بی شک Google Assistant یک دستیار هوشمند فوق العاده برای کاربران گوشی های اندرویدی است. حتی شاید بتوان دلیل اصلی فروش گوشی های پیکسل را برخورداری از Google Assistant دانست.
در این آموزش فرض را بر این میگذاریم که اکثریت کاربران با نحوه عملکرد Google Assistant آشنا هستند و از انجام کارهای اصلی آن مانند پاسخگویی به تماس، ارسال پیام متنی، تنظیم آلارم و سایر عملیات اصلی اطلاع دارند.
خواندن اخبار توسط Google Assistant
این ویژگی در واقع مهم ترین توانایی Google Assistant به حساب می آید. شما میتوانید دستیار هوشمند خود را طوری تنظیم کنید تا اخبار داغ از منابعی که شما به آن علاقمند هستید را بخواند. بسیاری از افراد با خواندن خبر به صورت متن راحت نیستند. Google Assistant این توانایی را دارد که مانند یک گوینده خبر، اخبار را از سایت هایی که شما انتخاب کرده اید، برای شما بازگو کند.
برای فعال کردن این ویژگی در ابتدا باید وارد برنامه گوگل شوید. سپس منوی سمت چپ را باز کرده و به قسمت تنظیمات بروید. در قسمت Google Assistant بر روی Settings و سپس گزینه News کلیک کنید. در این قسمت میتوانید منابع خبری مانند CNN، BBC، Bloomberg و سایر سایت های خبری را وارد کنید. همچنین میتوانید مشخص کنید که علاقمند به کدام دسته بندی از اخبار مانند اخبار تکنولوژی، کسب و کار، ورزش، بهداشت و … هستید.
پس از اعمال تنظیمات تنها با گفتن جمله “play the news” دستیار صوتی هوشمند Google Assistant به ترتیب شروع به خواندن اخبار روز خواهد کرد. اگر خبری برای شما جذاب نبود با گفتن کلمه «بعدی» دستیار صوتی به خبر بعدی خواهد رفت.
همچنین امکان تعیین یک منبع خاص برای بازگویی اخبار نیز وجود دارد. برای مثال میتوانید به دستیار صوتی دستور دهید که فقط از یک منبع خاص اخبار را بازگو کند.
یادآوری و لیست خرید
حتما میدانید که در Google Assistant امکان یادآوری وجود دارد. اما آیا میدانستید میتوانید دستیار هوشمند خود را طوری تنظیم کنید که زمانی که در محل خاصی هستید، چیزی را به شما یادآور شود؟ برای مثال به دستیار هوشمند میگویید « زمانی که به خانه رسیدم به من یادآوری کن که زمان خوبی را همراه با خانواده ام سپری کننم». سپس کافی است محل خانه خود را در Google Assistant مشخص کنید. زمانی که به خانه رسیدید، دستیار هوشمند با تشخیص محل، موضوع را به شما یادآوری خواهد کرد. برای فعال کردن این ویژگی کافی است در برنامه گوگل، در قسمت Google Assistant وارد تنظیمات و سپس Personal Info شوید.
علاوه بر اینها، می توانید مواردی که نیاز به مکان یا موقعیت خاصی ندارند را نیز هم در دستیار هوشمند خود تنظیم کنید. برای مثال مواردی مثل «در هنگام خروج گاز را خاموش کنم» و یا «همیشه کلید ها همراه همسرم باشند». سپس تنها با گفتن جمله «من در مورد گاز چه گفتم؟» و یا « در مورد کلید ها چه گفتم؟» Google Assistant توصیه ها را به شما بازگو خواهد کرد.
در نهایت برای اینکه بتوانید چیزی را به لیست خرید خود اضافه کنید، کافی است بگویید « X را به لیست خرید من اضافه کن». گفتن تنها همین جمله باعث میشود که آن مورد در لیست خرید برنامه Google Keep و یا در بروز رسانی جدید در برنامه Google Home ذخیره شود.
همینطور برای اطلاع از لیست خرید با گفتن جمله «لیست خرید من چیست؟» میتوانید از موارد موجود در لیست خرید خود آگاه شوید. متاسفانه امکان حذف موارد از لیست تعیین شده وجود ندارد.
بررسی برنامه های پرواز و اطلاعات عمومی
کافی است از دستیار هوشمند خود در خصوص برنامه های پرواز و یا بیوگرافی افراد معروف سئوال کنید، او پاسخ خواهد داد!
تبدیل واحد ها با دستیار هوشمند Google Assistant
با این ویژگی میتوانید واحد های پولی مختلف، اندازه ها و همچنین زمان را تبدیل کنید.
ترجمه جملات
تصور کنید در هنگام سفر در کشور دیگری با زبان بومی آن ناآشنا هستید. کافی است جمله را به زبان خود بیان کنید و Google Assistant آن را به زبان مورد نظر شما ترجمه کند.
اطلاع در خصوص ترافیک مسیر
برای مثال با گفتن جمله «چقدر زمان لازم است تا به خیابان مدیسون برسم؟» Google Assistant با گفتن میزان ترافیک مسیر، زمان را به شما اعلام خواهد کرد.
پخش موسیقی و فیلم
Google Assistant قابلیت پخش موسیقی و ویدئو هنرمندی خاص از طریق فرمان های صوتی را دارد.
تنظیمات را تغییر دهید
به غیر از کنترل موسیقی و فیلم، در Google Assistant می توانید سایر تنظیات را نیز با فرمان های صوتی کنترل کنید. برای مثال دستوراتی مانند «چراغ قوه را خاموش کن» و یا «بلوتوث را خاموش کن» را بیان کنید و ببینید چه اتفاقی خواهد افتاد.
همچنین Google Assistant در تنظیمات خود قسمتی با عنوان « چه کاری می توانم انجام دهم؟» وجود دارد که برخی از کارها مانند گرفتن عکس سلفی را به شما پیشنهاد خواهد داد.
کنترل گجت های هوشمند
Google Assistant امکان کنترل کردن بعضی از گجت های هوشمند شکرت هایی مانند سامسونگ، هانی ول و … را دارد. برای فعال کردن این قابلیت کافی است وارد بخش تنظیمات و قسمت Home Control شوید.
یافتن آنچه به دنبالش هستید
بقرای مثال اگر از برنامه های گوگل مانند Google Photo استفاده میکنید میتوانید برای پیدا کردن آنچه به دنبالش هستید از Google Assistant درخواتس کمک کنید. برای مثال با بیان جمله « عکس سگ من از سال 2014 به بعد را نشانم بده» و یا «عکس هایی که من به همراه سگم هستم را نشانم بده» تصاویر مورد نظر شما نمایش داده خواهند شد.
اما دقت داشته باشید که در بیان جملات خود حتما باید از کلمه «من» استفاده کنید، زیرا در غیر این صورت با انبوهی از تصاویر ذخیره شده در کتابخانه Google Photo روبرو خواهید شد.