Discover the Rabby Wallet, a user-friendly tool for managing your cryptocurrencies securely. Simplify your digital asset experience at rabby wallet. Vavada casino зеркало

مقایسه بهترین پردازنده های موبایل ؛ اپل سیلیکون، اسنپدراگون یا دایمنسیتی؟

بهترین پردازنده موبایل / بهترین تراشه گوشی
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

در سال‌های اخیر رقابت بسیار نزدیکی برای ساخت بهترین تراشه گوشی میان کوالکام، اپل، سامسونگ و مدیاتک در جریان بوده است. اما کدام یک موفق‌تر ظاهر شده‌اند؟ برای پاسخ به این سوال به مقایسه پردازنده های موبایل آن‌ها بپردازیم.

وقتی صحبت از پردازنده موبایل می‌شود به جای سی پی یو گوشی از عبارت SoC استفاده می‌شود که مخفف System on Chip یعنی «سیستم روی تراشه» است. در واقع اگر بخواهیم به این سوال پاسخ دهیم که پردازنده گوشی چیست باید بگوییم که پردازنده گوشی تمامی داده های ورودی و خروجی گوشی شما را آنالیز و پردازش می کند و دستورات لازم را به بخش های مختلف برای عملکرد بهتر خواهد داد و دلیل این نامگذاری بر سی پی یو گوشی نیز به همین علت است.

هسته‌های پردازشی، واحد گرافیکی، مودم و… همه در ارتباط مستقیم با SoC هستند. حتی تعداد مگاپیکسل‌های دوربین و پشتیبانی از فیلمبرداری 8K نیز مربوط به پردازنده یا SoC دستگاه شماست. از مطرح‌ترین انواع پردازنده های موبایل می‌توان به اگزینوس، مدیاتک، اسنپدراگون و سری A اپل اشاره کرد. اما کدام پردازنده گوشی بهتر است؟ در ادامه با معرفی و مقایسه پردازنده های موبایل، همراه پلازا باشید.

همچنین می توانید با تماشای ویدیوی زیر با بهترین پردازنده های گوشی در جهان و ویژگی های آن ها بیشتر آشنا شوید:

فهرست مطالب

بهترین پردازنده های موبایل

کمپانی‌های متعددی در سراسر جهان مدل‌های مختلف از پردازنده‌های موبایل را تولید و به بازار عرضه می‌کنند. اما در این بازار متراکم، برخی کمپانی‌ها مثل کوآلکوم، سامسونگ، مدیاتک، هایسیلیکون و اپل محصولات با کیفت‌تری را نسبت به سایر رقبا ارائه کرده و در این زمینه بیشتر شناخته شده است. در  این بخش به معرفی بهترین پردازنده موبایل تولید شده توسط این کمپانی ‌ها خواهیم پرداخت و جدول رده بندی پردازنده گوشی را ارائه خواهیم داد.

۱. کوالکام اسنپدراگون (Qualcomm Snapdragon) ؛ قوی ترین CPU گوشی برای اندروید

تولیدکننده آمریکایی الاصل پردازنده‌های محبوب موبایل، اسنپدراگون است که قوی ترین CPU گوشی در دنیای اندروید را تولید می‌کند. عموما پردازنده‌های این شرکت به چهار سری عمده تقسیم می‌شوند.

سری ۴ پردازنده‌های اسنپدراگون

سری اول سری ۴ است که برای گوشی‌های پایین‌رده و ارزان تولید می‌شود. این سری معمولا از پایین‌ترین قدرت پردازشی برخوردار است.

در حال حاضر جدیدترین تراشه این سری، اسنپدراگون ۴ نسل ۲ است. این تراشه 5G با فرایند ۴ نانومتری ساخته شده و از مودم جدید اسنپدراگون X61 پشتیبانی می‌کند. به گفته کوالکام این تراشه در بخش CPU تا ۱۰ درصد عملکرد بهتری از قبل دارد و از نمایشگرهای ۱۲۰ هرتزی با رزولوشن FHD نیز پشتیبانی می‌کند. کوالکام همچنین واحد پردازش تصویر آن را بهبود داده تا نویز تصاویر و ویدیوها کاهش پیدا کرده و گوشی با سرعت بیشتری به‌صورت خودکار روی سوژه‌ها فوکوس کند.

بهترین پردازنده گوشی

با این حال نسبت به نسل قبلی شاهد پیشرفت قابل توجهی نیستیم. اسنپدراگون ۴ نسل ۱ که پیشتر معرفی شده بود نسبت به مدل قبلی یعنی اسنپدراگون ۴۸۰ پیشرفت زیادی داشت و از همیشه قدرتمندتر بود. این تراشه از فرایند ۶ نانومتری بهره می‌برد و پردازنده آن دارای ۲ هسته A78 و ۶ هسته A55 است و همچنین پردازنده گرافیکی آن نیز ۱۰ درصد سریع‌تر از نسل قبلی یعنی اسنپدراگون ۴۸۰ عمل می‌کند.

