بررسی کامل گوشی بسیار زیبای ویوو V11 (بخش دوم)

ویوو / Vivo V11
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

شرکت ویوو به تازگی گوشی جدید خود به نام ویوو V11 را عرضه کرده است. این گوشی نیز همانند ویوو نکس از حسگر اثرانگشت ادغام شده در صفحه نمایش بهره می‌برد. در این‌جا با بخش دوم از بررسی کامل این گوشی با شما هستیم.

بریدگی بالای نمایشگر برای اولین بار در گوشی‌ اسنشیال و برای گنجاندن دوربین سلفی در آن استفاده شد. اما این اپل بود که با استفاده از این ویژگی در گوشی‌هایش، آن را به یک خصوصیت محبوب تبدیل کرد. البته به دلیل وجود حسگر تشخیص چهره فیس آی‌دی، بریدگی مورد استفاده در گوشی‌های اپل بسیار بزرگ‌تر بود. پس از اپل شرکت‌های دیگر نیز ترغیب به استفاده از این بریدگی شدند که در این میان ویوو یکی از اولین‌ها بود. حالا ماه‌ها بعد از ورود این ویژگی به دنیای گوشی‌های هوشمند، شرکت ویوو در گوشی میان رده ویوو V11 نیز از آن بهره برده است. این مقاله بخش دوم بررسی کامل این گوشی است.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

 

بررسی ویوو V11


نمایشگر


ویوو V11 از یک نمایشگر 6.41 اینچی سوپر امولد با وضوح 1080p بهره می‌برد و یکی از کوچک‌ترین بریدگی‌های ناچ را در میان تمامی‌ گوشی‌ها دارد. این بریدگی تنها برای دوربین سلفی است. نمایشگر از چگالی 402 پیکسل در اینچ بهره مند است.

نمایشگر گوشی ویوو V11

به بیان دقیق‌تر، وضوح این نمایشگر 1080×2340 و نسبت ابعاد آن 19.5:9 بوده که بسیار بلند محسوب می‌شود. هرچند چگالی آن خیلی بالا نیست، اما به طور کلی نمایشگر بسیار خوبی به نظر می‌رسد و آن قدر قدرتمند است که هر تصویری را به زیبایی نمایش دهد.

ویوو هنوز نوع شیشه مورد استفاده برای محافظت از نمایشگر را مشخص نکرده است. مشخص نیست که این شیشه جزو محصولات شرکت کورنینگ (سازنده شیشه‌های گوریلا گلس) است یا شرکتی دیگر، و مشخص نیست چقدر در برابر خراش مقاوم است. در هر صورت، ویوو در بیشتر بازارها، گوشی V11 را با یک محافظ نمایشگر که از قبل برروی آن نصب شده است به فروش می‌رساند. بنابراین اگر به دنبال محافظت بیشتر از صفحه نمایش هستید، احتمالا خرید V11 با این محافظ صفحه نمایش موبایل ، بهتر خواهد بود.

ویوو آپشن‌های زیادی برای کنترل نمایشگر در اختیار کابر قرار نداده است. تنها می‌توانید از یک نوار لغزان که در بخش تنظیمات قرار دارد، برای گرم‌تر یا سردتر کردن رنگ‌های نمایشگر استفاده کنید. سردترین رنگ ممکن به صورت پیش فرض تنظیم شده است.

نمایشگر از طیف رنگی گسترده DCI-P3 پشتیبانی می‌کند و میزان دقت رنگ یا delta-E آن به طور میانگین 5 و حداکثر انحراف آن در رنگ سفید برابر با 11 است. اگر دمای رنگ را در حد وسط تنظیم کنید، به طور میانگین دقت رنگ یا delta-E بسیار خوب 3 را خواهید داشت.

نمایشگر V11 به عنوان یک نمایشگر اولد (OLED)، شدت روشنایی بسیار خوبی دارد که برابر با 418 نیت است. اما برخلاف نمایشگرهای امولد استفاده شده در گوشی‌های سری گلکسی سامسونگ، نمایشگر V11 فاقد امکان افزایش روشنایی برای استفاده در زیر نور آفتاب است و حداکثر شدت روشنایی آن 418 نیت است.

