این روزها بازار دستیارران صوتی و دستیاران هوشمند بسیار داغ است. کمپانی های بزرگ سعی دارند در گجت های خود از این دستیاران بهره گیرند تا انجام بسیاری از امور روزمره را برای افراد آسان تر سازند. اکو دستیار صوتی آمازون و دستیار هوشمند الکسا اولین دستیاران صوتی بودند که به بازار معرفی شدند. البته با توجه به حجم عظیم کاربران سیستم عامل اندروید در جهان، کمپانی گوگل به منظور از دست ندادن بازار پرسود دستیاران هوشمند، Google Home را طراحی و معرفی کرد. اما این دستیار صوتی خانگی گوگل فاقد یکی از مهم ترین ویژگی های دستیاران صوتی میباشد و آن ویژگی پشتیبانی از قابلیت چند کاربره بودن است.
با توجه به اینکه گوگل یک کمپانی بسیار بزرگ بوده و محصولات بسیار زیادی در زمینه های مختلف از جمله تلفن های هوشمند، تلویزیون، سیستم عامل تلفن هوشمند، سیستم عامل کروم، گجت کروم کست و بسیاری از برنامه های کاربردی مخصوصا برنامه های پیام رسان را ارائه داده است، دستیار صوتی خانگی آن باید قابلیت برقرار هماهنگی و کنترل این محصولات را نیز داشته باشد.
Google Home با پشتیبانی از برنامه ها و محصولات ساخت کمپانی گوگل و همچنین پشتیبانی از برنامه های سایر کمپانی ها، می تواند زندگی را برای افراد بسیار ساده تر و لذت بخش تر کند. تصور کنید که میخواهید پرده الکتریکی پنجره اتاق خود را جمع کنید و یا برای صبح قهوه میل کنید و …. تمام این ها تنها با بیان یک دستور ساده از طرف شما امکان پذیر خواهد بود. با توجه به روند رو به رشد تکنولوژی و همچنین تلاش گوگل برای بهبود بخشیدن به دستیار صوتی خانگی خود، رسیدن به روزی که تنها با بیان خواسته خود، تمامی کارهای شما انجام شود، دور از ذهن نخواهد بود.
شاید بگویید دستیاران صوتی اکو و الکسا هم میتوانند در آینده چنین کارهایی را انجام دهد، بله اما این را در نظر داشته باشید اگر در منزل از لوازم کمپانی گوگل استفاده میکنید، دستیار صوتی Google Home تا چه اندازه میتواند انجام امور را برای شما ساده تر و لذت بخش تر سازد. این گجت میتواند تمام لوازم الکترونیک منزل را کنترل کند و این اتفاق فوق العاده است.
از طرفی گوگل باید بتواند قابلیت پشتیبانی از چند کاربره بودن را به دستیار صوتی خانگی خود اضافه کند. برای مثال اگر من از Google Home درباره برنامه روزانه خود بپرسم او برنامه را برای من بازگو خواهد کرد، اما اگر در آن هنگام یکی دیگر از افراد خانواده در باره برنامه شخصی خود بپرسد، Google Home باید بتواند برنامه روزانه آن شخص را نیز هم بازگو کند.
ممکن است این سئوال پیش بیاید که با قابلیت چندکاربره بودن، سایر افراد حاضر در منزل هم میتوانند از برنامه های شخصی ما اطلاع پیدا کنند و این میتواند مشکلی در زمینه رعایت حریم خصوصی افراد ایجاد کند. اما از طرفی باید این موضوع را هم در نظر بگیریم که معمولا در خانه ها بیش از یک فرد زندگی می کند و باید Google Home طوری برنامه ریزی شود که بتواند نیازهای افراد مختلف را برطرف کند.
این طور که به نظر میآید گوگل به آرامی در حال برطرف کردن بزرگترین محدودیت خود بوده و به سمت پشتیبانی از قابلیت چندکاربره بودن پیش میرود. اما در حال حاضر این کمپانی باید در ابتدا قابلیت های کوچک مانند افزودن برنامه به تقویم و … را به Google Home اضافه کند و سپس کنترل لوازم خانه به وسیله Google Home را در برنامه خود قرار دهد.