اسنپدراگون ۴ نسل ۱ هچمنین از رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز و رزولوشن 1080p در کنار اتصال 5G و وای‌فای ۵ نیز پشتیبانی می‌کند و در گوشی‌های جدیدی مثل شیائومی ردمی نوت 12 5G نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

سری ۶ پردازنده‌های اسنپدراگون

سری ۶ را بیشتر در گوشی‌های زیر ۳۰۰ دلار مشاهده خواهید کرد. در حال حاضر جدیدترین تراشه این سری اسنپدراگون ۶ نسل ۱ است که نسبت به مدل‌های قبلی قدرت پردازشی بسیار بیشتری دارد؛ به گفته کوالکام این تراشه نسبت به اسنپدراگون ۶۹۵ تا ۴۰ درصد در بخش CPU و تا ۳۵ درصد در بخش GPU عملکرد بهتری دارد.

بهترین پردازنده های موبایل

اسنپدراگون ۶ نسل ۱ همچنین با فرایند ۴ نانومتری ساخته شده و از دوربین‌های ۲۰۰ مگاپیکسلی و قابلیت ضبط ویدیو 4K نیز بهره می‌برد. این تراشه نیز در گوشی‌هایی مثل شیائومی ردمی نوت 13 5G مورد استفاده قرار گرفته است.

سری ۷ پردازنده‌های اسنپدراگون

بیشترین تراشه‌های اسنپدراگون را می‌توانید در سری ۷ پیدا کنید. این سری شامل تراشه‌های میان‌رده از مدل‌های ارزان تا گران‌قیمت است که در بسیاری از گوشی‌های اندرویدی احتمالا آن‌ها را دیده‌اید.

جدیدترین تراشه این سری اسنپدراگون ۷ پلاس نسل ۲ است که جایگزین اسنپدراگون ۷ نسل ۱ شده و با اختلاف قدرتمندترین تراشه سری ۷ به‌حساب می‌آید. این تراشه در بهار سال ۲۰۲۳ معرفی شد و شباهت خیلی زیادی به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ دارد. کوالکام در آن از فرایند ۴ نانومتری TSMC استفاده کرده است و برای پردازنده نیز به‌سراغ یک هسته X2 در کنار ۳ هسته A710 و 4 هسته A510 رفته است. البته همه مشخصات آن‌ها یکسان نیست؛ پردازنده گرافیکی این تراشه عملکرد کمی ضعیف‌تری دارد و همچنین در آن از مودم میان‌رده اسنپدراگون X62 استفاده شده است. این تراشه همچنین قابلیت ضبط ویدیو 8K را ندارد.

مقایسه پردازنده های موبایل

اسنپدراگون ۷ پلاس نسل ۲ در بسیاری از بنچمارک‌ها درخشش فوق‌العاده‌ای دارد و پا به پای اسنپدراگون ۸ نسل ۱ جلو می‌آید. اما در بنچمارک‌های گرافیکی نمی‌تواند رقیب جدی برای آن باشد. به گفته کوالکام در مقایسه با اسنپدراگون 778G این تراشه تا ۲۰ درصد در پردازش‌های گرافیکی بهتر عمل می‌کند و عملکرد آن در یادگیری ماشین نیز تا ۳۰ درصد بهبود یافته است. این تراشه همچنین از ضبط ویدیو 4K HDR پشتیبانی می‌کند. از جمله گوشی‌های موجود در بازار که با اسنپدراگون ۷ پلاس نسل ۲ عرضه شده‌اند، می‌توانیم به پوکو F5 اشاره کنیم.

سری ۸ پردازنده‌های اسنپدراگون

این سری میزبان پرچم‌داران کوالکام است. در سال ۲۰۲۲ پرچم‌دار این سری اسنپدراگون ۸ نسل ۱ بود که مشکلاتی مثل مصرف بالای باتری و افزایش حرارت را تجربه کرد و به همین خاطر پس از گذشت چند ماه کوالکام با برطرف کردن این مشکلات آن را با اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ به‌روزرسانی کرد؛ این دو تراشه در بسیاری از پرچم‌داران این سال مثل سری گلکسی S22 و شیائومی 12S اولترا حضور پررنگی داشتند.

در سال ۲۰۲۳ اما اسنپدراگون ۸ نسل ۲ جایگزین آن‌ها شد. تراشه‌ای که تا ۲۰ درصد نسبت به اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ در بخش CPU عملکرد بهتری دارد و حتی با تراشه A16 اپل در آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس قابل مقایسه است. این تراشه همچنین در بخش GPU نیز عملکرد تاحدودی بهتری دارد و همچنین مصرف باتری آن نیز بهبود پیدا کرده است. این تراشه نیز در پرچم‌داران سال 2023 مثل سری گلکسی S23 و همچنین شیائومی ۱۳ اولترا مورد استفاده قرار گرفت.