نمایشگر گوشی ویوو V11 در روشنایی 100 درصد، از شدت روشنایی رنگ سیاه برابر با صفر نیت، شدت روشنایی رنگ سفید 418 نیت و نیز نسبت کنتراست بی نهایت است.

کیفیت تصویر صفحه نمایش گوشی V11 در زیر نور آفتاب نیز هم‌راستا با دیگر گوشی‌های دارای نمایشگر اولد بوده و دارای وضوح و کنتراست فوق العاده است. برخی از گوشی‌های سری گلکسی نمره بالاتری کسب می‌کنند، اما این اختلاف‌ها عملا چندان به چشم نمی‌آید. نسبت کنتراست نمایشگر گوشی ویوو V11 در زیر نور آفتاب برابر با 4.113 است.

 


ماندگاری باتری


ویوو V11 مجهز به یک باتری بزرگ با ظرفیت 3400 میلی آمپر ساعت است. این باتری گزینه‌ای را برای شارژ سریع در اختیار شما قرار می‌دهد که موتور دوگانه (Dual-Engine) نامیده شده است. در بررسی‌ها مشخص شد که این تنها یک نام دیگر برای شارژ سریع 18 وات 3.0 است و با انواع شارژر گوشی که از شارژ سریع 3.0 پشتیبانی کند قابل شارژ است. بنابراین نگران سازگار نبودن با شارژرهای دیگر نباشید. خوشبختانه یک شارژر 18 وات در جعبه این گوشی گنجانده شده است که جای قدردانی دارد.

شارژر 9 ولت/2 آمپری آن می‌تواند شارژ V11 را ظرف 30 دقیقه از 0 درصد به 45 درصد برساند که این سرعت کافی و مناسبی است.

علاوه بر این‌ها، شما مجبور نیستید به دفعات خیلی زیاد آن را شارژ کنید. باتری V11 در آزمایش‌های انجام شده 98 ساعت ماندگاری (در حالت آماده) داشت که فوق العاده است. علاوه بر حالت آماده، باتری V11 در هنگام پخش ویدیو (حدود 14 ساعت)، تماس تلفنی (حدود 23 و نیم ساعت) و وبگردی (حدود 13 و نیم ساعت) نیز ماندگاری بسیار طولانی داشت.

اما اگر بخواهید حالت همیشه روشن حسگر اثرانگشت آن را فعال کنید (در این صورت حسگر همواره فعال بوده و برای نشان دادن محل آن، یک آیکن اثرانگشت برروی نمایشگر نمایش می‌یابد)، میزان ماندگاری باتری در حالت آماده نصف خواهد شد و بدین ترتیب باتری نمره ضعیف‌تری خواهد گرفت.

میزان ماندگاری باتری گوشی ویوو V11

منظور از میزان ماندگاری در حالت آماده در این‌جا این است که با یک بار شارژ باتری و یک ساعت استفاده روزانه از گوشی (برای تماس تلفنی، پخش ویدیو و وبگردی)، باتری تا چند ساعت دوام خواهد داشت.

 


امکانات صوتی


بلندگو

ویوو V11 از یک بلندگوی مونو (تک کانال) در قسمت پایین گوشی بهره‌مند است. این بلندگو در آزمایش انجام شده حائز امتیاز بسیار خوبی شد. صدای خروجی باکیفیت بوده و از باس عمیقی برخوردار است و حتی وقتی حجم صدای گوشی در بالاترین میزان تنظیم شد، افت کیفیت مشاهده نشد.

در آزمایش انجام شده برروی بلندگوی گوشی V11 توسط وب‌سایت gsmarena، شدت صوت بلندگوی این گوشی برای صدای انسان 70.7 دسی‌بل، برای نویز صورتی و موسیقی 73.8 دسی‌بل، و برای زنگ گوشی 80.7 دسی‌بل ارزیابی شده که امتیاز کلی «بسیار خوب» را برای بلندگوی آن به ارمغان آورده است.

