اپل بالاخره دو گوشی آیفون 10 اس و آیفون 10 اس مکس را در رویداد 21 شهریور، معرفی کرد. پس از ماهها شایعه و حدس و گمان، امشب میتوانید تمام خصوصیات این دو گوشی را بدانید.
کمپانی اپل در رویداد معرفی محصولات خود که در روز 21 شهریور (12 سپتامبر) برگزار شد، دو پرچم دار جدید خود به نامهای آیفون 10 اس و آیفون 10 اس مکس را معرفی کرد. آیفون 10 اس (iPhone XS) و آیفون 10 اس مکس (iPhone XS Max) از این پس پرچم داران تازه نفس اپل هستند. اپل این دو گوشی را در سالن استیو جابز در کوپرتینو کالیفرنیا معرفی کرده است. آیفون 10 اس و آیفون 10 اس مکس بر پایه پرچم دار قبلی اپل یعنی آیفون 10 ساخته شده اند. درست همانند آیفون 10، گوشی آیفون 10 اس نیز صفحه نمایش 5.8 اینچی دارد. اما آیفون 10 اس مکس برادر بزرگتر آیفون 10 اس حساب میشود و یک صفحه نمایش 6.5 اینچی دارد.
آیفون 10 اس و آیفون 10 اس مکس، هر دو مجهز به یک دوربین تشخیص عمق تصویر (TrueDepth) هستند که مهیا کننده قابلیت تشخیص چهره برای باز کردن قفل گوشی (FaceID) برای کاربران است. بله! هنوز هم بریدگی بالای صفحه نمایش در گوشیهای اپل زنده است. دو گوشی تازه وارد اپل، مجهز به پردازنده A12 Bionic اپل هستند. تیم کوک در مورد پردازنده A12 Bionic میگوید که این پردازنده پیشرفته ترین پردازنده ایست که تا کنون ساخته شده! به گفته کمپانی اپل، پردازنده A12 Bionic میتواند تا 5 تریلیون پردازش را در ثانیه انجام دهد. در حقیقت این قدرت پردازنده A12 Bionic میتواند ابزار استفاده از ابزار یادگیری ماشینی را برای ما فراهم کند. پیت پاچال، در مراسم اپل در مورد پردازنده A12 Bionic میگوید:
پرازنده A12 Bionic اپل در عمل میتواند:
- تا 30 درصد سریعتر برنامهها و نرم افزارها را اجرا کند
- قدرت این پردازنده میتواند ابزارهایی جون مموجی (Memoji) و GroupFaceTime را بهبود بخشد
- هستههای CoreML تا 9 برابر سریعتر و به اندازه یک دهم کمتر انرژی مصرف میکنند و این به معنای فراهم آوردن قابلیت استفاده از یادگیری ماشینی (machine learing) برای دولوپرها است.
پردازنده A12 Bionic اپل نسبت به نسخه قبلی خود یعنی پردازنده A11 کارایی بسیار بیشتری دارد. تعداد پردازشهای پردازنده A11 حداکثر 600 میلیارد پردازش در ثانیه بود. افزایش این تعداد به 3 تریلیون پردازش در ثانیه در پردازنده A12 Bionic اپل واقعا چشک گیر است. پردازنده A12 Bionic اپل یک پردازنده 7 نانومتری بوده و متشکل از یک پردازنده مرکزی 4 هسته ای و یک پردازنده گرافیکی 6 هسته ای است. تعداد 6.9 میلیون ترانزیستور در این چیپست اپل تعبیه شده که در نوع خود فوق العاده است.
هر دو گوشی آیفون 10 اس و آیفون 10 اس مکس در سه رنگ خاکستری (Space Gray)، نقره ای و طلایی عرضه خواهند شد. این دو گوشی از جنس شیشه و فلز ساخته شده اند. به گفته فیل شیلر، جنس شیشه به کار رفته در ساخت گوشی آیفون 10 اس و آیفون 10 اس مکس، از نوع بهترین و با دوام ترین شیشه ای است که تا کنون در گوشیها استفاده شده و جنس فلز دو گوشی آیفون 10 اس و آیفون 10 اس مکس نیز با کیفیت فولادهای ضد زنگی که در ساخت وسایل جراحی به کار میرود، برابری میکند. اپل، این مژده را به کاربران خود داده که با در اختیار داشتن پردازنده A12 Bionic و نرم افزار واقعیت افزوده اپل یعنی ARKit 2 میتوانند بهترین تجربیات واقعیت افزوده را برای خود رقم بزنند!