بهترین پردازنده های موبایل

اما برای سال ۲۰۲۴ کوالکام از جدیدترین تراشه پرچم‌دار خود یعنی اسنپدراگون ۸ نسل ۳ رونمایی کرده است. این تراشه دارای پیکربندی جدید هسته‌ها است و از ترکیب ۲+۵+۱ استفاده می‌کند. این تراشه همچنین اولین تراشه تماما ۶۴ بیتی کوالکام است و از اپلیکیشن‌های ۳۲ بیتی پشتیبانی نمی‌کند.

اسنپدراگون ۸ نسل ۳ در پردازش‌های گرافیکی تا ۲۵ درصد بهتر عمل می‌کند. به گفته کوالکام هسته اصلی X4 این تراشه نسبت به هسته X3 تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۲ تا ۱۵ درصد سریع‌تر است و همچنین ۴۰ درصد نیز مصرف باتری کمتری دارد. کوالکام همچنین در این تراشه تمرکز زیادی به هوش مصنوعی داشته است و پشتیبانی از Stable Diffusion و Llama 2 را به آن اضافه کرده است. به گفته این شرکت، مدل هوش مصنوعی Stable Diffusion در این تراشه سریع‌ترین عملکرد را در تمامی تراشه‌های دیگر دارد. کوالکام همچنین مدعی است که موتور پردازش عصبی اسنپدراگون ۸ نسل ۳ تا ۹۸ درصد نسبت به قبل بهبود داشته است.

انتظار می‌رود سری گلکسی S24 از جمله گوشی‌هایی باشد که با این تراشه عرضه می‌شوند. در حال حاضر شیائومی ۱۴ و شیائومی ۱۴ پرو اولین گوشی‌هایی هستند که با اسنپدراگون ۸ نسل ۳ وارد بازار می‌شوند.

2. مدیاتک (MediaTek)

بهترین تراشه گوشی / قوی ترین cpu گوشی

مدیاتک تا چند سال پیش فقط در گوشی‌های میان‌رده و پایین‌رده حضور داشت و به همین خاطر اگر در یک سایت مقایسه پردازنده گوشی به مقایسه بهترین‌ها می‌پرداختید، کمتر به نام مدیاتک بر می‌خوردید. این شرکت همچنین سهم ۴۰ درصدی از بازار گوشی‌های موبایل دارد و بیشتر، پردازنده‌های گوشی‌های شیائومی و ردمی را تامین می‌کند؛ با این حال طی چند سال گذشته، این کمپانی تایوانی رویه متفاوتی را پیش گرفته و حالا با عرضه پردازنده‌های پرچم‌داری مثل دایمنسیتی ۹۲۰۰ پلاس، تلاش کرده با بزرگانی مثل اگزینوس و اسنپدراگون و حتی اپل سیلیکون برای ساخت بهترین پردازنده گوشی رقابت کند.

این پردازنده بهترین پردازنده گوشی از این شرکت است و برای پرچم‌داران سال ۲۰۲۳ عرضه شده است. دیمنسیتی ۹۲۰۰ پلاس را می‌توان رقیب اسپندراگون ۸ نسل ۲ به‌حساب آورد. از لحاظ عملکرد به راحتی می‌تواند پا به پای این رقیب خود جلو بیاید و حتی در برخی بنچمارک‌ها از جمله AnTuTu 9 از این پردازنده هم عملکرد بهتری دارد.

به گفته مدیاتک، این پردازنده نسبت به مدل قبلی خود در عملکرد تک‌هسته‌ای به اندازه ۱۲ درصد و در عملکرد چندهسته‌ای به اندازه ۱۰ درصد بهبود پیدا کرده است. این کمپانی همچنین مدعی است، دیمنسیتی ۹۲۰۰ به اندازه ۲۵ درصد مصرف باتری کمتری دارد.

دیمنسیتی ۹۲۰۰ از نظر قابلیت‌ها نیز چیزی از رقیب خود کم ندارد. این پردازنده نیز با پشتیبانی از حافظه UFS ۴.۰، رهگیری پرتو، بلوتوث ۵.۳ و وای‌فای ۷ نیز پشتیبانی می‌کند. این پردازنده همچنین اولین پردازنده مدیاتک است که از باندهای زیر ۶ گیگاهرتز و mmWave برای اتصال ۵G پشتیبانی می‌کند.

در بخش پردازنده گرافیکی، مدیاتک از پردازنده Immortalis G715 استفاده کرده است. به گفته این کمپانی، مصرف باتری این پردازنده با وجود این که نسبت به دیمنسیتی ۹۰۰۰ یکسان است اما عملکرد آن به اندازه ۳۲ درصد ارتقا یافته است.

با این حال فعلا همه نگاه‌ها به تراشه نسل جدید آن‌ها یعنی دایمنسیتی ۹۳۰۰ معطوف است که قرار است به‌زودی معرفی شود. این تراشه براساس برخی گزارشات در بخش CPU تا ۶۵ درصد و در بخش GPU نیز تا ۵۵ درصد عملکرد بهتری نسبت به اسنپدراگون ۸ نسل ۲ دارد و باید دید می‌تواند به یکی از بهترین پردازنده های موبایل تبدیل شود یا خیر.