 

کیفیت پخش صدا

گوشی ویوو V11 از یک صدای بدون خطا و فوق العاده شفاف با حجم مناسب برخوردار است.

در آزمایش انجام شده، استفاده از هدفون باعث افزایش هم‌شنوی (crosstalk) شد که پیش از آن در حد متوسط بود. همچنین هدفون باعث مقداری اعوجاج مدوله سازی (intermodulation distortion) نیز شد. اما همچنان به طور کلی میزان دقت صدا بالا بود. حجم صدا کمی ‌کاهش یافت، اما همچنان بالاتر از متوسط باقی ماند که با توجه به قیمت گوشی، یک موفقیت محسوب می‌شود.

حالتپاسخ فرکانسیسطح نویزدامنه دینامیکیاعوجاج‌ هارمونیکیاعوجاج مدوله سازی + نویزهم‌شنوی استریو
ویوو V11 (بلندگو)0.02+ ، 0.06-92.7-92.70.00140.007192.1-
ویوو V11 (هدفون)0.29+ ، 0.18-93.6-93.50.0110.29554.9-

 

پاسخ فرکانسی گوشی ویوو V11

پاسخ فرکانسی گوشی ویوو V11

 


امکانات نرم افزاری


ویوو V11 مجهز به رابط کاربری فان‌تاچ 4.5 مبتنی بر اندروید 8.1 اوریو است. همانند بیشتر شرکت‌های چینی تولیدکننده گوشی، این بدین معناست که با یک رابط کاربری با معماری تک‌لایه و بدون بخش اپ دراور (محلی به جز صفحه هوم که آیکون‌های برنامه‌ها در آن قرار دارند) مواجه هستیم. فان‌تاچ تاثیر زیادی از سیستم عامل iOS اپل پذیرفته است، اما با گذر زمان ویوو خصوصیات بسیاری را به آن اضافه کرده است.

برخی مشابهت‌های فان‌تاچ با iOS باعث شده همچنان یک محیط عجیب باقی بماند. مواردی مانند وجود بخش Command Centre (مرکز فرمان) به جای جابجایی سریع بالای نوتیفیکیشن‌ها و تنظیمات اپلیکیشن‌ها در منوی اصلی تنظیمات، نشان از شباهت بالای محیط کاربری آن با سیستم عامل iOS است. اما فان‌تاچ قابلیت شخصی سازی بالایی نیز دارد. به همین خاطر است که نمی‌توان آن را صرفا یک کپی کاری دانست.

ویوو V11

در فان‌تاچ گزینه‌ای به نام Lockscreen Poster قرار دارد که مجموعه‌ای از عکس‌های زیبا را برای پس زمینه صفحه قفل گوشی قرار می‌دهد. بدین ترتیب با هر بار نمایش صفحه قفل، یک تصویر متفاوت خواهید دید.

همچنین یک گزینه برای نمایش دائمی‌ برخی اطلاعات برروی نمایشگر وجود دارد که به خوبی با نمایشگر سوپر امولد گوشی ترکیب می‌شود. این خصوصیت قابل شخصی سازی بوده و همچنین می‌تواند به یک تایمر تبدیل شود که بسیار خوب است. اگر بخواهید از حسگر اثرانگشت بسیار خوب، ولی کمی ‌کند آن استفاده کنید، باید مدتی زمان را در صفحه قفل گوشی صرف کنید، بنابراین فعال کردن ویژگی بالا می‌تواند شما را هنگام قفل گشایی گوشی سرگرم کند.

حسگر اثرانگشت چندان عملکرد دقیق و باثباتی ندارد. حتی ثبت اثرانگشت نیز زمان بر و آزاردهنده است. به نظر می‌رسد اگر هنگام ثبت اثرانگشت گوشی را به روش طبیعی در دست بگیرید و سعی کنید از چند زاویه اثرانگشت خود را اسکن کنید، این مساله می‌تواند تا حدی به عملکرد بهتر حسگر اثرانگشت در زمان قفل گشایی کمک کند.

