پلیس فدرال آمریکا قفل آیفون 10 یک مظنون را به کمک فناوری تشخیص چهره شکست

آیفون 10
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

اپل بارها در برابر درخواست شکستن قفل آیفون مقاومت کرده است اما پلیس فدرال آمریکا اصرار دارد که برای انجام تحقیقات خود قفل گوشی اپل را بشکند. حالا اولین مورد تأیید شده در خصوص استفاده FBI از فناوری تشخیص چهره به تازگی گزارش شده است.

اپل بارها در برابر درخواست شکستن قفل آیفون مقاومت کرده و بسیاری از مدیران کمپانی‌های عظیم جهان از جمله فیسبوک، گوگل و توییتر نیز از تصمیم تیم کوک برای خودداری از همکاری با FBI حمایت کرده‌اند. یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌های مدافعان و کارشناسان حریم خصوصی، نبود قانون‌گذاری و سهل‌انگاری نسبت به استفاده از این فناوری است. آیا می‌توان به عدالت و درستکاری پلیس در استفاده از این فناوری اعتماد کرد؟

بنابر متمم پنجم قانون اساسی ایالات متحده آمریکا (Fifth Amendment)، هیچ‌کس در هیچ مورد کیفری به ادای شهادت علیه خود مجبور نبوده و از زندگی آزاد و دارایی خویش بدون طی مراحل قانونی لازم، محروم نخواهد شد. واضح است که تا زمانی که هیچ قانون خاصی در مورد استفاده از فناوری تشخیص چهره در مراحل اولیه دستگیری وجود نداشته باشد، دادگاه همچنان در مورد اینکه آیا استفاده از تشخیص چهره نقض متمم پنجم قانون اساسی خواهد بود یا نه، درگیر خواهد بود.

آیفون 10

اولین مورد تأیید شده در خصوص استفاده پلیس فدرال آمریکا از فناوری تشخیص چهره به اتفاق روز 10 آگوست برمی‌گردد. دیوید نایت، افسر ارشد FBI در خلال تحقیقات یک پرونده سوءاستفاده از کودکان در خانه شخصی به نام گرنت میچالسکی، در شهر کلمبوس اوهایو، او را وادار می‌کند تا صورتش را جلوی گوشی آیفون 10 خود بگیرد، تا بتواند با استفاده از فناوری تشخیص چهره قفل دستگاه را باز کند. میچالسکی در نهایت متهم به دریافت و نگهداری پورنوگرافی کودکان شد. تحقیقات روی مکالمات او در پیام‌رسان Kik، از جمله چت با کسی که واقعا یک افسر مخفی پلیس بود، حقایق را بر ملا ساخت.

اما تنها برخی از این اطلاعات از آیفون بدست آمد. با توجه به اینکه FBI رمز عبور میچالسکی را نداشت، پس از آنکه دستگاه بیش از یک ساعت قفل شده بود، بدون رمز عبور نمی‌شد به اطالاعات دسترسی داشت. نایت متوجه شد که نمی‌تواند چیزهایی مانند استفاده از اپلیکیشن‌ها یا فایل‌های پاک شده را اسکن کند، اما افزود که می‌داند اداره کل پلیس کلمبوس و اداره تحقیقات اوهایو دارای «دستگاه‌های فناوری هستند که می‌توانند بدون رمز عبور اطلاعات مورد نیاز پلیس را از اپل‌های قفل شده استخراج کنند». احتمال دارد که این ارگان‌ها با استفاده از سخت افزارهای ارائه شده توسط Cellebrite یا Grayshift موفق شده باشند تا رمز عبور آیفون را پشت سر بگذارند. خوب است بدانیم که Cellebrite، شرکت امنیتی اسرائیلی است که ادعا کرده است که قادر به دور زدن امنیت دستگاه‌های iOS 11 و نسخه‌های قدیمی‌تر از جمله آیفون 8 و آیفون 10 است.

وکیل میچالسکی، استیون نولدر، به مجله فوربز گفت که FBI از Cellebrite استفاده کرده است اما تا کنون موفق به کسب چیز مفیدی نشده است. او همچنین اظهار داشت که پلیس در حال استفاده از boilerplate، زبان واحد برای هماهنگی بیشتر بین کدهای یک فریم ورک است.

استفاده از فناوری حسگر اثر انگشت سال‌ها است که حتی در مورد جسد افراد هم در تحقیقات پلیس مورد استفاده قرار می گیرد؛ اگر چه مجاز بودنش از نظر قانونی هم‌چنان بحث برانگیز است و البته برخی معتقدند که استفاده از این فناوری برای تحقیقات پلیسی ضروری است زیرا طبق قانون نمی‌توان مظنونین را مجبور کرد که کد عبور خود را فاش کنند. ابزارهای قانونی عادی اغلب در برابر رمزگذاری کامل دیسک و سایر اقدامات امنیتی در IOS شکست می خورند.

Cellebrite و Grayshift به تازگي قراردادهاي عمده‌اي با سرويس امنیت ايالات متحده به ترتیب با ارزش 780 هزار و 484 هزار دلار بسته‌اند. Grayshift همچنین یک قرارداد 384 هزار دلاری با اداره گمرک مهاجرت منعقد کرده است.

کلام آخر

برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین می‌توانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 2 میلیارد دلار
    فیلم Ne Zha
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 389 میلیون دلار
    فیلم Captain America: Brave New World
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 125 میلیون دلار
    فیلم Dog Man
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 113 میلیون دلار
    فیلم Bridget Jones: Mad About the Boy
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 90 میلیون دلار
    فیلم Mickey 17
    اکران: 07 مارس 2025