بهترین پردازنده های موبایل

همچنین بخوانید :

تولید انواع پردازنده های مدیاتک به خصوص میان‌رده‌ها اما همچنان ادامه دارد. سری هلیو آن‌ها در حال حاضر برای گوشی‌های ارزان و میان‌رده استفاده می‌شود. سری هلیو آن‌ها سال‌هاست جزو بهترین پردازنده‌ها برای گوشی‌های میان‌رده بودند. این سری با پسوندهای مختلفی وارد بازار می‌شود:

  • سری دیمنسیتی: این سری برای گوشی‌های میان‌رده گران‌قیمت و پرچم‌داران عرضه می‌شود. به‌غیر از سری ۹ که مخصوص پرچم‌داران است، سری ۸۰۰۰ مانند دیمنسیتی ۸۲۰۰ نیز از تراشه‌های رده‌بالای مدیاتک است. پس از این دو، سری ۱۰۰۰ این تراشه مانند دیمنسیتی ۱۳۰۰ بیشتر در گوشی‌های میان‌رده مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه سری ۹۰۰ و ۸۰۰ مثل دیمنسیتی ۹۳۰ را داریم که پردازنده آن‌ها سرعت کلاک کمتری دارد و در گوشی‌های ارزان‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرند. در آخر سری ۷ مثل دیمنسیتی ۷۲۰ است که در گوشی‌هایی مثل گلکسی A32 5G استفاده می‌شود.
  • سری هلیو G: این سری، پردازنده‌های مخصوص گیمینگ هستند که بیشتر در گوشی‌های اقتصادی به‌کار گرفته می‌شوند. در حال حاضر این پردازنده‌ها از مدل پایه هلیو G25 تا پردازنده قدرتمند هلیو G99 عرضه می‌شوند.
  • سری هلیو A: تا به حال در ۳ مدل عرضه شده است، هلیو A25 و A22 و A20. این سری به گفته مدیاتک، ویژگی‌های پردازنده‌های پرچمدار مثل ویژگی‌های هوش مصنوعی، قابلیت‌های پیشرفته دوربین و عملکرد بسیار عالی را در یک بازه قیمتی معقول در اختیار کاربران قرار می‌دهد.
  • سری هلیو P: این سری بیشتر از همه با تمرکز بر بهینه‌سازی پردازنده برای بهبود شارژدهی طراحی می‌شود. به گفته مدیاتک، با وجود مصرف بهینه، پردازنده‌های این سری از لحاظ عملکرد همچنان در سطح بسیار خوبی هستند و برای استفاده روزمره قدرت کافی را در اختیار شما قرار می‌دهند. البته این سری مدت‌ها است عضو جدید نداشته است. آخرین پردازنده سری هلیو P، پردازنده هلیو P95 بود که در سال ۲۰۲۰ عرضه شد.

3. اگزینوس (Exynos)

قویترین پردازنده های گوشی - سامسونگ اگزینوس 9710

یکی دیگر از بهترین پردازنده های موبایل، اگزینوس است. سامسونگ سال‌ها است پرچم‌داران خود را در ۲ مدل عرضه می‌کند. سری گلکسی S که در آمریکا و چین عرضه می‌شود با پردازنده پرچمدار اسنپدراگون به‌دست خریداران می‌رسد در حالی که کاربران در سایر نقاط جهان، این گوشی‌ها را با پردازنده‌های ساخت خود سامسونگ به‌نام اگزینوس دریافت می‌کنند. البته برای سری گلکسی S23 دیگر چنین چیزی را شاهد نیستیم و سامسونگ از اسنپدراگون برای تمام بازارها استفاده کرد.

با این حال براساس شنیده‌ها قرار است در سری گلکسی S24 دوباره شاهد عرضه گوشی‌های سامسونگ در برخی بازارها با تراشه اگزینوس باشیم. ظاهرا سامسونگ قصد دارد در این گوشی‌ها از تراشه پرچم‌دار جدید خود یعنی اگزینوس ۲۴۰۰ استفاده کند. این تراشه ظاهرا در بخش پردازنده گرافیکی از معماری جدید RDNA 3 ساخت AMD استفاده می‌کند وهمچنین احتمالا قرار است با ۱۰ هسته پردازشی عرضه شود. براساس گزارشات اولیه، اگزینوس ۲۴۰۰ در بخش CPU تا ۷۰ درصد سریع‌تر از اگزینوس ۲۲۰۰ است و قابلیت‌های هوش مصنوعی آن نیز بهبود پیدا کرده است.