ویوو V11

خوشبختانه شما می‌توانید علاوه بر حسگر اثرانگشت، از قابلیت تشخیص چهره نیز استفاده کنید. هرچند این قابلیت به اندازه حسگر اثرانگشت امن نیست، اما به عنوان یک راه سریع‌تر برای قفل گشایی، مکمل خوبی برای حسگر اثرانگشت است. بدین ترتیب برای قفل گشایی کافی است یکی از این دو راه تشخیص هویت، با موفقیت طی شود.

خصوصیت تشخیص چهره می‌تواند در دو حالت سریع و معمولی تنظیم شود. در حالت سریع، هرچند قفل گشایی سریع‌تر صورت می‌گیرد اما امنیت کمتری دارد و می‌توان با یک عکس آن را گول زد. حالت معمولی الگوریتم‌های تشخیص چهره عمیق‌تری دارد و به گفته شرکت ویوو امن‌تر است.

برخی دیگر از خصوصیات پیشرفته فان‌تاچ شامل اپلیکیشن دوگانه، قابلیت هوشمند دوبخشی کردن نمایشگر، ژست‌های حرکتی هوشمند برای انجام کارهای مختلف در حالت قفل، و حتی گزینه حالت موتورسواری هستند. در مورد ناوبری، دکمه‌های مجازی در اختیار شما قرار گرفته است، اما می‌توانید به جای آن‌ها، ژست‌های حرکتی مربوط به ناوبری را بکار ببرید.

صفحه قفل گوشی، به جز قابلیت تعویض تصاویر پس زمینه، بسیار ساده است. این صفحه یک ساعت و دو میانبر دارد. البته این قسمت را می‌توان با تم‌ها شخصی‌سازی کرد، بنابراین اگر از آن خسته شدید می‌توانید با نصب تم جدید رنگ و روی تازه به آن ببخشید.

بعد از باز کردن گوشی، با یک رابط کاربری با معماری تک‌لایه و بدون بخش اپ دراور روبرو می‌شوید. با سوایپ از قسمت پایین نمایشگر به طرف بالا، گزینه‌هایی برای تنظیم روشنایی و مانند این‌ها نمایش داده می‌شوند. این خصوصیت شبیه مرکز کنترل در نسخه‌های قدیمی‌ سیستم عامل iOS است. همچنین یک دکمه به نام «Speed up» برای بستن اپلیکیشن‌ها و افزایش سرعت گوشی تعبیه شده است.

گوشی V11 برنامه مخصوصی برای تم دارد و شما می‌توانید از میان تم‌های بسیار متنوعی که در آن ارائه می‌شود تم مورد علاقه خود را بیابید. با استفاده از تم‌ها می‌توانید عناصری چون تصویر پس زمینه (هوم و صفحه قفل، صفحه تماس، صفحه مدیریت پیام کوتاه) و فونت سیستم را تغییر دهید.

ویوو V11 از قابلیت‌های گسترده مبتنی بر ژست‌های حرکتی برخوردار است که در قسمت Smart Motion در بخش تنظیمات قابل مشاهده هستند. با استفاده از یکی از این خصوصیات می‌توانید وقتی صفحه نمایش گوشی غیرفعال است، با رسم یک حرف اپلیکیشن موردنظر خود را اجرا کنید، با یک سوایپ به سمت بالا عمل قفل گشایی را انجام دهید، یا با یک سوایپ به سمت پایین دوربین را اجرا کنید. همچین گزینه‌هایی برای امکان فعال کردن فلاش و اجرای دوربین بوسیله دکمه‌های تنظیم صدا فراهم شده است.

