتهاند، گرایش جهانی که البته بسیار مایه آزار و نگرانی حامیان حریم شخصی است و آن را به نوعی ناقض حریم شخصی افراد میدانند. این درحالی است که بسیاری از کشورهای دنیا مانند آمریکا و سنگاپور درحال حاضر از فرودگاههای مجهز به فناوری تشخیص چهره بهره میبرند. حال شنیدهها حاکی از این هستند که هندوستان نیز در صدد نصب و به کارگیری سیستم تشخیص چهره در فرودگاههای این کشور است. دولت هندوستان هدف از تجهیز فرودگاههای هند به این فناوری را کمک به رفع ازدحام و شلوغی در فرودگاههای این کشور عنوان کرده است.
اسکنرهای تشخیص چهره و هویت مسافران در فرودگاههای بینالمللی که میزبان حجم زیادی از مسافران در روز هستند، این امکان را فراهم میکنند تا هویت مسافران در کمترین زمان ممکن و بدون نیاز به چک کردن گذرنامه و چهره مسافران توسط ماموران فرودگاه شناسایی شود. فناوری تشخیص چهره از خطای انسانی و احتمال بروز مشکلات و خطرات احتمالی پیشگیری خواهد کرد.
نایان چوبیی (Nayan Chubey) وزیر امور خارجه هندوستان میگوید:
در بخش مسائل امنیت کشور از مزیت فناوری تشخیص چهره برای تعیین هویت و تایید مسافر در نقاط بازرسی به روش غیرتهاجمی استفاده خواهیم کرد.
همانطور که در ابتدای خبر اشاره شد، این فناوری چندان به مذاق طرفداران حریم شخصی خوش نیامده است، که به کارگیری آن در هندوستان نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود. دویش آگاروال (Devesh Agarwal) سردبیر وبسایت هواپیمایی بنگلور (شهری در کشور هند) در گفتگو با خبرگزاری فرانسه (AFP) گفت که دغدغههایی وجود دارد مبنی بر اینکه آیا چنین سیستمی توانایی حفاظت از حریم خصوصی مناسبی در اختیار دارد یا خیر؟ و اینکه آیا امنیت مسافران با استفاده از این فناوری به خطر میافتد.
در وهله نخست همه چیز بسیار عالی و شیک به نظر میرسد. اما مشخص نیست که دادهها چگونه ذخیره میشوند و چه اتفاقی برای دادههای ذخیره شده شهروندان خواهد افتاد… آیا موسسات خصوصی اقدام به جمعآوری اطلاعات بیومتریک افراد میکنند؟
کلام آخر
برای یافتن پاسخ این سوالها باید همه چیز را به زمان سپرد و صبر کرد تا زمان موعد فرا برسد یا اینکه میتوان کابوس وحشتناکتری را تصور کرد که این فناوری تعیین هویت نشتی داشته باشد و اطلاعات جمعآوری شده مردم بهدست هکرها بیفتد یا به سرقت برود. در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.