با این حال این تراشه هنوز معرفی نشده است و به همین خاطر در حال حاضر رتبه اول در لیست قوی ترین چیپست های گوشی اگزینوس، متعلق به اگزینوس ۲۲۰۰ است که در سری گلکسی S22 و جدیدا در گلکسی S23 FE مورد استفاده قرار گرفته است. این پردازنده شباهت زیادی به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ دارد زیرا مانند آن پردازنده، از هسته‌های ArmV9 استفاده کرده و سرعت کلاک مشابهی هم دارد. هردو آن‌ها نیز توسط سامسونگ تولید شدند. با این تفاوت که سامسونگ برای اولین با پردازنده گرافیکی سری اگزینوس را با همکاری با AMD ساخته است.

مقایسه پردازنده های موبایل

اسنپدراگون ۸ نسل ۱ همچنان در بنچمارک‌ها عملکرد بهتری دارد. در حقیقت در برخی بنچمارک‌ها، اگزینوس ۲۲۰۰ از نسل قبلی خود یعنی اگزینوس ۲۱۰۰ نیز عملکرد بدتری داشته است و به همین خاطر سامسونگ پس از ورود این تراشه به بازار، با انتقادات فراوانی مواجه شد؛ به همین خاطر سامسونگ تقریبا ۲ سال وقفه در ساخت تراشه‌های پرچم‌دار خود ایجاد کرده و مدت زمان طولانی است که در حال کار بر روی اگزینوس ۲۴۰۰ است. باید منتظر بمانیم و ببینیم این تراشه در عمل چگونه ظاهر خواهد شد.

گذشته از مدل‌های پرچم‌دار، سامسونگ مانند مدیاتک و اسنپدراگون، پردازنده‌های میان‌رده نیز تولید می‌کند که در حقیقت رقیبی برای سری ۷ کوالکام هستند. جدیدترین پردازنده میان‌رده آن‌ها، اگزینوس ۱۳۸۰ است که در گلکسی A54 مورد استفاده قرار گرفته است. این پردازنده ۵ نانومتری، نسبت به اگزینوس ۱۲۸۰ تا ۴۰ سرعت بارگذاری بیشتری دارد و عملکرد چندهسته‌ای آن نیز تا ۳۰ درصد بهبود پیدا کرده است. همچنین عملکرد پردازنده گرافیکی آن نیز بهبود داشته و مصرف باتری تراشه نیز بهینه‌سازی شده است.

رده بندی پردازنده های موبایل

سامسونگ تراشه اقتصادی نیز برای گوشی‌های ارزان خود تولید می‌کند. جدیدترین تراشه اقتصادی آن‌ها اگزینوس ۱۳۳۰ است که در گلکسی A14 5G، گلکسی M14 5G و گلکسی F14 مورد استفاده قرار گرفته است. این تراشه عملکرد به‌مراتب بهتری از تراشه قدیمی اگزینوس ۸۵۰ دارد و پردازنده گرافیکی آن نیز به‌اندازه قابل توجهی بهبود پیدا کرده است.

4. اپل سیلیکون سری A ؛ بهترین پردازنده های گوشی

با رونمایی از آیفون ۴ بود که اپل کار توسعه پردازنده جدید خود را آغاز کرد. اولین چیپ ساخته شده توسط اپل، A4 بود که به عنوان یکی از ویژگی‌های اصلی آیفون ۴ تبلیغ و در نهایت عرضه شد. از آن زمان به بعد این سری پردازنده ساخت شرکت اپل در دستگاه‌های ساخت این شرکت از جمله آیپد و آیفون به کار می‌رود.

پردازنده‌های اپل برخلاف رقبای اندرویدی خود، گزینه اقتصادی و میان‌رده ندارند و همه آن‌ها، پردازنده‌های پرچمدار هستند. سری A اپل چندین سال است که با اختلاف فراوان نسبت به پردازنده‌های اندرویدی، بهترین پردازنده گرافیکی گوشی موبایل را دارا هستند و اختلاف قابل توجهی با بهترین‌های اسنپدراگون و سامسونگ داشته‌اند.

بهترین تراشه گوشی موبایل در ایران

در حال حاضر جدیدترین تراشه اپل، تراشه A17 پرو است که در مدل‌های پرو سری آیفون ۱۵ مورد استفاده قرار گرفته است. این تراشه اولین تراشه ۳ نانومتری جهان به‌حساب می‌آید و به گفته اپل در بخش GPU تا ۲۰ درصد عملکرد سریع‌تری دارد و قادر است نسخه کنسول بازی‌های Resident Evil Village و Resident Evil 4 و Death Stranding را نیز اجرا کند. اپل همچنین می‌گوید CPU این تراشه تا ۱۰ درصد نسبت به A16 عملکرد بهتری دارد.

اپل A16 تراشه پرچم‌دار سال ۲۰۲۲ اپل است که در مدل‌های پرو سری آیفون ۱۴ حضور داشت و تا پیش از معرفی A17 پرو، قدرتمندترین تراشه موبایلی در جهان بود. این تراشه حالا در نسخه‌های استاندارد سری آیفون ۱۵ استفاده شده است.

