یکی از ویژگیهای شاخص گوشی های اپل پردازنده های A12 بایونیک تعبیه شده در این گوشیها است. این پردازنده های 7 نانومتری توسط شرکت TSMC و اپل ساخته شده و عملکرد فوقالعادهای را به ثبت رساندهاند.
کمپانی اپل، با همکاری شرکت TSMC پردازندههای جدیدی را برای آیفون های 2018 ساختهاند. این پردازنده 7 نانومتری که A12 Bionic نام دارد، نسخه بسیار بهینهتر و پیشرفتهتر نسبت به پردازنده A11 است. البته از بین سه مدل آیفون عرضه شده، دو مدل آیفون 10 اس و آیفون 10 اس مکس دارای چنین پردازندهای هستند و آیفون 10 آر هنوز مدل پردازنده خود را معلوم نکرده است. آیفونهای جدید اپل، تنها گوشیهایی هستند که هم مجهز به پردازندههای 7 نانومتری بوده و هم در مقیاس وسیع تولید میشوند. لازم به ذکر است پردازنده مدل A11 اپل از نوع پردازندههای 10 نانومتری بوده است.
چگالی تعداد ترانزیستورهای پردازنده A11 اپل، چیزی در حدود 49 میلیون ترانزیستور بر میلیمتر مربع بوده است. این عدد، در پردازنده A12 اپل به 83.9 میلیون ترانزیستور بر میلیمتر مربع افزایش پیدا کرده که حدود 70 درصد افزایش را نشان میدهد. پردازنده A12 در درون خود 6.9 میلیارد ترانزیستور دارد و نسبت به مدل قبلی یعنی A11 کارایی، مصرف انرژی و قدرت بسیار بیشتری دارد. یکی دیگر از نقاط قوت گوشیهای جدید اپل مودمهای اینترنت استفاده شده در آن است. از سال 2011 تا 2015 تنها کمپانی کوالکام مسئول تامین مودم گوشیهای آیفون اپل بود اما در سالهای 2016 و 2017 کوالکام و اینتل همکاری خود را در این زمنیه آغاز کردند. اما از سال گذشته اپل و کوالکام بر سر نقض حقوق ثبت اختراع و حق امتیاز دچار اختلافاتی شده اند. کواکلام اپل را متهم به سرقت اسرار تجاری مربوط به مودمها و ارائه آن به شرکت اینتل کرد.
با توجه به این اختلافات جای تعجبی نیست که در سال جاری، اینتل بهتنهایی مسئولیت تامین مودمهای اپل را بر دوش بکشد. احتمالا تا سال 2020 شاهد یک سری مودم بومی شرکت اپل باشیم. احتمالا اپل قصد داشته باشد برای فناوری 5G و تجهیز گوشیهای خود به آن، آستین مهندسان خود را بالا بزند!
کلام آخر
برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.