محققان آکادمی چشمپزشکی آمریکا مدعی هستند که به رغم ادعاهای تبلیغات و سرتیترهای خبری، شواهدی مبنی بر اینکه نور آبی گوشیهای همراه به سلامت چشم آسیب میرساند، در دست نیست.
نور آبی که از گوشیهای هوشمند منتشر میشود، ممکن است در خواب شما اختلال ایجاد کند، اما به رغم ادعاهای تبلیغات و سرتیترهای خبری، شواهدی مبنی بر آسیب این نور آبی به سلامت چشم در دست نیست.
آکادمی چشم پزشکی آمریکا اخیرا تایید کرده است که: «نور آبی گوشی هوشمند، برای بینایی مضر نیست.» این مرکز این موضوع را در پاسخ به مطالعهای گفت که در تابستان امسال منتشر شد و ادعا میکرد که این نور آبی به همراه یک ماده شیمیایی که به طور طبیعی در برخی از سلولهای چشم یافت میشود، میتواند به سلول چشم آسیب برساند. محققان آکادمی چشمپزشکی میگویند که در تحقیق مذکور از سلولهای واقعی چشم انسان استفاده نشده است؛ چرا که چشم ما دارای نوعی سیستم دفاعی در برابر این نوع آسیب است (آنها در حال مطالعه یک سوال غیرمرتبط با سلامت چشم بودند؛ میتوانید در نشریه Verge بیشتر در مورد هدف و معنای این آزمایش بخوانید).
کلمه کلیدی «کوری گوشی هوشمند» (smartphone blindness) طی سال گذشته در مطالعات زیادی مشاهد شد، اما این به یک اثر موقت اشاره دارد که ممکن است اگر به یک صفحه با یک چشم نگاه کنید درحالیکه چشم دیگر بسته است، اتفاق بیفتد.
تحقیقات دیگر، مانند مطالعهای که در مورد یک اپیدمی جهانی زایل شدن بینایی بود، در واقع روی موشهایی صورت گرفته بود که در معرض نور زیادی شدید قرار داشتند. در نهایت، فکر میکنیم اگر متخصصان نگران این موضوع نیستند، جای نگرانی برای ما باقی نمیماند.
آکادمی چشم پزشکی آمریکا حتی عینک ضد نور آبی یا فیلترها را توصیه نمیکند، زیرا معلوم نیست که موثر باشد و ازطرفی نمیدانیم چه عوارض جانبی ممکن است در دراز مدت داشته باشند. این آکادمی توصیه میکند که موقع خواب گوشی هوشمندتان را در تخت خواب نگه ندارید زیرا که نور آبی آن در خواب اختلال ایجاد میکند و اگر ساعتها به صفحه موبایل خیره شویم ممکن است باعث خشکی چشم شود.
سخن پایانی
برای اطلاع بیشتر از اخبار علمی با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.