بهترین پردازنده گوشی

پردازنده A17 پرو اما نسبت به A16 تغییر قابل توجهی نداشته است. مهمترین تفاوت این پردازنده بهره‌مندی از معماری ۳ نانومتری و در نتیجه مصرف باتری بهینه‌تر است. از نظر عملکرد در بحش پردازنده و پردازنده گرافیکی این مدل خیلی پیشرفت زیادی نداشته و تنها به‌اندازه چندین درصد از A16 بهتر عمل می‌کند. البته با تمام این موارد، تراشه A17 پرو همچنان و با اختلاف بهترین پردازنده گوشی در جهان است.

جدول رده بندی بهترین پردازنده های گوشی موبایل ۲۰۲۳

حال که با انواع پردازنده های موبایل آشنا شدید، می‌خواهیم با مقایسه بهتری CPU گوشی، به شما برای درک قدرت نسبی هر پردازنده و قوی ترین CPU گوشی کمک کنیم. به طور کلی پاسخ به این سوال که کدام پردازنده گوشی بهتر است شاید اندکی دشوار باشد. در این بخش از بررسی قوی ترین CPU های گوشی بهتر آن است که آن‌ها را مدل به مدل مقایسه کنیم.

نام پردازندهامتیاز AnTuTu 10امتیاز گیک‌بنچ ۶ (تک هسته‌ای/چند هسته‌ای)تعداد هسته‌هاپردازنده گرافیکی
اسنپدراگون ۸ نسل ۳۲.۰۰۸.۱۹۵۲۲۰۹ / ۷۳۳۸۸آدرینو ۷۵۰
اپل A17 پرو۱.۵۷۹.۶۴۷۲۹۷۰ / ۷۴۵۵۶پردازنده گرافیکی اپل
دایمنسیتی ۹۲۰۰ پلاس۱.۵۳۶.۹۲۳۲۰۹۵ / ۵۵۶۲۸مالی G715
اپل A16 بایانیک۱.۴۵۱.۰۸۲۲۶۲۸ / ۶۹۰۵۶پردازنده گرافیکی اپل
اسنپدراگون ۸ نسل ۲۱.۵۲۸.۵۱۸۱۹۹۵ / ۵۳۰۹۸آدرینو ۷۴۰
مدیاتک دایمنسیتی ۹۲۰۰۱.۴۵۳.۴۷۶۱۹۴۹ / ۵۳۱۴۸مالی G715
اپل A15 بایانیک۱.۲۸۰.۰۷۸۲۳۳۳ / ۵۷۴۵۶پردازنده گرافیکی اپل
اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱۱.۲۷۸.۴۳۵۱۷۸۴ / ۴۶۱۰۸آدرینو 730
مدیاتک دایمنسیتی ۹۲۰۰پلاس۱.۱۹۳.۵۷۲۱۶۵۹ / ۴۴۸۷۸مالی G710
گوگل تنسور G3۱.۰۱۸.۲۳۱۱۷۶۱ / ۴۴۵۱۸مالی G715
اسنپدراگون ۷ پلاس نسل ۲۱.۱۲۲.۴۷۰۱۷۰۲ / ۴۴۴۵۸آدرینو ۷۲۵
اسنپدراگون ۸ نسل ۱۱.۱۶۵.۴۸۹۱۶۷۱ / ۴۰۰۷۸آدرینو ۷۳۰

همانطور که در این جدول می‌بینید، اپل A17 پرو با اختلاف بهترین تراشه گوشی موبایل در ایران است و حرف اول را می‌زند. پردازنده پرچم‌دار اپل در عملکرد تک هسته‌ای، در گیک‌بنچ ۶ امتیاز به مراتب بهتری از اسنپدراگون ۸ نسل ۳ دارد. همچنین با توجه به مصرف باتری بهینه‌تر و عملکرد بسیار بهتر، بهترین پردازنده موبایل برای گیم به‌حساب می‌آید. از طرف دیپر کوالکام توانسته با عرضه نسل ۳ مثل سال‌های قبل در بنچمارک AnTuTu، تراشه پرچم‌دار اپل را شکست دهد اما در گیک‌بنچ اپل همچنان پیشتاز است گرچه که اختلاف میان آن‌ها به کمترین حد خود در طول چند سال گذشته رسیده است.

سایر پردازنده‌ها نیز به همین ترتیب بسیار به یکدیگر نزدیک هستند. تنها استثنا گوگل تنسور G3، تراشه سری پیکسل ۸ است که در گیک‌بنچ اختلاف قابل توجهی با سایر مدل‌ها دارد ولی گوگل هم هرگز ادعای داشتن بهترین پردازنده را نکرده و بیشتر تمرکز خود را بر بهره‌وری و قابلیت‌های هوش مصنوعی معطوف کرده است.