خصوصیت Smart Split شما را قادر به تقسیم صفحه نمایش می‌کند تا بتوانید دو برنامه را در کنار هم اجرا کنید. البته این قابلیت به چند برنامه پیام رسان یعنی مسیجز، فیسبوک، واتساپ، و وایبر محدود است. این بدین معنی است که اگر مثلا در حال کار با برنامه فیسبوک باشید و یک پیام در واتساپ دریافت کنید، می‌توانید آیکن شناور واتساپ را گسترش دهید تا برنامه فیسبوک، صفحه نمایش را با واتساپ به اشتراک بگذارد.

 

همچنین گزینه‌ای برای دونیم کردن صفحه نمایش به صورت دستی وجود دارد. اگر یک اپلیکیشن با این خصوصیت سازگار باشد، می‌توانید با سه انگشت به سمت پایین سوایپ کنید تا آن برنامه به حالت تقسیم صفحه نمایش در آید. همه برنامه‌های اجتماعی معروف و برنامه‌های گوگل توسط این خصوصیت پشتیبانی می‌شوند.

قابلیت اپلیکیشن دوگانه نیز در دسترس است. این قابلیت در صورتی که در یک برنامه دو حساب کاربری داشته باشید بسیار مفید است.

درباره برنامه‌های پیش فرض، ویوو همه چیز را به خوبی مدیریت کرده است. این اپلیکیشن‌ها علاوه بر مجموعه نرم افزارهای گوگل که الزامی‌ هستند، شامل چند اپلیکیشن دیگر نیز می‌شوند. برنامه‌های گنجانده شده در فان‌تاچ مانند ماشین حساب، تقویم، ساعت و برنامه‌های ضبط صدا بسیار خوب طراحی شده‌اند.

رابط کاربری فان‌تاچ، یک بخش به نام iManager برای مدیریت موارد مهم گوشی دارد. از این بخش می‌توانید برای بهبود عملکرد گوشی استفاده کنید. پاکسازی فضای حافظه رم و حافظه داخلی (در صورت تمایل کاربر) و مدیریت اپلیکیشن‌ها از قابلیت‌های این قسمت است.

این گوشی همچنین از یک برنامه مدیریت فایل برخوردار است که کار با آن بسیار ساده است. این برنامه به صورت خودکار فایل‌ها را براساس نوعشان دسته بندی می‌کند، اما امکان مرور آن‌ها به صورت معمول (از طریق فولدرها) را هم فراهم می‌سازد. همچنین قابلیت سرچ و نیز انجام عملیات برروی چند فایل نیز وجود دارد.

فایل‌های چندرسانه‌ای توسط برنامه‌های ویوو که به صورت پیش فرض برروی آن نصب شده‌اند اجرا می‌شوند. یک گالری با خصوصیات فراوان، برنامه پخش موسیقی، ویدیو، و حتی یک رادیو اف‌ام در گوشی ویوو V11 تعبیه شده‌اند.

 


کارایی و بنچمارک‌ها


ویوو V11 به پردازنده مبتنی بر هوش مصنوعی اسنپدراگون 660 محصول شرکت کوالکام مجهز است. این پردازنده هشت هسته‌ای از 4 هسته کریو 260 با سرعت کلاک 2.2 گیگاهرتز و 4 هسته کریو 260 با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز بهره می‌برد. پردازنده گرافیکی آدرنو 512 آن نیز برای پخش تصاویر با وضوح 1080p کافی به نظر می‌رسد. این گوشی همچنین 6 گیگابایت حافظه رم دارد.

ویوو V11

در این جا به بررسی نمره‌های این گوشی در بنچمارک‌ها می‌پردازیم و این کار را با بنچمارک Geekbench آغاز می‌کنیم. در آزمایش انجام شده، 4 هسته پرسرعت‌تر پردازنده اسنپدراگون 660 این گوشی، با سرعتی معادل 1.96 گیگاهرتز کار می‌کردند. این درحالی است که این هسته‌ها معمولا باید تا سرعت کلاک 2.2 گیگاهرتز اجرا شوند. به همین خاطر امتیاز پردازنده گوشی V11 کمی‌ پایین‌تر از پردازنده گوشی R15 پرو شرکت اوپو (این گوشی نیز از همین پردازنده استفاده می‌کند) است.