صفحه نمایش دو گوشی آیفون 10 اس و آیفون 10 اس مکس، هر دو از نوع اولد سوپر رتینا هستند. گوشی آیفون 10 اس دارای فناوری IP68 است. نمایشگر این گوشی یک نمایشگر 5.8 اینچی با رزولوشن 2436 در 1125 پیسکل است (مجموعا 2.7 میلیون پیکسل). تراکم پیکسلی این نمایشگر 458 پیکسل در هر اینچ (PPI) عنوان شده است. عضو بزرگتر دوقلوهای اپل، یعنی گوشی آیفون 10 اس مکس یک صفحه نمایش بزرگتر 6.5 اینچی دارد. این نمایشگر هم با رزولوشن 2688 در 1242 پیکسل (مجموعا 3.3 میلیون پیکسل) روانه بازار میشود. صفحه نمایش هر دو این گوشیها دارای نمای دالبی (Dolby Vision) و HDR10 هستند. نسبت به گوشی آیفون 10، این دو گوشی اپل در نمایش رنگهای داینامیک 60 درصد بهبود یافته اند. بجز اندازه و تعداد پیکسلها، دیگر مشخصات صفحه نمایش دو گوشی اپل، یکی هستند.
در بخش دوربین و حسگرها، آیفون 10 اس و آیفون 10 اس مکس شبیه به آیفون 10 هستند. حسگرها و دیگر عناصر به کار رفته در این دو گوشی عبارتند از: مادون قرمز، فلود ایلامینیتور، سنسور مجاورت، سنسور نور محیط، بلندگو، میکروفون، دوربین جلو و یک پروژکتور نقطه ای است. این بدان معنی است که همانند آیفون 10، اپل در دو گوشی آیفون 10 اس و آیفون 10 اس مکس نیز حسگر اثر انگشت را به کار نبرده و به فناوری FaceID بسنده کرده است. دورین اصلی این گوشیها، یک دوربین دوگانه است. یک لنز 12 مگاپیکسلی برای عکاسی با زاویه عریض طراحی شده که گشادگی دریچه دیافراگم f/1.8 دارد. لنز دیگر این مجموعه دوربین که با آرایش افقی در کنار هم قرارگرفته اند، یک لنز تله فوتو 12 مگاپیکسلی است که گشادگی دریچه دیافراگم f/2.4 دارد. قابلیت عکاسی پرتره در این دو گوشی نسبت به قبل بسیار تقویت شده و کاربران پرترههای بسیار با کیفیت تری را میتوانند با آیفون 10 اس و آیفون 10 اس مکس ضبط کنند.
هر دوی گوشیهای آیفون 10 اس و آیفون 10 اس مکس نسبت به گوشی آیفون 10 در بحث باتری و قدرت روشن نگه داشتن گوشی بهتر شده اند. گفته میشود که آیفون 10 اس نیم ساعت و آیفون 10 اس مکس 1 ساعت و نیم بیشتر از آیفون 10 روشن میمانند. نکته جالبی که در این دو گوشی قابل ذکر است، دو سیمکارته بودن آنها است! اپل بالاخره تابوی خود را شکسته و گوشی دو سیم کارته ساخته است. یکی از دو سیمکارت این گوشیها البته از نوع e-SIM است که عملا برای مشتریان چینی غیر قابل استفاده خواهد بود. اما اپل گفته که قصد دارد نسخه دیگری از این گوشیها را منتشر کند که قابلیت دریافت دو سیمکارت نانو را با هم دارند.
کلام آخر
دو گوشی جدید آیفون در چند نسخه 64 گیگابایتی، 256 گیگابایتی و 512 گیگابایتی عرضه میشوند. 512 گیگابایت حافظه داخلی برای اولین بار است که در گوشیهای اپل دیده میشود. البته اولین در جهان هم نیست! سامسونگ گلکسی نوت 9 این رکورد را بالاتر از اپل برای خود ثبت کرده است. قیمت نسخه 64 گیگابایتی گوشی اپل آیفون 10 اس همانند آیفون 10 به مقدار 999 دلار است. نسخه 64 گیگابایتی آیفون 10 اس مکس هم با قیمت 1099 دلار فروخته میشود. پیش خرید این گوشیها از روز جمعه آینده شروع شده و سفارش مشتریان در روز 21 سپتامبر (31 شهریور) به دست آنها خواهد رسید. در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.
