دیوار نیروی تسلا یا Tesla’s Powerwall یک مخزن ذخیره ی انرژی ثابت است. اولین نسل دیوار نیرو برای مصارف خانگی طراحی شده و در سال 2015 توسط کمپانی تسلا عرضه شد. تسلا نسل دوم این فناوری یک سال بعد در 2016 رونمایی کرد. نسل دوم بزرگ تر است و توان بیشتری دارد، به همین خاطر در برخی صنایع و تاسیسات کوچک به کار می رود. هدف از ساخت دیوار نیرو در اصل ذخیره ی انرژی خورشید در یک منبع خانگی است تا بخشی از انرژی مورد نیاز خانه را تامین کند و در زمان قطعی برق بتوان از آن استفاده کرد. هر دو نسل دیوار فناوری در واقع نوعی باتری لیتیوم یونی شبکه ای هستند. نسل اول توان 6.4 کیلووات و قیمت 3هزار دلار دارد اما نسل دوم توانش دو برابر است و به 14 کیلووات بر ساعت رسیده است. اما قیمت 5,500 دلاری این محصول باعث شده کمتر خانواده ای در امریکا به سراغ خرید آن برود.
حالا برخی از افراد علاقمند به تکنولوژی تصمیم گرفته اند خود به سراغ ساخت دیوار نیرو بروند. دستگاه های خانگی آن ها دست بر قضا بد از آب در نیامد. زیرا علاوه بر اینکه هزینه ساخت آن بسیار پایین تر از قیمت خرید 5 هزار و پانصد دلاری است، به همان اندازه ی دستگاه های تسلا می توانند در خود انرژی ذخیره کنند.
مصرف کنندگان برای ساخت دیوار نیرو از باتری های استفاده شده و قدیمی لپ تاپ استفاده کرده اند. این باتری ها ممکن است در نگاه اول بی مصرف به نظر برسند چون شارژ را در خود نگه نمی دارند. اما افراد خلاق در زمینه ی فناوری توانسته اند با استفاده از ابتکارات مختلف این باتری ها تبدیل به یک شبکه ی مفید کنند. بسیاری از این افراد خلاق و کاربلد به این هم اکتفا نکرده اند و سعی کرده اند دستاورد خود را با همه به اشتراک بگذارند. در یوتیوب ویدئوهای بسیاری است که به شما یاد می دهد چگونه برای خود دیوار نیرو بسازید. یکی از این افراد به نام جو ویلیامز در ویدئویی خود در یوتیوب می گوید کلید موفقیت در انجام این کار این است که به ابتکار خود اعتماد کنید نه چیزی که شرکت های بزرگ می گویند به صلاح شما است. او می گوید:
« نتیجه ی نهایی کار این است که من به چیزی متکی هستم که نه تنها خودم آن را ساخته ام، بلکه به زیر و بم آن وارد شده ام و حالا می توانم انرژی همه یا بخشی از دستگاه های برقی خانه ام را تامین کنم».
دیوار نیروی تسلا تا 14 کیلووات انرژی در خود ذخیره می کند، محدودیت این عدد به دلیل محدود بودن فناوری نیست زیرا دیگران توانسته اند بسیار بیشتر از این در دیوار نیرو انرژی ذخیره کنند. یکی از سازندگان دیوار نیروی خانگی به نام Glubux ادعا می کند که دیوار نیرویی که او ساخته تا 28 کیلووات انرژی نگه می دارد. مبتکر استرالیایی که خلاقیت های خود را در یوتیوب آموزش می دهد، پیتر متیوز دیوار نیرویی ساخته که می تواند تا 40 کیلووات بر ساعت انرژی ذخیره کند. او برای تامین منبع دست ساخته ی خود از 4 پنل خورشیدی روی سقف خانه ای استفاده می کند.
تاثیر بلند مدت
برای ساخته دیوار نیرو بهترین گزینه در مورد باتری، نوعی لیتیوم – یونی 18650 است. تشخیص این نوع باتری آسان است زیرا روکش پلاستیکی این باتری ها رنگی است. این نوع باتری در بیشتر لپ تاپ هایی که ما استفاده می کنیم وجود دارد. برای جمع کردن تعداد کافی از این باتری ها باید به مراکزی بروید که لوازم الکترونیکی دور می ریزند. قیمت این باتری ها در خارج از ایران نزدیک به 5 دلار است.
تاثیر مطلوب روی هزینه ی تامین انرژی تنها مزیت ساخت دیوار انرژی خانگی نیست. بیشتر مردم وقتی عمر لپ تاپشان تمام می شود بدون اینکه باتری اش را در آورند آن را دور می اندازند. سرانجام این باتری ها معمولا مراکز دفع زباله یا در صورت دسته بندی شدن زباله ها مراکز مخصوص دفع زباله های الکترونیکی است. سازندگان دیوارهای انرژی خانگی می توانند از باتری های دور انداخته شده استفاه کنند و به آن ها هدفی نو بدهند. کارل اسمیت رئیس یکی از مراکز بازیافت امریکا است. او می گوید: « نزدیک به 95 درصد باتری های مصرف شده در امریکا بازیافت نمی شوند و دور انداخته می شوند ».
روند ساخت دیوارهای خانگی رو به رشد است و هر روز افراد بیشتری به انجام این کار ترغیب می شوند. این مساله خود ثابت می کند اگر شرکت های بزرگ چیزهایی را که مردم نیاز دارند با قیمت مناسب در اختیارشان قرار ندهند، مردم خود به سراغ ساخت آن ها می روند. اگر فکر ساخت دیوار نیرو به سرتان زده باید بدانید این کار با اندکی ریسک همراه است. برای انجام این کار باید ابزارهای مناسب در اختیار داشته باشید، به منابع مورد نیاز دسترسی داشته باشید، قدری تحقیق کنید و زمان بگذارید و کمی هم از ابتکار خود کمک بگیرید.