یکی از هسته‌های پردازنده کریو 260 تنها از دو پردازنده شکست خورد. پردازنده A73 تراشه کرین 970 در گوشی آنر پلی و جدیدترین پردازنده کریو یعنی کریو 385 تراشه اسنپدراگون 845 در گوشی شیائومی‌ پوکوفون F1 پردازنده‌هایی بودند که کریو 260 را شکست دادند. کریو 260 همچنان یک پردازنده بسیار خوب برای انجام کارهای روزمره با دستگاه‌های اندرویدی به شمار می‌رود.

نمره‌های کسب شده در بنچمارک Geekbench 4.5 (تک هسته‌ای)

نمره‌های کسب شده در بنچمارک Geekbench 4.5 (تک هسته‌ای)

 

انجام عملیات چندهسته‌ای با گوشی ویوو V11 به خوبی و بدون دردسر انجام می‌شود. تنها گوشی که برتری قابل توجهی نسبت به V11 داشت پوکوفون بود که با توجه به اینکه از تراشه جدید اسنپدراگون 845 استفاده می‌کند، دور از انتظار نبود.

نمره‌های کسب شده در بنچمارک Geekbench 4.5 (چند هسته‌ای)

نمره‌های کسب شده در بنچمارک Geekbench 4.5 (چند هسته‌ای)

آدرونو 512 یک پردازنده گرافیکی میان رده بسیار خوب است. میزان قدرت آن چیزی مابین پردازنده‌های گرافیکی پرچمدار (تراشه اسنپدراگون 845 گوشی پوکوفون) و پردازنده‌های گرافیکی معمولی (تراشه اسنپدراگون 625 گوشی شیائومی‌ می‌ A1) است.

نمره‌های کسب شده در بنچمارک GFX 3.1 Manhattan onscreen

 

نمره‌های کسب شده در بنچمارک GFX 3.1 Car scene onscreen

نمره‌های کسب شده در بنچمارک GFX 3.1 Car scene onscreen

 

در بنچمارک BaseMark OS، گوشی V11 نسبت به دیگر گوشی‌های دارای تراشه اسنپدراگون 660 نمره کلی پایین‌تری کسب کرده است که احتمالا به خاطر قدرت کمتر آن در عملیات چند هسته‌ای است.

نمره کل کسب شده در بنچمارک Basemark OS 2.0

ویوو V11 به لطف تراشه اسنپدراگون 660 از نظر کارایی و قدرت سخت افزاری یک گوشی قابل اعتماد است. این گوشی همان قدر که برای کارهای روزمره و گردش در شبکه‌های اجتماعی فوق العاده است برای اجرای بازی نیز مناسب است. سیستم عامل اندروید و رابط کاربری فان‌تاچ آن سریع و روان کار می‌کنند و هنگام استفاده از خصوصیت تقسیم نمایشگر یا اپلیکیشن دوگانه، خبری از لگ زدن نبود.

بعد از اجرای چندین بنچمارک، مقداری داغ شدن و کاهش سرعت مشاهده شد اما این کاملا طبیعی و قابل چشم پوشی است.

در نهایت باید گفت گوشی ویوو V11 نسبت به گوشی‌های هم رده خویش، قدرت سخت افزاری فوق العاده‌ای دارد و به نظر نمی‌رسد کاربران هیچ مشکلی در کار با آن داشته باشند.

منتخب کاربران
{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 2 میلیارد دلار
    فیلم Ne Zha
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 389 میلیون دلار
    فیلم Captain America: Brave New World
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 125 میلیون دلار
    فیلم Dog Man
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 113 میلیون دلار
    فیلم Bridget Jones: Mad About the Boy
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 90 میلیون دلار
    فیلم Mickey 17
    اکران: 07 مارس 2025