نکته قابل توجه قوی ترین پردازنده مدیاتک یعنی دایمنسیتی ۹۲۰۰ پلاس است که همانطور که پیشتر هم گفتیم، توانسته رقیب بسیار سرسختی برای کوالکام باشد و با توجه به پیشرفت قابل ملاحظه‌ای که طی چند سال اخیر داشته، بعید نیست در سال‌های آینده به تنها رقیب سری A اپل تبدیل شود.

بهترین پردازنده موبایل / بهترین تراشه گوشی

بازنده بزرگ این جدول مقایسه CPU گوشی ها، سامسونگ با پردازنده‌های اگزینوس خود است. سامسونگ با وقفه ۲ ساله که در ساخت این تراشه ایجاد کرد حالا از چرخه رقابت خارج شده است و باید دید می‌تواند با اگزینوس ۲۴۰۰ دوباره خود را مطرح کند یا خیر.

همچنین باید به اسنپدراگون ۷ پلاس نسل ۲ نیز اشاره کنیم که توانسته امتیاز قابل توجهی کسب کرده و خود را بین بزرگان جای دهد. تراشه‌ای که همانطور که پیشتر هم گفتیم دست کمی از اسنپدراگون ۸ نسل ۱ ندارد و با اختلاف قدرتمندترین تراشه میان‌رده کوالکام به‌حساب می‌آید.

سایت مقایسه پردازنده های موبایل

دسترسی به بنچمارک پردازنده های موبایل برای تراشه‌های مختلف کار آسانی نیست. به‌خصوص از آنجایی که تعداد پردازنده‌های موبایل هم کم نیست؛ به همین خاطر برای مقایسه و اطلاع از نحوه عملکرد هر پردازنده، بهترین کار مراجعه به وبسایت‌هایی است که بانک اطلاعاتی کاملی از مشخصات پردازنده‌ها و امتیازات آن‌ها دارند. در ادامه این مطلب قصد داریم به چندین سایت برای مقایسه و رده بندی پردازنده های موبایل اشاره کنیم.

1. NanoReview؛ بهترین سایت مقایسه پردازنده موبایل

بهترین پردازنده گوشی

یکی از برترین سایت‌ها برای مقایسه بهترین پردازنده های گوشی های موبایل، وبسایت NanoReview است. در این سایت می‌توانید به بانک اطلاعاتی کاملی از تمامی پردازنده‌های مدرن داشته باشید و نتایج بنچمارک‌های آن‌ها را با یکدیگر مقایسه کنید. این سایت حتی نرخ فریم‌ریت برخی پردازنده‌های محبوب در بازی‌های مختلف مثل کالاف دیوتی و پابجی را نیز برایتان درج می‌کند. در صفحه مقایسه پردازنده‌ها هم می‌توانید هر پردازنده‌ای را با یک پردازنده دیگر مقایسه کنید.

2. MobilesTalk

بهترین پردازنده گوشی

این سایت نیز دارای اطلاعات کاملی از بهترین پردازنده های گوشی های موبایل است ولی تنها به نمایش امتیازات بنچمارک AnTuTu اکتفا می‌کند. با این حال می‌توانید مشخصات پردازنده‌های مختلف را با کمک آن با هم مقایسه کنید. اطلاعاتی مثل موتور عصبی، فناوری شارژ، نسخه بلوتوث و وای‌فای، مودم و البته تعداد و فرکانس هسته‌ها در کنار داده‌های اضافی دیگر از جمله مواردی هستند که می‌توانید با مراجعه به این سایت و مقایسه تراشه‌های مختلف، از آن‌ها مطلع شوید.

3. Versus؛ مقایسه بهترین پردازنده های گوشی موبایل

بهترین پردازنده گوشی

سایت Versus تنها برای مقایسه پردازنده های موبایل کاربرد ندارد و می‌توانید از طریق آن انواع محصولات از جمله کارت‌های گرافیک، گجت‌های پوشیدنی، پرینتر و حتی سرویس‌های استریم ویدیو را نیز با هم مقایسه کنید. در این سایت نیز می‌توانید مشخصات هر پردازنده را در کنار قیمت و نقد و بررسی آن‌ها مشاهده کنید. همچنین می‌توانید نظرات سایر کاربران در مورد آن‌ها را نیز مشاهده کنید. ویژگی قابل توجهی که این سایت دارد این است که دلایل برتری یک پردازنده نسبت به یک پردازنده دیگر را در همان ابتدای صفحه برایتان فهرست می‌کند تا دیگر نیازی نباشد خودتان تمام آمار و ارقام را با هم مقایسه کنید.

4. ChipGuider

بهترین پردازنده گوشی

سایت ChipGuider شاید بیشتر از همه مناسب گیمرهایی که به‌دنبال مقایسه بهترین پردازنده های موبایل هستند باشد. این سایت علاوه بر مشخصات معمول، نتایج بنچمارک ۱۰ بازی معروف و محبوب از فورتنایت گرفته تا گارنا و پابجی و کالاف دیوتی موبایل را برای هر پردازنده در صفحه مقایسه نشان می‌دهد. همچنین نتایج بنچمارک‌های گیک‌بنچ و AnTuTu نیز در صفحه مقایسه قابل مشاهده است.

سوالات متداول

1. بهترین پردازنده گوشی کدام است؟

بعد از بررسی بهترین تراشه های گوشی و توجه به مواردی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم می‌توانیم اینطور بگوییم که A17 پرو به همراه اسنپدراگون ۸ نسل ۳ بهترین پردازنده های موبایل در سال 2024 خواهند بود.

2. پردازنده مرکزی گوشی چیست؟

پردازنده گوشی تمامی داده های ورودی و خروجی گوشی شما را آنالیز و پردازش می کند و دستورات لازم را به بخش های مختلف برای عملکرد بهتر خواهد داد و دلیل این نامگذاری بر سی پی یو گوشی نیز به همین علت است.

3. پردازنده در گوشی چیست؟

وقتی صحبت از پردازنده موبایل می‌شود به جای سی پی یو گوشی از عبارت SoC استفاده می‌شود که مخفف System on Chip یعنی سیستم روی تراشه است.

جمع بندی

رقابت برای ساخت بهترین پردازنده گوشی موبایل از همیشه نزدیک‌تر است. سازندگان پردازنده‌های اندرویدی طی این یکی دو سال اخیر، نسبت به قبل پیشرفت قابل ملاحظه‌ای نداشتند و فعلا فقط مدیاتک است که با سرعت قابل توجهی، پردازنده‌های خود را ارتقا داده و حال با دایمنسیتی ۹۲۰۰ پلاس و در آینده نزدیک با دایمنسیتی ۹۳۰۰ حرف‌های زیادی برای زدن دارد. البته که با مقایسه بهترین پردازنده های موبایل، کاملا مشخص است که اپل حرف اول را می‌زند؛ اما با توجه به پیشرفت‌های کوالکام و مدیاتک، احتمالا برتری آن‌ها چند سال دیگر بیشتر دوام نمی‌آورد. از نظر شما بهترین تراشه گوشی کدام است؟ دیدگاه‌های خود را با ما و سایر کاربران به‌اشتراک بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
دیدگاه کاربران24 دیدگاه
avatar
پدرام
.
01 بهمن 1400، 14:58
پاسخ
5
2
بدون شک از نظر مهندسین الکترونیک یا تعمیرکاران حرفه ای موبایل و کسانی که با گوشی کارهای زیاد و سنگین انجام می دهند پردازنده های کوالکام اسنپدراگون تا این لحظه از تمام پردازنده ها بهتر عمل نموده اند. چه از لحاظ قدرت اجرای بازیها و نرم افزارهای سنگین چه از نظر سرعت دیتا و چه از نظر عملکردی خنک و مصرف کم باطری. بیخود نیست که شرکت سامسونگ دیگه داره بیخیال پردازنده های اگزینوس میشه و دو مدل گوشیش که اتفاقاً فروش زیادی در سال داشتن(یعنی a52 , a72) با پردازنده اسنپدراگون تولید نموده.
avatar
.
26 تیر 1401، 04:25
پاسخ
1
1
@پدرام
دایمنسیتی ۸۱۰۰ توی سنگین ترین بازی گوشی عملکردش از همه پردازنده خا بهتر بوده بعدش دایمنستی ۹۰۰۰
avatar
محمد
.
02 تیر 1400، 23:01
پاسخ
4
1
سلام. خوب بود . اما kirin و مدیاتک . دایمنسیتی تعریفی ندارن و اکسینوس هم اشغاله و فقط اسنپ درآمدن ۱_ اسنپ دراگون. ۲_ a14 .و ۳_ مدیاتک و دایمنسیتی ۴_ kirin .و ۵_ اکسینوس. این نظر من هست و کار با همه این هارو تجربه کردم .
avatar
فرامرز نعمت الهی
.
20 خرداد 1400، 00:37
پاسخ
0
2
تا اینجا اومدم واقعا عالی بود چه اجرای فوق العاده ای
avatar
.
21 بهمن 1399، 13:31
پاسخ
0
1
ویدئو بسیار عالی و کاری بود.
avatar
امیر
.
19 بهمن 1399، 19:29
پاسخ
1
0
کاش میگفتین که به ترتیب کدام چیپست ها در انجام بازی طولانی مدت و گرافیک بالا , کمتر داغ میکنن ؟ اسنپدراگون که بیشترین میزان داغ شدن رو داره ولی بقیه رو نمیدونم
avatar
محمد
.
02 تیر 1400، 22:52
پاسخ
0
0
@امیر
چرت نگو اصلا داغ نمیشه من با اسنپدراگون ۶۶۲ _۶۷۵_۷۳۰ جی_۷۳۲ جی_ ۷۶۵ جی_ ۸۶۵ کار کردم داغ نکرد. ولی ۴۵۰ داغ کمی داره اما بهتره از بقیه رقبا پاییم رده
نمایش 5 دیدگاه دیگر
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402